Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Milka 12:08, 03 cze 2013

Gosiniak napisał(a)
Justynko i Ewo dzięki za odwiedziny
Justyna co do klona to czaję się jeszcze na czerwonego, nie mogę się już doczekać

Kochani!
Dziś zadałam sobie niezłą żurawkową robotę, zainspirowana u Syli, postanowiłam podzielić swoje żurawki, które podobnie jak u niej zarosły mi rabatkę, tak że buksików nie było widać
Wcześniej je dzieliłam- urywając tylko boczne sadzonki, ponieważ nie było większego efektu na tej rabacie od frontu- bo nadal nie było widać buksików to postanowiłam tak jak Syla wykopać je zupełnie i posadzić małe od nowa. Posadziłam już rzadziej niż wcześniej, bo nie chcę mieć za rok kolejnego dzielenia- dla przypomnienia- sadzonki kupowałam w zeszłym roku i nie mogę do tej pory uwierzyć, że tak się szybko rozrosły, a co gorsza zaczęły rosnąc w górę, chyba właśnie przez to że za gęsto sadzone były. Sadzonek nawet nie liczyłam, ale ok 100 mi wyszło, część upchnęłam u siebie, a połowę sąsiadce podarowałam. Zastanawiam czy jakiejś farmy żurawkowej nie otworzyć..hihiiii bo następna partia do dzielenia czeka, a już praktycznie nie mam gdzie ich sadzić.....całego ogrodu w żurawkach to nie chcę, więc jak jest ktoś chętny, ale odbiór osobisty, bo w wysyłce to nie mam doświadczenia, nawet nie wiem czy by przetrwały.
A to moje poczynania, rabatki dla porównania, ta po przeróbce wyglądała tak jak druga, która czeka na podobną rewolucję Zdjęcia robione wieczorem, bo dopiero wtedy skończyłam

Nie tylko buksiki widać wreszcie, także moje fajowe hosty:

Posadzone sadzonki:

ogrom pracy, wspaniałe efekty i ten pomysł dzielenia żurawek, też chyba tak zrobię
na igiełkę u ciebie

Gosiniak 12:20, 03 cze 2013

Kondzio napisał(a)
Ślicznie żurawkowa farma dobre hi hi hi

Mój M się śmieje, że teraz to już wszędzie ta sałata będzie rosła- kto to zje...

bociek napisał(a)
Rany Julka jaka fabryka Gosiu, mnie to tez niebawem czeka, ale mam chetna na ilosci hurtowe Na szczescie

Buziam

Dzięki Ogrodowisku znalazła już chętnych

danuta_szwajcer napisał(a)
Ale żurawkowo Super ale fajnie te rabatki wyglądają, też tak dzielę bo szybko się rozrastają Pozdrawiam i miłej niedzieli

Cieszę się, że Ty też tak robisz, czyli powinny się przyjąć
Gosiniak 12:25, 03 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)
Chyba muszę to samo z żurawkami zrobić.....
Klona w ogrodzie nie mam ale za to w domu niewiele robię córka i M dużo robią

Nic dziwnego, przecież Ciebie w domu prawie nie ma, bo albo w pracy albo w ogrodzie

JulkAd napisał(a)
No zdecydowanie lepiej po podziale tych żurawek....prześwietliłaś rabatę, ale przynajmniej widać co na niej rośnie....Małgosiu jak masz kawałek wolnego miejsca w kącie ogrodu to przykop tam żurawki....nawet bez ukorzeniacza....one się świetnie przyjmują, a może ktoś w międzyczasie chętny się znajdzie, bo szkoda wyrzucać

Znalazłam już chętnych, więc po kłopocie, na razie czekam z ich wykopaniem, bo pada i pada i końca nie widać, u ciebie taż taka masakra pogodowa?

ewa004 napisał(a)
Jaka szkoda że nie mieszkam blizej zaraz bym się o te zielone żurawki uśmiechnęła do ciebie

Cholercia ty rozdajesz za darmo ,a ja u siebie chcę kupić i nie mam gdzie

Zawsze można się bliżej mnie przeprowadzić
A tak na serio, to też czasami się muszę naszukać, zanim coś kupię, wczoraj byłam na targach i praktycznie nic nie kupiłam z mojej listy roślinkowej- to tak żebyś się nie czuła osamotniona w poszukiwaniach

grazyna napisał(a)
Cudnie cudniaście u Ciebie Gosiu, doprawdy jesteś jak mróweczka tak pracowita

Przyznać się muszę, że ostatnio się obijam, bo pogoda jakoś nie rozpieszcza, ciągle pada.....
Ale i tu znajduję plusy, przynajmniej mam czas trochę ponadrabiać ogrodowiskowo
Gosiniak 12:34, 03 cze 2013

ermigo napisał(a)
Witaj Gosiu!
Ja, ja jestem bardzo chętny na Twoje żurawki!!!
Mieszkamy pod ZG

Napisałam na priv
Cieszę się bardzo, że żurawki pójdą w dobre ręce. Wasz wątek na szybko już widziałam, nie zdążyłam jeszcze nic napisać, ale na pewno tam wrócę
Gosiniak 12:41, 03 cze 2013

asc napisał(a)
Jestem na bieżąco...
Śliczne te Twoje igiełkowo.. i podpisane teraz

Aniu dziękuję bardzo
Teraz będę pracować nad szczegółami, jest jeszcze trochę do zrobienia, a pozwolenia na kolejną rabatkę nie ma jeszcze....
Gosiniak 12:44, 03 cze 2013

Irenko- dziel dziel, ja to robiłam pierwszy raz, zobaczymy.... sama jestem ciekawa czy się ukorzenią, dziewczyny podpowiadają, że one łatwo się przyjmują, więc liczę że się uda.
Tess 16:20, 03 cze 2013

Po roku już dzieliłaś żurawki?
Niby wiedziałam, że to są rewelacyjne do rozmnażania rośliny (sama w ub. roku kupiłam jedną earth Angel i mam już 17 dorodnych kępek, a z 5 sztuk citronelek zrobiłam te 32, co rosną w przedogródku), ale pomimo tego jakoś mnie to Twoje dzielenie zaskoczyło.
Dobrze, że zajrzałam akurat teraz, nie będę się dłużej zastanawiac, czy pod kulkami cisowymi zostawić kopytnik, czy zastapić go żurawką. Oczywiście, zostawię kopytnik, bo mi żurawki kulki zasłaniac będą
Gabrysia_ 16:46, 03 cze 2013

Gosia...moje żurawki też podzielone
Madzenka 21:00, 03 cze 2013

Co my zrobimy z taką ilością zurawek? Mnoża sie i mnożą...
Welka 21:07, 03 cze 2013

Chyba i za swoje żurawki muszę się wziąć, skoro to takie łatwe
Pozdrawiam