Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Maria667 11:54, 29 maj 2013

U Gosi , jak zawsze, co ładnego, coś ciekawego...
Madzenka 22:07, 29 maj 2013

Maria667 napisał(a)
U Gosi , jak zawsze, co ładnego, coś ciekawego...

Ale Gosia coraz rzadziej...
zuza12 23:05, 29 maj 2013

Pięknie Gosiu kwitna Ci Rh. Uwielbiam tą soczysta zieleń w igiełkowych przyrostach.
Pozdrawiam
Gosiniak 16:09, 30 maj 2013

Marzenko- sezon ogródkowy w pełni, więc zwalę winę na ogródek, ciągle coś tam do roboty jest, sama najlepiej wiesz, a jak ty to robisz, że tu i tam jesteś?
Ciągle się zastanawiam, klona swojego chyba masz, bo obcego to do ogródka byś nie dopuściła, przyznaj się lepiej

Zuza- Rh powoli się kończą, codzienne deszcze przyspieszają opadanie kwiatów, a igiełkom muszę jeszcze sesje zrobić, Białobok lada moment się zazieleni, a Maigold już już zmienia pomału barwę na zieloną, za to Aureospicata dopiero zaczyna pokazywać, szkoda że pada deszcz to bym obfociła już teraz.

Marysiu- to samo mogłabym powiedzieć o twoim ogródku

A teraz lecę w odwiedziny do Was
Justyna 20:16, 30 maj 2013

Gosiu,
widzę, że robiłaś zakupy w jednym z moich ulubionych miejsc Klon cudny! Tabliczka igiełkowa urocza
No i kolekcja igiełek rośnie
Ewa4 11:22, 31 maj 2013

Pochodziłam po Twoim ogrodzie i jestem zachwycona tym co zobaczyłam pięknie u Ciebie.zaglądam czasami ale ostatnie fotki są piękne.Pozdrawiam
Gosiniak 21:44, 31 maj 2013

Justynko i Ewo dzięki za odwiedziny
Justyna co do klona to czaję się jeszcze na czerwonego, nie mogę się już doczekać

Kochani!
Dziś zadałam sobie niezłą żurawkową robotę, zainspirowana u Syli, postanowiłam podzielić swoje żurawki, które podobnie jak u niej zarosły mi rabatkę, tak że buksików nie było widać
Wcześniej je dzieliłam- urywając tylko boczne sadzonki, ponieważ nie było większego efektu na tej rabacie od frontu- bo nadal nie było widać buksików to postanowiłam tak jak Syla wykopać je zupełnie i posadzić małe od nowa. Posadziłam już rzadziej niż wcześniej, bo nie chcę mieć za rok kolejnego dzielenia- dla przypomnienia- sadzonki kupowałam w zeszłym roku i nie mogę do tej pory uwierzyć, że tak się szybko rozrosły, a co gorsza zaczęły rosnąc w górę, chyba właśnie przez to że za gęsto sadzone były. Sadzonek nawet nie liczyłam, ale ok 100 mi wyszło, część upchnęłam u siebie, a połowę sąsiadce podarowałam. Zastanawiam czy jakiejś farmy żurawkowej nie otworzyć..hihiiii bo następna partia do dzielenia czeka, a już praktycznie nie mam gdzie ich sadzić.....całego ogrodu w żurawkach to nie chcę, więc jak jest ktoś chętny, ale odbiór osobisty, bo w wysyłce to nie mam doświadczenia, nawet nie wiem czy by przetrwały.
A to moje poczynania, rabatki dla porównania, ta po przeróbce wyglądała tak jak druga, która czeka na podobną rewolucję Zdjęcia robione wieczorem, bo dopiero wtedy skończyłam

Nie tylko buksiki widać wreszcie, także moje fajowe hosty:

Posadzone sadzonki:

AgnieszkaW 21:53, 31 maj 2013

Gosiu, piękne masz te "fajowe' hosty. Czy znasz odmianę? Pół ogrodowiska obdarujesz żurawkami (hi, hi). Pozdrawiam
agata19762 22:51, 31 maj 2013

Gosiu to możesz szkółkę otwierać, przy takim tempie rozrastania się roślinek
Edi00 22:11, 01 cze 2013

Szkoda, że nie mieszkam bliżej...chętnie bym przygarnęła Twoje żurawki
Efekt po podziale super