Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Debra 22:47, 29 lip 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Debro, tylko mlode gałązki, a bardziej korzonki mają ten żółty sok.

No tak, w takim razie te żółte pędy Bagatelle to norma

Napisałam post w wątku Choroby berberysów, odnosząc się też do rady uzyskanej od Ciebie.
Myślę, że warto to opisać, bo taki suchy berberysek naprawdę wygląda jak strasznie chory.
AgnieszkaW 22:58, 29 lip 2013

Fajnie Debro, że to umieściłaś w odpowiednim wątku (byłam, czytałam), moje trzy tez biorą sie do życia po nawodnieniu, jeden jeszcze biedny, ale myślę, że odbije. Pozdrawiam i dobrej nocy życzę.
Debra 23:01, 29 lip 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Fajnie Debro, że to umieściłaś w odpowiednim wątku (byłam, czytałam), moje trzy tez biorą sie do życia po nawodnieniu, jeden jeszcze biedny, ale myślę, że odbije. Pozdrawiam i dobrej nocy życzę.

No to życzę powodzenia w ratowaniu berberysków

A może dopisz swoje doświadczenia w tym berberysowym wątku. Taka dokumentacja będzie, że aż miło
kitek81 09:04, 30 lip 2013

Dobry Krysiu
była u Ciebie dziś burza? u nas była i to wielka, teraz w Toruniu też mrzy!
pozdrawiam :*
Debra 15:38, 30 lip 2013

kitek81 napisał(a)
Dobry Krysiu
była u Ciebie dziś burza? u nas była i to wielka, teraz w Toruniu też mrzy!
pozdrawiam :*

Kasiu, zero burzy, zero deszczu, aż mnie to złości. U jednych potop i nawałnica, u innych nic. Nie mogłoby być po równo
Debra 19:41, 30 lip 2013

O tym jak upał zamęcza rosliny przekonałam się dzisiaj na przykladzie mojej trzykrotki wirginijskiej.

Przestała juz kwitnąć, liscie jej zaschly, trzeba było wszystko wyciąć.

A sprawdziłam zdjęcia z ubieglego roku - 20 wrzesnia nadal kwitła!
Debra 11:50, 31 lip 2013

Dostałam dzisiaj paczke

Jakie to niezwykle miłe tak dostać taki beziinteresowny prezent, ot tak, bo Nadawca jest Wielkim Człowiekiem!

Irenko dziękuję. Jesteś Mistrzynią w pakowaniu delikatnego towaru jakim są rośliny.

Rośliny cudne. dziękuję
EPODLAS 11:53, 31 lip 2013

U nas dzisiaj przyjemnie ciepło, ale upa ma być od niedzieli i to ponoć do połowy sierpnia. Ale po co narzekać, jak już lato przekroczyło połowę, a potem wiadomo jesień i itd. U nas też deszczu nie było. W piątek jadę na działkę, mam nadzieję, że ogród nie ucierpiał przez kilka dni.
Debra 11:58, 31 lip 2013

EPODLAS napisał(a)
U nas dzisiaj przyjemnie ciepło, ale upa ma być od niedzieli i to ponoć do połowy sierpnia. Ale po co narzekać, jak już lato przekroczyło połowę, a potem wiadomo jesień i itd. U nas też deszczu nie było. W piątek jadę na działkę, mam nadzieję, że ogród nie ucierpiał przez kilka dni.

Bożenko, zgadzam sie w pełni. Ja nie narzekam na pogodę, czasem tylko na marnienie roślin. Ja sobie z upałem daję radę, pomagam roślinom ile mogę, ale niestetynasze rośliny poza nielicznymi, to nie są rośliny strefy śródziemnomorskiej

Żal patrzeć jak słabną.
Ja podlewam codziennie, bez tego nie miałabym po co wracać na działkę. U mnie schnie wszystko w oczach.
eliza3 13:39, 31 lip 2013

U nas troszkę wczoraj z rana popadało, ale to wszystko za mało... podlewam codziennie, ale tylko to, co jest w donicach, reszty nie rozpieszczam, jakoś dają sobie radę