Nie martw sie rododendronem , to normalne zjawisko. Rh tez zrzucaja liscie jak zreszta wszystkie rośliny. Na ogól spadaja trzyletnie ale czasem i dwuletnie. Tak więc wszystko w porządku.Na wiosne daj mu nawóz dla rh i utworzy nowe piękne liscie.
W tym roku kupilam 2wie edenki jako pnace. Ile latek maja twoje?
Sliczne sa ale widze ze nie ida bardzo w gore.
Zstanawiam sie czy dobry wybor zrobilam...
Witaj Marto!
Swoje Edenki posadziłam w czerwcu 2015 (3 szt. ok 20 cm)
To prawda idą w górę ale warto je przycinać w poziomie do podpór wtedy bardzo obficie kwitną.
Są piękne i warto je mieć
A wiesz, to dobre pytanie jaka to odmiana? Nie wiem, posadziłam je w zeszłym roku wiosną i dałabym głowę, że w zeszłym roku były jasnoróżowe? Gdzieś, od kogoś miałam zaszczepki chyba takie NN.
Poszukam w zeszyciku może zapisałam skąd je mam I z ciekawości fotki poszukam może mam z zeszłego roku. Wiem,że obok dosadziłam te białe co mi kupiłaś na DP i teraz te sadzonki od Ciebie ale one są o wiele jaśniejsze (a tak nawiasem to jaka to odmiana?)
Róże w tym roku faktycznie były śliczne ale też już coraz bardziej jesiennie wyglądają. Czerwone na pniu dają jeszcze czadu!
Ciemniejsze są te co mam NN są takie bordowe, od Ciebie są takie bardziej różowe. Moje białe też są na wylocie (choć biały kolor w ogrodzie uwielbiam) ale te rozchodniki są jakieś nietrafione. Może to taka specyficzna odmiana?
Tak to taka odmiana. Wcześnie zakwita i tym samym szybciej przekwita.
U innych na wątkach też czytam, że już przekwitnięte. A tak szalałam za nimi
Wiunia u Any czytałam, że pytałaś o wiek i wielkość hacone. Ty sadziłaś co 60 cm, a ja po dwie do jednego dołka ha ha
Będziemy porównywały jak u nad wyglądają