Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Bogdzia 10:52, 03 mar 2013

U mnie dzis wieje i brak całkowity słoneczka. miłego dnia Aniu.
Mala_Mi 11:08, 03 mar 2013

Bogdzia napisał(a)
U mnie dzis wieje i brak całkowity słoneczka. miłego dnia Aniu.

To tak jak u mnie, wyszłam zrobić foto pęcherznicom i mało głowy nie urwało, wrzuciłam termometr do szklarni.. i tam wydawało się tak ciepło Ale jak nie ma słonka, to temperatura odczuwalna jest co najmniej +10 więcej, ale realna z termometru praktycznie taka jak na zewnątrz

Śniegu nie ma, ale zimno nadal.. moje oko całe skute lodem, tylko tam gdzie grzałka i napowietrzacz w przeręblu to jest woda rozmrożona

To dzisiejsze foto.. zimno jak szlag.

vita 11:14, 03 mar 2013

Oj, zimno! Ale jak pięknie. Popatrz, stopniał śnieg, zima się kończy a Ty masz taki 'gotowy' fragment ogrodu. Bez grabienia, nawożenia, cięcia. Miło popatrzeć.
Edi00 11:23, 03 mar 2013

Ale miałaś cudnego gościa
Urszulla 11:33, 03 mar 2013

Ale fajnie ten stawek wygląda
ana_art 12:19, 03 mar 2013

Urszulla napisał(a)
Ale fajnie ten stawek wygląda
miałam to samo powiedzieć dopiero teraz jak jest taki saute władnie eksponuja sie te kamienie na brzegach
grazyna 13:38, 03 mar 2013

Aniu, poczytałam o wczorajszym cięciu w Twoim ogrodzie, pośmiałam się do łez o "utarczkach" z Twoim M. Świetnie opisałaś.
Kałużę, jak to Ty nazywasz, masz do pozazdroszczenia, tymbardziej, że nierealne u mnie (brak miejsca).
Bażanta miewałam także, nieraz krzyczał na mnie, gdy rano na taras wychodziłam, a on sobie siedział na rabatce i mu przeszkadzałam, bo bażancinki nie przypominałam Teraz, po zabudowaniu okolicy przez developera, taki widok jest u mnie wspomnieniem

Godecję siej Aniu, nazywają ją letnią azalią Jest piękna, choć nie wysoka

Serdeczności na resztę dnia zostawiam
ell 13:58, 03 mar 2013

Dzisiaj zostawiam uśmieszek , bo jak zaczynam czytać, to czas leci tak szybko, że potem zmykam bez wpisu.
Mala_Mi 14:11, 03 mar 2013

mira napisał(a)
Pozdrawiam Obu Ogrodników
ja do ogrodu na długo idę za tydzień i na ostro do utraty tchu - a ten tydzień zapowiadają niesamowicie ciepło
ruszy wszystko i się osuszy - dziś byłam w dużym ogrodniczym i pierwszy raz widziałam tłum - szok - zamiast kupować gapiłam się na ludzi bo mieli szał w oczach i to było cudne

pozdrawiam z szałem w oczach - dziś znalazłam miejsce na warzywnik i czytam - ile masz stopni w szklarni teraz?

Mira, teraz mogę Ci odpisać rzetelnie. Na zewnątrz termometr pokazuje 4,0stopnia, w szklarni mam 10,6 stopnia. Czyli prawie 7 stopni różnicy. I jest to w dzień pochmurny i wietrzny.... zresztą co chwila pada śnieg z deszczem. Jak słonko nagrzeje ziemie ,temperatura będzie dużo większa.. ja miałam jedne drzwi w szklarni otwarte wiec wszytko mam wyziębione. Bez tych otwartych drzwi było by więcej różnicy. W nocy temperatura już nie spadnie poniżej zera, nawet jak w nocy będzie ujemna.... sałatę można już sadzić, szczypiorek zaczynam podlewać bo się zielenił już.

Szaleństwo tez mam w oczach Znaczy się jestem normalna.
ZbigniewG 14:19, 03 mar 2013

Marzena2007 napisał(a)
Ja bym pęcherznicę o 1/2 skrócila. Moja też będzie cięta, w ubieglym roku latem obcięlam o 1/2 i teraz znów tak samo.
.tym razem nie napiszę że to jest słuszna koncepcja
pęcherznice i tego typu krzaki najlepiej wycinać przy samej ziemi zostawiając jedno(2) oczko, , zostawiamy bez skracania kilka młodych prostych pędów(1-2 letnich)skracanie powoduje zagęszczenie cienkich pędów, gorsze wybarwienie liści i słabsze kwitnienie