Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Krowy, staw i my...

Krowy, staw i my...

Marlenaa 19:51, 23 lip 2013

Super, oczywiście chętnie przyjmę trochę tego dobra
Marlenaa 12:36, 26 lip 2013

We wrześniu 2012 roku miałam taką ogrodzoną zbieraninę różności. Były tam trzy iglaki, cztery wrzosy i różne rojniki.

Oczywiście szkoda mi tego było i zostawiłam na pamiątkę ten kącik. Tylko trochę poprzesadzałam i dosadziłam wrzosów. Wyszło takie mini wrzosowisko A co tam niech sobie rośnie. Kamienie na razie siedzą, bo deszcze osuwają ziemię, ale już coś czuję, że jak roślinki się rozrosną to je zabiorę. Na żywo wyglądają całkiem, całkiem ale na zdjęciu jakoś to dobrze nie wygląda U mnie idealnie nigdy nie będzie bo ja taki chaos jestem I wyszło tak:

kitek81 08:48, 30 lip 2013

Marlenaa napisał(a)
We wrześniu 2012 roku miałam taką ogrodzoną zbieraninę różności. Były tam trzy iglaki, cztery wrzosy i różne rojniki.

Oczywiście szkoda mi tego było i zostawiłam na pamiątkę ten kącik. Tylko trochę poprzesadzałam i dosadziłam wrzosów. Wyszło takie mini wrzosowisko A co tam niech sobie rośnie. Kamienie na razie siedzą, bo deszcze osuwają ziemię, ale już coś czuję, że jak roślinki się rozrosną to je zabiorę. Na żywo wyglądają całkiem, całkiem ale na zdjęciu jakoś to dobrze nie wygląda U mnie idealnie nigdy nie będzie bo ja taki chaos jestem I wyszło tak:

według mnie wyszło super, jest duża poprawa, wszystko teraz niech się rozrośnie i wyjdzie fajna rabatka pewnie jeszcze coś do niej posadzisz tam w dole?
a poziomki wielkie, moje takie nie są, chyba muszę im zmienić miejsce na bardziej słoneczne!
borówki pewnie były pyszne, skoro tak szybko zniknęły

pozdrawiam :*
Marlenaa 21:16, 30 lip 2013

Kasiu, dzięki za odwiedzinki i miłe słowa Oczywiście będę jeszcze dosadzać do tej rabatki, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Poziomki bardzo mile mnie zaskoczyły i owoców coraz więcej. U mnie rosną w pełnym słońcu.
kaisog1 21:22, 30 lip 2013

Fajnie wyszło! A tam widzę takie naturalne spadki.... to fajny teren na zrobienie mini lasu... albo takiej podróbki naturalnego obrzeża lasu... z brzoza mi ogromna ilością wrzosów
Marlenaa 23:05, 30 lip 2013

Gosiu, te spadki to brzeg nad stawem, który mam zamiar w następnym sezonie obsadzić, tylko jeszcze nie wiem jak Dziękuję za świeże spojrzenie na ten kawałek .... brzozy....hmmmm no i już znowu pełno myśli i obrazów w mojej głowie
...kurcze tylko dużo liści będzie w stawie...
Zimą muszę konkretnie pomyśleć o tym miejscu.
kaisog1 17:46, 31 lip 2013

Eeeee jak to nad stawem to brzozy nie, zdecydowanie nie. Ale może klony palmowe??? Tylko jak one sie będą miały do tych wrzosów? hmmmm
kitek81 12:51, 02 sie 2013

wpadam z wizytą i zostawiam pozdrowienia
aneta230972 00:05, 04 sie 2013

Jakie Ty masz piękne borówki. Pamiętasz może co to za odmiana i gdzie i kiedy je kupowałaś? My kupiliśmy kilkanaście krzaczków na wiosnę i też już były pierwsze owocki ale nie tak dorodne jak Twoje. I martwi mnie fakt, że sadzonki prawie w ogóle nie rosną. Niesamowite masz również poziomki. Ja również próbowałam wczesną wiosną wysiewać nasionka w szklarenkach ale niestety nie wiem dlaczego ale nic nie wyszło. Chyba miałam jakąś złą ziemię. Bo o dziwo pomidory, papryka i ogórki pięknie się udały tylko, że one były siane do innej ziemi. I poziomki kupowaliśmy już jako sadzonki i bardzo szybko się rozkrzewiły. Polecam Ci poziomkę żółtą. Jest bardzo smaczna i moje maluchy ją uwielbiają. Żałuję, że kupiłam tylko kilka sadzonek (na próbę) ale w przyszłym roku muszę dokupić więcej. Uwielbiam jak moje chłopaki buszują po ogrodzie jagodowo-warzywnym i ciągle "ruszają" bużkami . Pozdrawiam serdecznie.
Mala_Mi 18:20, 04 sie 2013

Klon z wrzosami... pasuje.. jedno i drugie lubi kwaśne podłoże Tylko klimat na klon palmowy dość kiepski