Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

wiunia 20:47, 21 lut 2014

Graby maja być na dwóch bokach działki czyli od wjazdu tam gdzie stoi czerwone auto i zaczyna border palst. poprzez skos z trzema świerkami aż za kupkę piachu na tym boku działki gdzie stoi niebieskie auto chciałam szmaragdy dla kontynuacji tego boku z betonowym murem ale od drogi piesy , by mi obsikiwały dlatego zrezygnowałam a gdzie Ty byś widziała szmaragdy ? Tam gdzie czerwone czy niebieskie auto? Może jeszcze przemyślę taką opcję ze szmaragdami na boku gdzie niebieskie auto , pewnie by to lepiej wyglądało, a jak kiedyś będzie płot to psiurki nie wejdą? Sama nie wiem?
iwonaal 08:48, 22 lut 2014

To czerwone auto to sąsiadów?
wiunia 20:19, 22 lut 2014

iwonaal napisał(a)
To czerwone auto to sąsiadów?

Nie, to czerwone auto to nasze i szmaragdy też nasze i płot betonowy też nasz, a graby mają się zaczynać Iwonko z prawej strony od wjazdu tam gdzie stoi czerw. auto (wjazd ma mieć bramę) coś nie mogę chyba wygęgać o co mi chodzi (niebieski to córci)
Bogdzia 23:18, 22 lut 2014

Wiuniu strasznie dużo będziesz miec tych zywpłotów wszystko jedno co to bedzie to przycinanie ich bedzie wymagalo strasznie dużo pracy ale coś na tych granicach rosnac musi . Miłej niedzieli.
iwonaal 08:14, 23 lut 2014

Chyba już rozumiem. Zrób fotkę granicy z tymi wrednymi sąsiadami.
Mala_Mi 11:01, 23 lut 2014

Wiunia.. sektę przegapiłam...ale gratki na 108 zostawiam.
Sąsiadów nie zazdroszczę.. ja mam takich co mi słupy wzdłuż całej działki postawili... na 10,5m..mało mnie szlag nie trafił..... i o mały włos rozpętalibyśmy z innym sąsiadem wojnę jak Kargul i Pawlak..
Na razie pertraktujemy i odkręcamy to co jest... a można było tak od początku i za darmo... ale sąsiadów sie sobie nie wybiera.. tzn się niby wybiera, a potem są niespodzianki.. nawet i z fajnymi

Teraz jakbym robiła ogród to zabudowałabym sie szczelnie z 4 stron świata i niech by sie działo za płotem co chce.. i nie żywopłotem grabowym, a szczelnym z jakiś iglaków co cały rok są zielne i szczelne ... teraz domu nie przesunę... wiec chociaż może sie uda wypierdzielić te słupy. Jedne dzień sąsiadka sie zgadza, drug dzień mówi nie... wiec zobaczymy.. jutro mają zakopać, a słupy wydrzeć... i jutro dzień jest na NIE
wiunia 18:34, 23 lut 2014

Iwonko granica z TYMI sąsiadami to ta z betonowym płotem i szmaragdami
dlatego celebruję każdy milimetr przyrostu szmaragdów

coś mi się nie chcą zdjęcia wgrywać!
JoannA 18:36, 23 lut 2014

wiunia napisał(a)
Iwonko granica z TYMI sąsiadami to ta z betonowym płotem i szmaragdami
dlatego celebruję każdy milimetr przyrostu szmaragdów

coś mi się nie chcą zdjęcia wgrywać!

Wiuniu, betonowy płot tak szczelny, że listki z grabów im nie będą wpadały
A szmaragdy masz bardzo ładne.
pozdrawiam
wiunia 18:42, 23 lut 2014

Bogdzia napisał(a)
Wiuniu strasznie dużo będziesz miec tych zywpłotów wszystko jedno co to bedzie to przycinanie ich bedzie wymagalo strasznie dużo pracy ale coś na tych granicach rosnac musi . Miłej niedzieli.

Właśnie też o tym Bogdziu myślę, nawet dzis rozmawiałam z zięciami na ten temat, czy thuje czy graby ?A oni na to: a graby to co to? Więc ich uświadomiłam co i jak , bom przecież z eMusiem coraz starsza, a ciąć trzeba będzie sporo,a oni że nie ma problemu jakby co to powyrywają Żarty żartami , a ja mam znowu nocki z głowy ,bo myślę ciągle i coraz to mam inne zdanie na ten temat,niby błaha sprawa, a jednak -och
wiunia 18:48, 23 lut 2014

Mala_Mi napisał(a)
Wiunia.. sektę przegapiłam...ale gratki na 108 zostawiam.
Sąsiadów nie zazdroszczę.. ja mam takich co mi słupy wzdłuż całej działki postawili... na 10,5m..mało mnie szlag nie trafił..... i o mały włos rozpętalibyśmy z innym sąsiadem wojnę jak Kargul i Pawlak..
Na razie pertraktujemy i odkręcamy to co jest... a można było tak od początku i za darmo... ale sąsiadów sie sobie nie wybiera.. tzn się niby wybiera, a potem są niespodzianki.. nawet i z fajnymi

Teraz jakbym robiła ogród to zabudowałabym sie szczelnie z 4 stron świata i niech by sie działo za płotem co chce.. i nie żywopłotem grabowym, a szczelnym z jakiś iglaków co cały rok są zielne i szczelne ... teraz domu nie przesunę... wiec chociaż może sie uda wypierdzielić te słupy. Jedne dzień sąsiadka sie zgadza, drug dzień mówi nie... wiec zobaczymy.. jutro mają zakopać, a słupy wydrzeć... i jutro dzień jest na NIE

No tak to jest Aniu, ja się niby już tymi"miłymi "sąsiadami nie przejmuję i nie zwraca na nich uwagi ale zawsze zostaje taki niesmak, a ja przyzwyczajona jestem do życia z ludźmi w zgodzie, widac nie zawsze tak można jak druga strona ma focha Pozdrawiam serdecznie i życzę Ci udanych pertraktacji na TAK!!!