Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

wiunia 15:45, 24 sie 2017

MirellaB napisał(a)
U Ciebie tak jak u innych werbena mi się podobaa a u mnie nie - całą wyrwałam.

Róża też pięknie kwitnienie drugi raz - śliczna ona jest

Derenie tak luzem masz posadzone? Planujesz tam coś jeszcze?

Chętnie bym zobaczyła hakuro i betberysa, ale czy pokażesz hi hi?

Jak byś zobaczyła moją hakuro w takim stanie jak ją dziś rano zobaczyłam ...to byś nie uwierzyła , ze cięła ją osoba bez zawiązanych oczu. Była taka ogromna, a teraz mała zapałka z wykszywioną głową.
Szkoda, ze nie zrobiłam foty- przed Ale po też nie wiem czy się odważę.
Werbenę będę sukcesywnie też wyrywać zanim zacznie się wysiewać. Ale jeszcze chwilę się nią pocieszę daje taką lekkość hortensjom.
wiunia 15:48, 24 sie 2017

zoja napisał(a)

też chetnie bym zobaczyła
pokaz

He he chcecie się pośmiać? Zobaczymy co da się zrobić? W domku będę dopiero ok 19:30 jak nie zapomnę to pstryknę
wiunia 15:58, 24 sie 2017

Mirelka tam, gdzie derenie kiedyś ma być taki zakątek z huśtawką lub ławeczką, i kilka brzóz. Teraz jest jedna brzoza Ale wiosną dosadzę. Te derenie rosną niewielkie w kształcie kulistym i mają być takim obramowaniem - małym tłem dla magnolii.
wiunia 14:52, 28 sie 2017

Cichy , wczesny poranek...

[img
size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/150/1503913/original.jpg[/img]

MirellaB 18:30, 28 sie 2017

Wiunia no chcemy się pośmiać
Nie martw się moja już odbija, Twoja też jeszcze będzie ok

Co masz posadzone za danicami, a pomiędzy hortensjami - jaki to iglaczek? Śliczny jest
MirellaB 18:33, 28 sie 2017

O to zdjęcie mi chodzi

Wiunia czy ten kawałek drzewka to obcięta hacuro?
wiunia 23:25, 05 wrz 2017

Mirelko przepraszam,że dopiero odpisuję ale miałam bardzo intensywny tydzień, a w weekend byliśmy na weselu daleko od P-nia.
Pytałas o roslinę pomiędzy hortkami to hebe. nie wymaga żadnego cięcia choc może powinnam przyciąć ale muszę poczytać czy można. Mam jeszcze w ogrodzie 15 szt, hebe ale jeszcze są małe. posadziłam tydzień temu na miejscu wyrwanej lawendy. Lawenda Viva została tylko w jednym miejscu.
A to drzewko to obcięta wielka parasolka wierzby Ivy. Nie wiem czy za bardzo jej nie obcięłam ale trudno.
Bogdzia 21:26, 11 wrz 2017

Edenki zachwycajace.
MirellaB 07:31, 13 wrz 2017

Wiunia, ale co to jest ta hebe - iglak?
W internecie szukam, ale różne inne rośliny mi się pokazują.

Nieźle Iwe obcięłaś. Ja moją zlikwidowałam.
wiunia 10:31, 13 wrz 2017

Mirelko hebe to roślina liściasta zimozielina, z rodziny babkowatych cokolwiek to znaczysą różne odmiany. Ja mam też bebe z rodziny wrzosowatych Green globe Ale dopiero pierwszy sezon. Ten krzaczek, który widziałaś na focie rosnie piąty sezon i jestem z niego bardzo zadowolona ( New Zealand) To była jedna z pierwszych roślinek posadzonych w przedogródku. Nie robię przy nim nic tylko patrzę jak rośnie. Nie wiem jak długo będzie taki ładny i bezobsługowy. Ale jeśli nawet 6-7 lat to warto. Sąsiadka kiedyś nawet stwierdziła, ze posadziłam sztuczną roślinę do ogrodu, bo cały rok taka soczyście zielona.