Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

anna_g 20:37, 05 maj 2013

Ewa4 napisał(a)
Wreszcie dotarłam do Ciebie i jestem zaskoczona jak u Ciebie bergenia już pięknie kwitnie ,floks szydlasty i powojniki jakie liście już maja nie no moja wiosna conajmiej tydzień póżniejsza od Twojej a z tym jałowcem to ciekawie wymyśliłaś.Pozdrawiam

Ewa cieszę się że dotarłaś do mnie Wiem, że roboty duuuużo - szkoda że przez dlugi weekend się nie nadrobiło, no ale trudno... Floks szydlasty już dzisiaj ma o wiele wiecej kwiatów - choć u mnie jeszcze całkiem nie rozkwitł. A z tym jałowcem to ja mam nadzieje że to fajnie wyjdzie.... za jakieś... 8 lat Ale ja się nie spieszę chętnie spędzę tutaj jeszcze trochę czasu
Pozdrawiam
nebel 20:42, 05 maj 2013

Aniu co do ślimaków i piwa wypróbowałam, wierz mi. Zapach nie do zniesienia, ale metoda bardzo skuteczna, Tylko jeszcze jedno mnie zastanawiało, czy przypadkiem nie schodziły sie do mnie na 'balangę' ślimaki z całej okolicy? tyle ich było
A pokrzywy też mam zamiar poszukać w tym roku, obok mnie jest duża, niezagospodarowana działka, ale nie miałam śmiałości chodzić po cudzej własności. Ale jak teraz poczytam sobie jeszcze parę wpisów na forum, bo i jest osobny wątek, w którym też są przepisy na różne mikstury, to sobie myślę co mi tam
Na moje róże i nie tylko warto spróbować.
anna_g 20:48, 05 maj 2013

Żadnych nowości nie mam do pokazania a tulipany to większość z Was ma piękniejsze i więcej ale wkleję ich kilka kolorowych zdjęć bo to czas pożegnania już z nimi się zaczyna... są najzwyklejsze, ale może dlatego że to moje pierwsze tak mnie cieszą, i tak naprawdę bardzo zdobią kawałek ogrodu i cieszyły oczka domowników przez kilkanascie dni I w dodatku ładnie pachną

anna_g 20:56, 05 maj 2013

uprzejmie proszę o wyrozumiałość posiadaczy tysięcy cebulek ja mam kilkanaście ale cieszę się nimi jakbym miała tysiąc A tak to wygląda z lotu ptaka czyli z balkonu rabatka jest do przerobienia w przyszłym roku - lub do udoskonalenia można rzec, chcę zmienić oczko na kamienne ciurkadełko - oraz dosadzić zamiast kamieni jeszcze jakieś wrzosowane - ogólnie chcialabym żeby to była rabatka z wrzosowatymi - chcialabym mieć tam rh i azalie - mam w sumie 4 tam, wrzosy, kiścienie, pierisy... no i jakieś iglaczki - może coś na kiju, ale to dopiero za rok
anna_g 21:01, 05 maj 2013

wczoraj posadzone

ponowię pytanie co to ? czy to może być żagwin??

buk czerwonolistny
anna_g 21:04, 05 maj 2013

nebel napisał(a)
Aniu co do ślimaków i piwa wypróbowałam, wierz mi. Zapach nie do zniesienia, ale metoda bardzo skuteczna, Tylko jeszcze jedno mnie zastanawiało, czy przypadkiem nie schodziły sie do mnie na 'balangę' ślimaki z całej okolicy? tyle ich było
A pokrzywy też mam zamiar poszukać w tym roku, obok mnie jest duża, niezagospodarowana działka, ale nie miałam śmiałości chodzić po cudzej własności. Ale jak teraz poczytam sobie jeszcze parę wpisów na forum, bo i jest osobny wątek, w którym też są przepisy na różne mikstury, to sobie myślę co mi tam
Na moje róże i nie tylko warto spróbować.

Ewa wierzę ci Na sam wygląd to już odrzuca... Nawet jeśli skuteczne to i tak musialabym mieć "ochotnika" do czyszczenia tych pułapek...
Też raczej nie łażę po cudzych działkach U nas dużo pokrzyw rośnie pod ogrodzeniami - jakoś nie wszyscy koszą za ogrodzeniem... raczej skorzystam z tych, choć nie sądzę by ktoś miał pretensje o zerwanie pokrzyw z działki
Mala_Mi 22:54, 05 maj 2013

Anuś.. wygląda jak żagwin...... jutro sfocę listki z bliska Twój ma ładny kolor.... :
anna_g 23:12, 05 maj 2013

Dzięki Aniu
atena35 10:20, 06 maj 2013

Dziękuję za odwiedzinki. Uwielbiam tulipany wszekliej maści. Twoje są śliczne
Mala_Mi 12:01, 06 maj 2013

Na razie obejrzałam swój .. i to żagwin... Liście trudno zrobić na foto bo ich spod kwiatków u mnie nie widać..