Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Agacia 08:34, 10 lis 2012

Dzień dobry Aniu!!
Właśnie sobie przeczytałam 25 stron Twojego Wątku, a tu cały czas szklarnia na tapecie hi hi hi
No dobrze, dobrze, nie tylko warzywnik, wspominki i jesień też
A napisać coś chciałam z innej beczki, na zdjęciach 'widokowych' (ach ta ławka pod trawami, przy kałuży!) jest takie ujęcie z okna. Przypomniało mi się, że jakiś czas temu pisałaś o tym, że ptaki obijają się o szyby. Widzę, że masz ptaki-naklejki. Jakby to nie pomogło, to ostatnio czytałam, że można nakleić cieniutki paski. W Białym jest duży problem z ekranami postanowionymi przy nowej ulicy biegnącej przez środek parku [sic!]. Mimo naklejonych drapieżników tylko w tym roku znaleziono prawie 300 martwych ptaków. Myśleli, myśleli i wymyślili: pomóc mają cieniutkie paski (chyba 1mm) naklejane poziomo na ekrany. Jakbyś potrzebowała to poszukam Ci artykułu na ten temat.
Dobrego dnia!
Mala_Mi 10:20, 10 lis 2012

Agacia napisał(a)
Dzień dobry Aniu!!
Właśnie sobie przeczytałam 25 stron Twojego Wątku, a tu cały czas szklarnia na tapecie hi hi hi
No dobrze, dobrze, nie tylko warzywnik, wspominki i jesień też
A napisać coś chciałam z innej beczki, na zdjęciach 'widokowych' (ach ta ławka pod trawami, przy kałuży!) jest takie ujęcie z okna. Przypomniało mi się, że jakiś czas temu pisałaś o tym, że ptaki obijają się o szyby. Widzę, że masz ptaki-naklejki. Jakby to nie pomogło, to ostatnio czytałam, że można nakleić cieniutki paski. W Białym jest duży problem z ekranami postanowionymi przy nowej ulicy biegnącej przez środek parku [sic!]. Mimo naklejonych drapieżników tylko w tym roku znaleziono prawie 300 martwych ptaków. Myśleli, myśleli i wymyślili: pomóc mają cieniutkie paski (chyba 1mm) naklejane poziomo na ekrany. Jakbyś potrzebowała to poszukam Ci artykułu na ten temat.
Dobrego dnia!

Agatko.... naklejki z ptakami pomagają, ale tylko na dorosłe ptaki.. niestety młode żółtodzioby.... latają bez zastanowienia się nad czyhającym niebezpieczeństwem.. wtedy rolety jadą w dół........ Aż nauczą się życia Mi jak na razie na szybie zabił się 1 ptak, ale wiele już się poturbowało... .
Duże okna ładne, ale niebezpieczne dla ptaków...

Dziś świeci słoneczko.... piękna pogoda..
Ostanie ładne widoki z okna...

I wsionka kiku coś tam.... ładna jest jesienią... dziś ją cyknęłam z ładniejszej perspektywy

Mala_Mi 16:25, 10 lis 2012

Dziś moczyłam storczyki.. co 2 tygodnie..... mam taki Meksyk w domu..... kiedyś moczyłam w garnuszkach..teraz z braku czasu w osłonkach...... wiec na 4 partie się wyrabiam..... tak wygląda jedna partia moczących się jednocześnie patyczaków

Agacia 16:52, 10 lis 2012

Aniu, storczykowy miszczu, kupiłam nawóz do storczyków Vilmorin - w pałeczkach. Może być? Piszą, żeby jedną pałeczkę wsadzać raz na 3 miechy, a od listopada do lutego po pół pałeczki. Ale tak sobie myślę, że one pewnie jeszcze mają co jeść po pędzeniu u producenta, może zaczekać z nawozem do wiosny? No i mogą zostać te pałeczki czy lepiej kupić w płynie?
eliza3 16:55, 10 lis 2012

Ale akcja storczykowa... jestem pod wrażeniem. Masz tego troszku... jak długo w tej wodzie stoją i jaka to woda ? Słyszałam o różnych metodach... zakwaszana, destylowana, z odżywką, zwykła... więc jestem ciekawa, bo Twoje roślinki są w niezłej kondycji, więc może się czegoś nauczę
Sebek 16:56, 10 lis 2012

To cud, że Twoje mają po tyyyle liści - moje jak wypuszczą to zaś stare uschną - ale tak to je kofam

I pokaż z bliska tą różową girlandę - bo z daleka wygląda bosko
Madzenka 17:16, 10 lis 2012

Aniu stęskniłam się
Ale juź jestem!!!
O feng shui w ogrodzie chętnie bym poczytała, ma ktoś namiary na obszerny link?
grupa_trzyma... 18:18, 10 lis 2012

Aniu - gadzie zatracony - cudne powiedzonko!!!
Jakie storczyki!!! Ja mam jednego. Chucham i dmucham na niego a on wciąż mnie wystawia rufą do wiatru - kwitnąć mu się nie chce!!! Jak Ty to robisz, że Tobie tak wszystko się udaje, hę? Co bierzesz, przyznaj się!
Urszulla 18:28, 10 lis 2012

Też myślę że dorodne te storczyki gdyby wszystkie naraz zakwitły byłoby szaleństwo
popcorn 18:32, 10 lis 2012

Bosz... to jest 1/4?? Ile Ty masz Aniu okien w domu? Jaka ilość!!! Miałam 7 póki jest coś wełnistego nie zżarło i myślałam że dużo

pozdrawiam!!

PS widoki z okna super