Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

10:31, 03 wrz 2014
Wiuniu głowa do góry i nie dać się smętom,smutkom
Ja jestem po poważnym złamaniu nogi przed samym Bożym Narodzeniem,noga doskwiera do tej pory ale cieszę się,że chodzę i powróciłam do sprawności,nie do końca może ale cały czas do przodu Więc głowa do góry..sąsiada olej,rodzina i zdrowie najważniejsze..tylko,że on Ci to zdrowie marnuje,co za typ,nie ma na niego rady?
Siostrze też życzę szybkiego powrotu do zdrówka..
Buziaki i słoneczka

edit:literówka
wiunia 22:50, 03 wrz 2014

Aniulka napisał(a)
Wiuniu głowa do góry i nie dać się smętom,smutkom
Ja jestem po poważnym złamaniu nogi przed samym Bożym Narodzeniem,noga doskwiera do tej pory ale cieszę się,że chodzę i powróciłam do sprawności,nie do końca może ale cały czas do przodu Więc głowa do góry..sąsiada olej,rodzina i zdrowie najważniejsze..tylko,że on Ci to zdrowie marnuje,co za typ,nie ma na niego rady?
Siostrze też życzę szybkiego powrotu do zdrówka..
Buziaki i słoneczka

edit:literówka

Aniu dziękuję za ciepłe słowa, właśnie przed godziną wróciliśmy z podróży. Siostra czuje się dobrze jak na pooperacyjną dobę i pomału wraca do sił, najgorsze za nią.
Aniu dobrze, że wszystko u Ciebie doszło do normy, bo ileż jest przypadków, że po skomplikowanym złamaniu są wielkie trudności ze sprawnością. Sama sobie tłumaczę, że powinnam olać typa i pomału przyzwyczajam sie do tego stanu umysłu ale to dla mnie trudne, nie lubię takich kretyńskich sytuacji w relacjach z ludźmi , ale co ja mogę?
Pozdrawiam gorąco i jeszcze raz dziękuję za słowa otuchy:")
ewa004 14:40, 04 wrz 2014

Wiuniu Kasia Bawarka u mnie napisała takie cosik

Na maczniaka wystarczy proszek do pieczenia....
Zielona 23:31, 04 wrz 2014

Wiunia, a ja Ciebie pozdrawiam. Czytam regularnie i wiem o zmartwieniach z Sąsiadem i Siostrą, ale nie piszę, bo już brak mi słów na problemy z tym Panem... Ważne, że Siostra dobrze się czuje
wiunia 23:38, 04 wrz 2014

Zielona napisał(a)
Wiunia, a ja Ciebie pozdrawiam. Czytam regularnie i wiem o zmartwieniach z Sąsiadem i Siostrą, ale nie piszę, bo już brak mi słów na problemy z tym Panem... Ważne, że Siostra dobrze się czuje

Dzięki Martusia, bedzie ok nie wiem jak ale jakoś dam radę przełknąć tego "Pana" tylko pytanie ile razy jeszcze ? Ściskam serdecznie!
wiunia 23:41, 05 wrz 2014

ewa004 napisał(a)
Wiuniu Kasia Bawarka u mnie napisała takie cosik

Na maczniaka wystarczy proszek do pieczenia....

Ewuniu ale jak ten proszek jakiś roztwór czy jak? Ja jak nie mam czarno na białym to się obawiam czy dobrze zaaplikuję pomoc roslinkom
wiunia 01:49, 07 wrz 2014

Dopiero teraz mam zdjęcie horti phantom jak się przebarwiła...przepraszam, że dopiero teraz no nie mam na nic czasu i jeszcze mnie trzyma nerw sąsiedzki... że nawet nie chce mi się do ogrodu wychodzić...
No dobra już koniec tego smętu, jeszcze jest trochę lata więc trzeba korzystać

przebarwiony phantom

dosadzone trzy hortki (na zdjęciu widać jedną) tylko jakieś niepozorne takie... były ostatnie w szkółce i zrobiło mi sie ich żal więc kupiłam... i rozplenice japońskie pomiędzy nimi lekko wypuszczone do przodu na końcu przesadziłam carexa z innego lokum i trzy starce , żeby jakoś zakończyć linię. wiosna pociągnę dalej wzdłuż domu tylko nie wiem jeszcze co tam posadzę...

no i brzoza zwisająca...też malutka

wiunia 01:56, 07 wrz 2014

a teraz anomalia w przyrodzie

słabo widać ale biały rododendron właśnie zakwitł drugi raz

jabłonka dwuletnia, której ostatnie owoce jedliśmy trzy tygodnie temu i której opadły prawie wszystkie listki...zakwitła ponownie...

a to poidełko w kształcie serduszka

JoannA 09:03, 07 wrz 2014

Sąsiadem się nie przejmuj, a do ogrodu wychodż jak najczęściej bo masz tak pieknie że szkoda byłoby przegapić widoki przepięknych prawie jesiennych barw. Hortki bardzo ładne, a te mniejsze szybko urosną i będą cieszyły swoją urodą cae lato i jesień. Cudnie się przebarwia Phantom, urocze poidełko. A mnie się rzuciła w oczy trawka za rh, pamiętasz Wiuniu jej nazwę?
Jabłonka zrobiła Ci niezłą niespodzianke z tym kwitnieniem, szkoda że owoców już nie zdążycie z niej skonsumować. Białe rh i u mnie powtarzają kwitnienie ale nie tak obficie jak wiosną.
pozdrawiam Wiuni
ewa004 09:52, 07 wrz 2014

Wiuniu zapytaj Kasię jak to z tym proszkiem do pieczenia jest .

Ogród dojrzewa i pięknieje ,ale wk.....cy sąsiad może skutecznie zepsuć wszystko .
Mój tez teraz żyga za płotem i umila mi chwile które spędzam jeszcze w łóżku i z wami