Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

GosiaJoanna 12:36, 10 lut 2013

No jak Ty nie masz gustu to chciałabym zobaczyć dom i ogród tej osoby, która to mówi Uważam że Ogrodowisko jest super miejscem, nikt tu nikogo nie krytykuje tylko pomaga i wspiera. Poznałam tu tak bezinteresownych ludzi, przykładem jest Ela i ta jej chęć kupienia nam tego lampionu, bardzo mnie to wzruszyło i dało nadzieję na to że są jeszcze tak wspaniali ludzie.Ty Gosieńko kibicujesz mi od samego początku i bardzo to doceniam. Cieszę się że tu jestem z Wami i mogę liczyć na Wasze wsparcie, nie udzielam się u każdego w rozmowie ponieważ nie mam aż takiej wiedzy ogrodniczej, ale jestem gościem wielu Waszych ogrodów. Teraz wiem ze nie jestem sama na tym moim końcu świata...dzieki
Gosiniak 12:39, 10 lut 2013

Marzenka- dzięki że wspierasz, dobra z ciebie duszyczka
A czy twoje pissardii kwitły ładnie, czy też pojedyncze kwiaty miały?

Gosia- krytykują, a później kradną pomysły, no masz to koniecznie z tym rosołem spróbuj
Gosiniak 12:45, 10 lut 2013

GosiaJoanna napisał(a)
No jak Ty nie masz gustu to chciałabym zobaczyć dom i ogród tej osoby, która to mówi Uważam że Ogrodowisko jest super miejscem, nikt tu nikogo nie krytykuje tylko pomaga i wspiera. Poznałam tu tak bezinteresownych ludzi, przykładem jest Ela i ta jej chęć kupienia nam tego lampionu, bardzo mnie to wzruszyło i dało nadzieję na to że są jeszcze tak wspaniali ludzie.Ty Gosieńko kibicujesz mi od samego początku i bardzo to doceniam. Cieszę się że tu jestem z Wami i mogę liczyć na Wasze wsparcie, nie udzielam się u każdego w rozmowie ponieważ nie mam aż takiej wiedzy ogrodniczej, ale jestem gościem wielu Waszych ogrodów. Teraz wiem ze nie jestem sama na tym moim końcu świata...dzieki

To mamy podobne odczucia, myślę, że wielu z nas znajduje tutaj nie tylko ważne wskazówki dotyczące uprawy roślin, ale wsparcie, którego być może nie dostalibyśmy od nikogo innego.
Gosia buziaki, za ciepłe słowa, cieszę że jesteś z nami, ale sobie słodzikujemy, co...hihih
GosiaJoanna 12:47, 10 lut 2013

Trzeba czasem dla zdrowotności duszy
ewa004 14:13, 10 lut 2013

O jak tu sielsko i anielsko posiedzę z wami troszeczkę to mi się akumulatorki pozytywnie naładują
Urszulla 14:13, 10 lut 2013

Pooglądałam Twoje porównanie dla wiśni-niesamowite i optymistyczne
I poczytałam o tej krytyce.....zazdrość to cecha ludzka.....trzeba im wybaczyć.....za niedługo będą chwalić jak sadzonki im zaczniesz rozdawać
Gosiniak 18:34, 10 lut 2013

Słuchajcie, u kogoś w wątku widziałam wisienki Umbra.... posadzone blisko ściany budynku, może ktoś pamięta, szukam i znaleźć nie mogę
Sama chcę tak zrobić i zastanawiam się jaka musiałaby być odległość?
monitka 18:37, 10 lut 2013

Gosia a to nie są wisienki u Danusi przy murowanym płocie? bo tylko te mi się przy murze kojarzą...
Korona rozrasta się na 3 metry chyba że o korzenie się obawiasz.
Gosiniak 19:22, 10 lut 2013

Danusi to pamiętam doskonale, ktoś miał bardzo blisko ściany budynku, miałam później tam zajrzeć, ale wątek gdzieś wsiąkł. No właśnie nie wiem jak z tymi korzeniami i w ogóle, to ma być tam gdzie mostek, chciałabym trochę przysłonić tą jasną ścianę budynku, może wstawię zdjęcie zaraz
Gosiniak 19:31, 10 lut 2013

Chodzi mi o coś takiego:

Żywopłot z cisa z przerwami na wiśnie umbra...
Nie patrzcie na razie na resztę to maje takie tam pierwsze kombinacje.
Przed ścianą jest obwódka z kostki ok 1m, odsunęłabym od niej wiśnie o jakieś 0.5 m czy mogło by tak być, a może coś innego. Chodzi mi o wysłonięcie tej wielkiej jasnej płaszczyzny, muszę jednak przyznać, że choruję trochę na te wiśnie, bardziej w głąb rabatki nie mogą pójść, mam tam pod ziemią GWC- czyli gruntowy wymiennik ciepła- więc w grę wchodzą tylko rośliny o płytkim systemie korzeniowym do 1,5m. Przy ścianie mogłyby natomiast być.