Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Kindzia 21:24, 17 paź 2013

O matko!!! Jak się cieszę, że mój eMuś taki akuratny i budowę własnymi ręcami drewutni z kamerlikiem gospodarczym zgłosił...chociaż sąsiadów mam zupełnie teges...

Szampana piję Meble do jadalni kupiłam, chcesz? na ten szewski...
Pszczelarnia 21:44, 17 paź 2013

Anek, Ty masz oczko wodne, myślałam, że kałużę!

Ale szewski dzień!
Mala_Mi 21:51, 17 paź 2013

Uważam, że dyskusja jest potrzebna .. i wiedza też... nie każdy ma wyrozumiałych sąsiadów...
Zgadam się z tym ,że niektórzy niszczą drzewa bezlitośnie i bez sensu.... i po mimo przepisów straszą nas takie kikuty ...
Ale dalej twierdzę że to wina obowiązującego prawa i braku konsekwencji w jego respektowaniu..odnośnie tych miejsc gdzie to potrzebne... . ale psuje skończyć ten temat......
W każdym razie sadzić trzeba z głową, bo potem .. konsekwencje mogą być opłakane...
Znowelizowane prawo mówi też o przycinaniu drzew.. a na przycinanie zgody nie ma.... tego ustawodawca nie przewidział.. można tylko wyciąć lub usunąć martwe, chore gałęzie lub które zagrażają budynkom, infrastrukturze. Jak się nie umiejętnie podetnie i drzewo umrze.. też zostaniemy ukarani.

Tyle w tej kwestii........

U mnie za sznurki nie da sie wyciągnąć koszy z liliami, bo brzeg mam zestopniowany .. i ciągnąc kosze mogę uszkodzić folię.. do oczka synuś wchodzi w piance do nurkowania.... jak jeździ na "łejka" to cały dzień siedzi w wodzie i to o tej porze.. .. woda w oczku cieplejsza i tak niż w Solinie.

Mala_Mi 21:52, 17 paź 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Anek, Ty masz oczko wodne, myślałam, że kałużę!

Ale szewski dzień!

Kałuża zgłoszona jak bozia przykazała do urzędu

No bo oczka bym przecież nie zgłaszała Ewa.... to było dobre ...
Konstancja30 21:57, 17 paź 2013

jestem w trakcie tworzenia rabat ... od kilku dni przez głowę przelatują mi miłorzęby ... jeszcze nie przelecą a juz graby się pchają ... no bo może lepiej graby ... na wprost salonu ... i z boku tarasu ... a podobno grujecznik pachnie ... pewna jestem tylko tego gdzie i ile ma być brzóz ... i kcem sosnę ... albo kciałam bo po przeczytaniu tego fszystkiego to cała ta galopująca mi po obszarze istoy szarej i nie tylko zielona feraina dostała tymczasowy szlaban ... ja jestem absolutnie zdruzgotana i przerażona i inaczej już patrzę na potencjalnego graba w szkółce ...

teraz będę paczeć ... widzieć np 300 zł za i 20 lat w państwowym zakładzie resocjalizacyjnym ... bo ja kasy na karę nie mam to mnie wsadzą ... ...

tak czy inaczej drzewka kcem ... stwierdzam po zastanowieniu

Anek buziak ...

ehhhhh ... musiałam edytować bo akcja poruszania w narodzie najgłębszych emocji najnowszymi symulacjami potencjalnej emerytury ... zakrojona na szeroką skalę ... ja też dostałam i na dzień dzisiejszy wysumulowali mi 300 zł !!! ... ja mam jednak nadzieję, że nie dożyję do tej emerytury ... i współczuję potencjalnym pacjentom, którym w wieku 67 lat będę pobierała krew ...
Konstancja30 21:59, 17 paź 2013

a i obejrzałam telenowelę i wiem jeszcze, ze drzewka sadzi się zielonym do góry ...

nie mogłam egoistycznie zachować tego dla siebie ...
Konstancja30 22:00, 17 paź 2013

Bogdzia napisał(a)
Aniu ja się do dyskusji nie włącze bo jak dotąd żadnych kłopotów nie miałam. Wycinałam drzewa i zawsze dostałam pozwolenie na wycinkę oczywiście miałam uzasadnienie, jeziorko i wiate zgłosiłam i też mam pozwolenie więc nie ma z tym problemu ale muszę jednak Cie publicznie ochrzanic. Chodzi o Twoje jedyne dziecko -Macka. Dlaczego on już drugi rok włazi do tej lodowatej wody zeby obciac liście ?????Przywiąż w końcu sznurki z tworzywa do tych swoich pojemników na lilie , takie podwójne,żeby dwie osoby za te sznurki wyciągnęły kosz na brzeg , obciąc liscie i znów za sznurki włożyc do jeziorka. Kto to widział żeby to dziecko musiało włazic do lodowatej wody jak głupi sznurek parę groszy kosztuje. Klapsa dostajesz.

jestem absolutnie za sznurkiem ...
Mala_Mi 22:01, 17 paź 2013

W ramach siedzenia w domu... gdzie szlag trafia.. spróbowałam ze brać foty jednej rabaty w ciągu roku... i pupa blada.. mam za mało zdjęć.. plan na przyszły rok.. wybrać kilka miejsc i regularnie je focić z takiego samego ujęcia. ale to sobie obiecuje co roku...
Nie wszytko będzie z jednego ujęcia.. ale braki w dokumentacji

Madzenka 22:03, 17 paź 2013

Anek ja dokumentację fotograficzną kaźdego chabazia w moim ogrodzie mam Mogę udostępnić gmienie na wypadek wątpliwosci Puszczę im linka do naszego forum

Nieodrodny syn własnej matki W schematy Bogdzi się nie kwalifikuje Bogdziu nie obraź się ale jakoś mnie wpis o nurkowaniu Maćka w kałuży nic a nic nie zdziwił, wystarczy że jego zimowe akrobacje oglądałam....
Mala_Mi 22:05, 17 paź 2013

Dobranoc..... idę sie kurować..