Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

anna_g 12:11, 06 maj 2013

atena35 napisał(a)
Dziękuję za odwiedzinki. Uwielbiam tulipany wszekliej maści. Twoje są śliczne

Witaj Tosiu u mnie Dziękuję za komplementa dla moich tulipków - też je polubiłam
anna_g 12:12, 06 maj 2013

asc napisał(a)
Na razie obejrzałam swój .. i to żagwin... Liście trudno zrobić na foto bo ich spod kwiatków u mnie nie widać..

No to się cieszę, że mam żagwin - bo bardzo ładny jest Tylko na zdjęciach nie wychodzi tak ładnie kolorystycznie jak w rzeczywistości - jakiś niefotogeniczny jeden czy cuś
Dzięki Aniu jeszcze raz
Gosiniak 14:06, 06 maj 2013

Aniu tulipany wszystkie zachwycające, uwielbiam je,
co do rabatki to niezły masz plan, szkoda że dopiero w przyszłym roku, no cóż trzeba sobie dozować przyjemności
Jałowica będę pilnie obserwować, ciekawam co z tego wyjdzie
Ja ostatnio widziałam fajną sosnę, ale dopiero zaczęto ją formować na bonsaia, nie kupiłam a teraz zastanawiam się czy dobrze zrobiłam, mógłby być niezły eksperyment- jak z tym twoim jałowcem.
U mnie dziś pada, z rana fajnie było, a teraz słonko za chmurki i dużo dużo deszczu.
danuta_szwajcer 14:28, 06 maj 2013

Witaj Aniu: No i dziś już mamy ciepełko jak sie jest już w pracy Tulipanki cieszą bo są takie piękne u Ciebie i wesołe Widać dobrze im u Ciebie Z ogrodem to tak jest jak juz ma się tego "bzika" to co rok będzisz robiła zmiany i tak wkółko dosadzanie, przesadzanie ale to przyjemność U mnie jeszcze trawa rosnie jak szalona i znów musze kosic Pozdrawiam i miłego popołudnia na pracy w ogrodzie
nebel 14:59, 06 maj 2013

Pospacerowałam sobie trochę u Ciebie
Obejrzałam zakupy, oczywiście jałowca, od tego zaczełam, bardzo podoba mi się pomysł, wszystkie kwiatki od niezapominajki i żagwina, też bardzo ciekawa i ładna roślina itd. A z tego co napisała Ania to wynika, że i obficie kwitnie. I niech tam sobie będzie, że niefotogeniczna. Jakoś to przeżyjemy, przynajmniej ja Do czasu aż będę chciała mieć ją u siebie w ogrodzie.
anna_g 15:12, 06 maj 2013

Ale mi miło że mnie odwiedziłyście wszystkie

Gosiu - czas szybko leci i ciurkadełko też będzie wkrótce - w tym roku nie mogę bo jak już napisałam będzie przekładana kostka - która biegnie przez tą rabatę - kiedyś była tam altana... a po drugie - teściowe sobie kupili sztuczną lilię wodną (widać na zdjęciach) nie lubię takich klimatów ale przecież im nie zabiorę... no to musi mieć lilija na czym pływać na ciurkadelku już nie będzie
Cieszę się że jałowiec się podoba... to mnie motywuje. Widziałam takie - tylko już miały ładnych kilka lat - bardzo mi się podobały.

Danusiu - u mnie ciepełko - oczywiście ja już w pracy od rana - ale cosik się mocno chmurzy i pewnie jak przyjdę do domu to zacznie padać (ponoć tak głoszą) - no to się chyba wkurzę U mnie trawa już koszona była a teraz jest ogromna ale Żon zabronił kosić bo pryskał Starane na chwasty... Nie lubię takie trawy - lubię jak jest świeżo wykoszona, a drzewka i rabatki obkoszone i nic nie wystaje wtedy jest tak schludnie i ładnie...

Ewa - jako "Matkę Chrzestną" mojego wątku - bardzo serdecznie Cię zapraszam do zaglądania kiedy tylko chcesz Będzie mi niezmiernie miło - a jak Ci się jeszcze coś spodoba albo przyda to podwójnie

Pozdrawiam wszystkich cieplutko
beata0109 16:08, 06 maj 2013

Przyszłam pogodowo pocieszyć i trochę słońca przynieść mam nadzieję że doszło już Ciebie bo u mnie od godziny pada
Kindzia 18:58, 06 maj 2013

Tulipanki widziałam, bardzo ładnie kwitną i nie położyły się wcale, mimo deszczu. Część moich niestety leży sobie...

Plany ciurkadełkowe masz skrystalizowane? Jakie ciurkadełko chcesz?
anna_g 22:22, 06 maj 2013

Beatko u mnie dzisiaj różnie - trochę słonka troch iaterku kilka kropel deszczu, ale ogólnie bardzo przyjemnie.Popracowalam sobie dzisiaj ogrodowo
Pozdrawiam

Kasia plany ciurkadełkowe przesunięte na rok przyszły... chcę coś takiego jak Ty masz i Gosia-Igiełkowa czyli przewiercony kamień Ide do Ciebie zobaczyć czy dotarłaś do ciurkadełka
Pozdrówka
gierczusia 08:27, 07 maj 2013

anna_g napisał(a)

A stokrotki to mój eMuś właśnie pryska Starane Nie będzie stokrotek... ale prawda jest taka że mamy ogromnie, ale to naprawde ogromnie dużo chwastów w trawniku... czasami zabieram się do wycinania ich - ale to jest syzyfowa praca Chyba byłoby lepiej cały trawnik wymienić na to jednak sie raczej nie zdecydujemy...

Łoj .. Ja teź walczę z chwastami w trawniku.. A mam tego pełny wybór ..