Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

wlasneniebo 13:52, 13 sty 2013

No i poszperałam u Ciebie

Masz piękny ogród, ale to przepiękny o domie i kolorystyce nie wspomne bo to moje klimaty

Zjawiskowo u Ciebie, mam nadzieję że pozwolisz i będę stałym bywalcem

Masz wiele w ogrodzie co widziałabym u siebie

C U D O W N I E!!!

P.S. Jak radzisz sobie z trawą która wychodzi na kostkę granitową (obramówki rabat)??

Pozdrawiam
Gosiniak 14:59, 13 sty 2013

nieszka napisał(a)
Pokażesz choćby portrety roślinek
3 i ćwierć piesa? Cóż to za stworzenia?

Toszka- teraz to już całkiem ciekawość mnie zżera, 3 i ćwierć piesa.......hyhyyyyy....czyżbyś szczeniaki miała, a może 3 duże i 1 mały? Niezłą łamigówke nam zadałaś. Proszę o wyjaśnienie
Gosiniak 15:19, 13 sty 2013

Marta- miło mi, że zajrzałaś i cieszę się, że się podoba, to zagrzewa do dalszej pracy, choć nie wiem czy mnie jeszcze trzeba zagrzewać, mój M to raczej stara się mnie studzić, bo boi się o swoja trawkę.

Faktycznie z tą trawą w kostce to trochę utrapienie jest, ja przycinam takimi nożycami do trawy, można takim specjalnym nożem do kancików- Danusia ma w swoim sklepie. Nie wszystko da się tymi sposobami usunąć, część trawy tak wrośnie, że tylko obcinanie zostaje. Danusia poleca kanciki, popatrz pod linkami:
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/49-brzegi-trawnika-czyli-jak-uproscic-pielegnacje
https://www.ogrodowisko.pl/watek/615-przycinanie-brzegow-trawnika
Madzenka 19:00, 13 sty 2013

Poczytałam o horti, nie wiedziałam, że bukietowe może słońce spalić... U mnie patelnia i świetnie sobie radziły
Madzenka 20:01, 13 sty 2013

Gosiu a ja dziękuję za namiary na stronę z donicami.
Zamówiłam w innym sklepie donice ecolite, ale niestety droźej. Jeśli będą fajne, kolejne w tym sklepie zamówię
Wymiana informacji na ogrodowisku jest niesamowita
Basia_1987 20:32, 13 sty 2013

Gosiu zapytam z ciekawości ile płaciłaś u siebie za hortensję Magical jest dużo droższa od Limki?
Basia_1987 20:32, 13 sty 2013

Dubelek w takim razie wstawię fotkę dla Ciebie mojej Limki
Gosiniak 20:48, 13 sty 2013

Marzenka- moje bukietówki też sobie świetnie radzą, a z tym przypalaniem to tak delikatnie, że praktycznie tego nie było widać, jakieś pojedyncze płatki jakby zbrązowiałe po brzegach były i to nie u wszystkich.
A wymiana informacji to bardzo ale to bardzo pomocna rzecz, każdy coś tam doda i już wiadomo gdzie i za ile można kupić
Basiu- ja kupowałam nie u siebie, bo koło mnie nie można było dostać, a strasznie się napaliłam i zamówiłam w futuregardens, były wtedy bardzo drogie- 60zł za sztukę, ale jakieś 2 miesiące później kosztowały już 32zł, teraz też sprawdzałam są w tej cenie, więc nie wiele droższe od Limki oczywiście dochodzą jeszcze koszty przesyłki. Ogólnie ten sklep jest dość drogi, bo w zeszłym roku bardzo chciałam też hortensje bobo- taką miniaturkę, tam była i jest chyba po 54zł, a koło mnie udało mi się kupić dokładnie z tą samą metką, po 25zł za sztukę, więc niezłą przebitkę mają. Ale magical moonlight u mnie nie ma i nie wiem czy będzie więc się skusiłam, to były tylko 2 sadzonki, jak bym potrzebowała więcej to na pewno na Limelight bym się zdecydowała, bo sporą sadzonkę można już za 20 zł kupić.
Toszka 21:12, 13 sty 2013

Gosiniak napisał(a)

Pokażesz choćby portrety roślinek
3 i ćwierć piesa? Cóż to za stworzenia?

Toszka- teraz to już całkiem ciekawość mnie zżera, 3 i ćwierć piesa.......hyhyyyyy....czyżbyś szczeniaki miała, a może 3 duże i 1 mały? Niezłą łamigówke nam zadałaś. Proszę o wyjaśnienie

Gosiu, trzy i ćwierć psa oznacza ni mniej ni więcej jak 3 x ok.50kg + ćwiartka ważąca ok.12
Ot i cała tajemnica
Gosiniak 21:29, 13 sty 2013

To ci dopiero wykombinowałaś Sprawdzasz naszą inteligencję....czy jak