Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Kindzia 19:32, 28 paź 2013

Trochę pogoniłaś jak mnie nie było Musiałam się sporo cofnąć, aby wrzosy podziwiać! Fajniście wyszło!!!

I jakie kolorki liści, kompozycja Ci wyszła
danuta_szwajcer 20:02, 28 paź 2013

Aniu i dobrze robisz, ze przycinasz te serby. Moj taki kolos i teraz tylko kłopot z nim mam no i w dodatku chyba coś choruje. Kiedys nie było tak wspaniałego forum i takiej dawki informacji, doswiadczenia. Teraz ciągle bym cos zmieniała. Na zimę Aniu okrywam wrzosy igliwiem. Kiedys tego nie robiłam i jak była ostra zima wszystkie mi wymroziło. U mnie jest wygwizdów Ale wiesz, pare gałazek a szkoda by było tej nowe Twojejj rabaty. Jestem dzis juz cała poł.amana od tego mojego grabienia. Pozdrawiam serdecznie
eliza3 20:33, 28 paź 2013

Bardzo ładna rabatka, wrzosy tu pasują idealnie
Kanciki też równiutkie, ogród dopieszczony na jesień, już widzę co się będzie działo wiosną
Pozdrawiam cieplutko.
anna_g 21:29, 28 paź 2013

Kindzia napisał(a)
Trochę pogoniłaś jak mnie nie było Musiałam się sporo cofnąć, aby wrzosy podziwiać! Fajniście wyszło!!!

I jakie kolorki liści, kompozycja Ci wyszła

O jak fajnie że jesteś Kindzia, brakowało mi tu Ciebie Cieszę się że się podoba... Dzięki Wam, dzięki wam
anna_g 21:31, 28 paź 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Aniu i dobrze robisz, ze przycinasz te serby. Moj taki kolos i teraz tylko kłopot z nim mam no i w dodatku chyba coś choruje. Kiedys nie było tak wspaniałego forum i takiej dawki informacji, doswiadczenia. Teraz ciągle bym cos zmieniała. Na zimę Aniu okrywam wrzosy igliwiem. Kiedys tego nie robiłam i jak była ostra zima wszystkie mi wymroziło. U mnie jest wygwizdów Ale wiesz, pare gałazek a szkoda by było tej nowe Twojejj rabaty. Jestem dzis juz cała poł.amana od tego mojego grabienia. Pozdrawiam serdecznie

Bardzo ci dziękuję za radę - właśnie się nad tym zastanawiałam... może normalnie nie przykryłabym ale one dopiero co posadzone... Muszę tylko skombinować skądś choiny Przykryję - dobrze że mi to napisałaś - dziękuję
anna_g 21:33, 28 paź 2013

eliza3 napisał(a)
Bardzo ładna rabatka, wrzosy tu pasują idealnie
Kanciki też równiutkie, ogród dopieszczony na jesień, już widzę co się będzie działo wiosną
Pozdrawiam cieplutko.

Dziękuję Elizka Wiesz - ja coraz bardziej lubię kanciki. Zrobiłam je nawet przy rabatach otoczonych kamieniem - od razu inaczej to wyglada jak trawa jest "okiełznana". Podoba mi się zadbany ogród choć za chwile pewnie przysypie to śnieg
Czekam na wiosnę z niecierpliwością - pewnie jak zwykle wszyscy będziemy żądni ogrodowania jak mało czego Buziole
Enya73 21:43, 28 paź 2013

Pomyśl Aniu o jeszcze jakimś urozmaiceniu na wiosnę, żeby wtedy też tam coś cieszyło oko kolorkiem Ja bym Ci polecała takie miniaturowe różaneczniki jak np. kwitnący na biało 'Billy Novinka' albo na fioletowo 'Azurika' , ewentualnie wrzośce, które kwitną wczesną wiosną

Pozdrawiam
anna_g 07:31, 29 paź 2013

Dziękuję Anita W wolnej chwili oglądnę te miniaturowe różaneczniki - bardzo mi się takie "maluchy" podobają
Pozdrawiam porannie
gierczusia 19:44, 29 paź 2013

Aniu .. I co , będziesz okrywać wrzosy ???..,, bo ja mam sto myśli na minutę jak zwykle ... U mnie są przed domem i wszyscy by musieli oglądać te kopczyki....hmmmmm , może zaryzykuję ??..

Kiedyś był taki wątek " ogród dla roślin o mocnych nerwach "... Nie wiem , czy jeszcze funkcjonuje , ale pamiętam ,że ta nazwa bardzo by mi mentalnie odpowiadała ..jako druga , podnazwa
gierczusia 19:47, 29 paź 2013

anna_g napisał(a)

Serby mają swoje lata - były maluśkie takie na 30 cm a teraz już były cięte i na wiosnę znowu będą bo nie puszczę ich "jak chcieć"... Noooo ja tam nie wiem czy Ty byś chciała mieć wypasionego serba w ogrodzie bo gdzie wtedy byłaby cała reszta...?

... Reszta u sąsiada , albo w przestrzeni " za lustrem "