Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Konstancja30 20:38, 21 wrz 2013

asc napisał(a)

Iza, bo nowy plan wymyślony do spółki z M jest taki..
Mam pod cyprysami juz rabatę ok. 6m długości z liliowcami (rok temu przesadzałam). Potem pod cyprysami są borówki..... i teraz zrobiłam ponad 6 metrów liliowców na dalszej cześci. M wydumał by przed szmaragdami na granicy z warzywniakiem zrobić dalszą cześć rabaty z liliowcami.. wtedy będzie takie L. I do kupy koło 20 metrów bieżących liliowców
Ścieżka za skalniakiem zrobiła sie teraz szersza.. i ładnie widać brzózkę.. oj ten mój eMuś.. narobił zamieszania.. teraz on a nie ja

no to botanik we Werocku w kwestii szpalerów liliowców ma konkurencję
Konstancja30 20:40, 21 wrz 2013

no i to już nie do obalenia ... Kasia my musimy pojechać i to na własne oczy zobaczyć ))))) ... ile byśmy jechać nie miały ! ... i jak trzeba to przez Chyżne )))))
Mala_Mi 20:45, 21 wrz 2013

Konstancja30 napisał(a)
Anek liliowce muszą być ... od dnia gdy ujrzałam ich szpaler w ogrodzie botanicznym we Wrocławiu jestem na nie chora absolutnie ... nawet mam na nie pomysła u siebie .. w szpalerze mają stanowić granicę warzywnika taty ... to jakieś 8 metrów ... 8 metrów to już szpaler ... wkleiła bym zdjęcia ale zdjęcia szpalerów liliowców ma Madżen bo mi bateria siadła ... w każdym razie liliowce tylko w szpalerach ... im dłuższy tym piekniejszy

edit ... znalazłam u Madżen przeklejam

Edit.. to moje Nie gorsze..
Pierwszy szpaler.. (nie mam czasu na szukanie bardziej rozkwitłych...)

A te dziś przekopałam..

Konstancja30 20:47, 21 wrz 2013

... i musimy się pospieszyć zanim jak każdy szanujący się botanik nie zaczniecie z Kazkiem bilecikować oglądanie ))))))))))) ...

przyszły lipiec powali
leon60 20:49, 21 wrz 2013

Aniu eMusie za często głosu nie zabierają a wręcz się nie wtrącają ale jak już coś wymyślą to przeważnie jest to strzał w dziesiątkę Posłuchaj eMa a bedziesz zadowolona
kasiek 20:50, 21 wrz 2013

Patrze jak usunęłaś jabłonę - ja zrobiłam tak samo ze swoja śliwka i gruszka - owoce żadne, robatwa na pęczki - tylko szpeciły. A szpalery z liliowcami super - w wiekszej grupie robia kolosalne wrazenie!
Bogdzia 20:55, 21 wrz 2013

Od samego czytania jestem zmęczona a Ty jeszcze to musiałaś zrobic. Tysiąc razy patrzyłam na zdjecie , usmiecham się do niego,no cudny.Dzięki.
agata19762 20:57, 21 wrz 2013

Aniu Ty w jeden dzień robisz więcej niż niejeden w miesiąc....
jesteś niesamowita !!!

skąd masz na to siły ????????
Madzenka 22:20, 21 wrz 2013

Bogdzia napisał(a)
Od samego czytania jestem zmęczona a Ty jeszcze to musiałaś zrobic. Tysiąc razy patrzyłam na zdjecie , usmiecham się do niego,no cudny.Dzięki.

Przyznqm się że ja też
Ale szpaler liliowcowy będzie zabójczy!!!!
AgnieszkaW 22:26, 21 wrz 2013

Anuś, mnie już nic u Ciebie nie zdziwi, no chyba, że nic w ogrodzie nie będziesz robiła przez tydzień Dobrej nocy życzę