Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Rench 20:24, 17 paź 2013

Aniu,nie nakręcaj się tak Wszyscy wiemy ze jest do d......,ale żyć i sadzić trzeba dalej
Co tam w Twojej cisowej ?
butterfly 20:30, 17 paź 2013

ja też mam doła po wczorajszym pobycie w pracy.....trzyma do dziś....

wątpię żeby cie to pocieszyło.....

Ale jakby co to przesyłam
Mala_Mi 20:41, 17 paź 2013

ewa004 napisał(a)
Aniu jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy

Ewa, nieświadomość jest często dużo lepsza
dorciabe 20:43, 17 paź 2013

Ania dobrze gada. Brawo bić!
an_tre 20:56, 17 paź 2013

Aniu z wypiekami na twarzy wgryzłam się w waszą bardzo pouczającą dyskusję
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Bogdzia 21:05, 17 paź 2013

Aniu ja się do dyskusji nie włącze bo jak dotąd żadnych kłopotów nie miałam. Wycinałam drzewa i zawsze dostałam pozwolenie na wycinkę oczywiście miałam uzasadnienie, jeziorko i wiate zgłosiłam i też mam pozwolenie więc nie ma z tym problemu ale muszę jednak Cie publicznie ochrzanic. Chodzi o Twoje jedyne dziecko -Macka. Dlaczego on już drugi rok włazi do tej lodowatej wody zeby obciac liście ?????Przywiąż w końcu sznurki z tworzywa do tych swoich pojemników na lilie , takie podwójne,żeby dwie osoby za te sznurki wyciągnęły kosz na brzeg , obciąc liscie i znów za sznurki włożyc do jeziorka. Kto to widział żeby to dziecko musiało włazic do lodowatej wody jak głupi sznurek parę groszy kosztuje. Klapsa dostajesz.
makkasia 21:06, 17 paź 2013

Dzięki za ten temat chociaż widzę, że nie pozbawiony dynamizmu.
Nie zdawałam sobie sprawy, że przycinanie i ogławianie starych drzew to to samo co ich wycięcie. Byłam zszokowana masakrą po pile jaką sobie zafundowali ludzie z sąsiedztwa i nie wiedziałam, że tyle przepisów złamali...Aniu z jednej strony uważam że właściciel działki budowlanej powinien mieć prawo kształtować swoje otoczenie bo jest jego ale jakbyś zobaczyła te stare brzozy, z których zostały pniaki i świerki bez igieł to by Ci serce pękło Wierzę w siłę tych roślin i że jeszcze będą ciszyć oczy
Znałam takich, którzy wylewając szambo na pole uważali, że wszystko jest ok bo to ich pole...
Zdrowy rozsądek ? trudno uwierzyć, że niektórzy go posiadają ale głupie restrykcyjne prawo jak widać na pewno nie zadziała na tych, którzy go nie posiadają (zdrowego rozsądku) a dla pozostałych niestety jest bezsensowne
ściskam Cię Ultra Aniu tnij gałęzie i wierz w zdrowy rozsądek...sąsiadów
popcorn 21:12, 17 paź 2013

nawet nie wiedziałam że takie kary są! uch... Aniu, ale masz wiedzę!

pozdrawiam!!
makkasia 21:13, 17 paź 2013

Bogdzia napisał(a)
Aniu ja się do dyskusji nie włącze bo jak dotąd żadnych kłopotów nie miałam. Wycinałam drzewa i zawsze dostałam pozwolenie na wycinkę oczywiście miałam uzasadnienie, jeziorko i wiate zgłosiłam i też mam pozwolenie więc nie ma z tym problemu ale muszę jednak Cie publicznie ochrzanic. Chodzi o Twoje jedyne dziecko -Macka. Dlaczego on już drugi rok włazi do tej lodowatej wody zeby obciac liście ?????Przywiąż w końcu sznurki z tworzywa do tych swoich pojemników na lilie , takie podwójne,żeby dwie osoby za te sznurki wyciągnęły kosz na brzeg , obciąc liscie i znów za sznurki włożyc do jeziorka. Kto to widział żeby to dziecko musiało włazic do lodowatej wody jak głupi sznurek parę groszy kosztuje. Klapsa dostajesz.

Bodziu ale Ty jesteś pomysłowy Dobromir Aniu ode mnie też klaps !
marzena 21:14, 17 paź 2013

poczytałam Aniu o tych wycinkach, przycinkach...ale nawet nie chce mi się o tym dyskutowawać...
na pustym polu posadziliśmy dziesiątki drzew a moze i setki ...i teraz nie mogę ich kształtować ?
Aniu, zdrowia życzę