Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Debra 10:22, 29 lip 2013

an_tre napisał(a)
ale smutno było bez niego, prawda Krysiu?
pozdrawiam w ten upalny poniedziałek

Jak bez ręki. Jednak człowiek sie przywiązuje, nawet jak mu się wydaje, że nie ...
an_tre 10:25, 29 lip 2013

Debra napisał(a)

Jak bez ręki. Jednak człowiek sie przywiązuje, nawet jak mu się wydaje, że nie ...
Debro tak to jest z uzależnieniami dobrze, że pozytywne
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Debra 10:25, 29 lip 2013

Flammentanz w ponownym! kwitnieniu
Te róże z zasady kwitna tylko raz, ale widać rok jest, jaki jest

Sadziec

Trawki

Debra 10:28, 29 lip 2013

an_tre napisał(a)
Debro tak to jest z uzależnieniami dobrze, że pozytywne

Aniu, uzależniamy się od wszystkiego, nawet od siebie samych ))) Bo przyzwyczajenie to druga natura człowieka, a słowo 'uzależnienie' źle sie kojarzy, zawsze oznacza coś złego, moim zdaniem niesłusznie.

Czy uzależnienie od ogrodu to takie zło?
AgnieszkaW 10:38, 29 lip 2013

Debro, uważam, że uzależnienie od ogrodu to takie cudowne dobro, które koi skołatane nerwy i duszę. Pozdrawiam w ten upalny poniedziałek
AgnieszkaW 10:44, 29 lip 2013

Debro, jeszcze kilka słów w sprawie berberysów - też mi listki schną od dołu do góry, ale solidnie je podlałam i czekam, mam nadzieję je odratować, nawet jeśli liście zgubią (dotyczy to 4 berberysów sadzonych w tym roku, ktore chyba jeszcze dobrze nie ukorzeniły się). Przypomniałam sobie, że w zeszlym roku miałam podobną sytuację, ale odbiły.
Debra 10:45, 29 lip 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Debro, uważam, że uzależnienie od ogrodu to takie cudowne dobro, które koi skołatane nerwy i duszę. Pozdrawiam w ten upalny poniedziałek

Oj koi
Umysł odpoczywa, nawet najgorszy stres gdzieś sobie idzie, wystarczy troche poryć w ziemi.

Stwierdzam, ża na mnie upał nie działa. 7 lat w Afryce robi swoje
Debra 10:49, 29 lip 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Debro, jeszcze kilka słów w sprawie berberysów - też mi listki schną od dołu do góry, ale solidnie je podlałam i czekam, mam nadzieję je odratować, nawet jeśli liście zgubią (dotyczy to 4 berberysów sadzonych w tym roku, ktore chyba jeszcze dobrze nie ukorzeniły się). Przypomniałam sobie, że w zeszlym roku miałam podobną sytuację, ale odbiły.

Agnieszko, dzięki za te informacje - mam wrażenie, że niepotrzebnie wyrzuciłam te moje trzy maluchy.
Pozostałe okopałam wokół, żeby woda łatwiej przesiąkła do korzeni, wlałam masę wody i już się odradzają. To też są moje tegoroczne. Te sadzone rok, dwa lata temu mają się wspaniale.

Ot nauczka, co nagle, to po diable.

Ale wystraszyłam się, że to jakaś choroba i że przejdzie na pozostałe.
AgnieszkaW 10:54, 29 lip 2013

Szkoda, że nie pokazałaś wcześniej fotki tych berberysów, ktore wyrzucałaś, ale powiem ci, że ja też myślałam w zeszlym roku, że to jakaś choroba grzybowa, w tym roku powtórzylo sie to samo ze swieżo sadzonymi i teraz już wiem, w czym rzecz. No cóż, doświadczenia uczą, teraz będziemy wiedziały.
an_tre 11:03, 29 lip 2013

Debra napisał(a)

Aniu, uzależniamy się od wszystkiego, nawet od siebie samych ))) Bo przyzwyczajenie to druga natura człowieka, a słowo 'uzależnienie' źle sie kojarzy, zawsze oznacza coś złego, moim zdaniem niesłusznie.

Czy uzależnienie od ogrodu to takie zło?
nie!!! to same pozytywy
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies