Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Debra 20:13, 07 sie 2013

Sebek napisał(a)

W Beskidach wcale nie lepiej

Pod względem śniegu, czy zagubionych mieszczuchów )))
Ola54 20:28, 07 sie 2013

Mamy znajomych - on leśniczy. Mieszkają w głębokim lesie, idylla dla nas mieszczuchów.Można było wpaść na ognisko, zrobić kulig i ...wracać do siebie.A oni z 2 dzieci zostawali.Najgorsza była zima i wielkie śniegi i np.samochód zepsuty .Kiedyś mąż w Wigilię spotkał go w mieście bo zabrakło mu chleba czy coś tam i musiał przyjechać do miasta .Samochód się zepsuł a śniegi wielkie.Podwiózł go ale wtedy obiecaliśmy sobie,że nigdy nie zrobimy i sobie i dzieciom takiej krzywdy.
Teraz mieszkam na wsi , do miasta niedaleko i o ile uwielbiam wiosnę, lato i wczesną jesień to zima jest dla mnie wielkim utrapieniem.
Trzeba się zastanowić zanim podejmie się taka decyzję.O Bieszczadach chyba każdy marzył my też
Debra 21:19, 07 sie 2013

Michalina napisał(a)
Mamy znajomych - on leśniczy. Mieszkają w głębokim lesie, idylla dla nas mieszczuchów.Można było wpaść na ognisko, zrobić kulig i ...wracać do siebie.A oni z 2 dzieci zostawali.Najgorsza była zima i wielkie śniegi i np.samochód zepsuty .Kiedyś mąż w Wigilię spotkał go w mieście bo zabrakło mu chleba czy coś tam i musiał przyjechać do miasta .Samochód się zepsuł a śniegi wielkie.Podwiózł go ale wtedy obiecaliśmy sobie,że nigdy nie zrobimy i sobie i dzieciom takiej krzywdy.
Teraz mieszkam na wsi , do miasta niedaleko i o ile uwielbiam wiosnę, lato i wczesną jesień to zima jest dla mnie wielkim utrapieniem.
Trzeba się zastanowić zanim podejmie się taka decyzję.O Bieszczadach chyba każdy marzył my też

Wiadomo, że wyobrażenia o zyciu na wsi są zwykle sielskie, anielskie. A rzeczywistośc jest brutalna, do tego trzeba brac pod uwagę, że człowiek młodszy nie będzie, tylko całkiem odwrotnie.
Ot pomarzyłam sobie, co mam nie jest takie złe, i pewnie tak zostanie ))
Pozdrawiam
bociek 21:56, 07 sie 2013

A ja Wam powiem inaczej. Ludzie wszedzie zyja i daja sobie rade w warunkach dla nas nie do przezycia. Bieszczady to pikus - Pan Pikus Niestety cywilizacja nas rozbestwila I gdyby nagle wzystkie jej zdobycze trafil szlag to bylaby wielka bieda Oj, wiekszosc nie dalaby sobie rady...

Macham skrzydelkiem
ewsyg 22:44, 07 sie 2013

A m,nie z polskich gór najbardziej podobają się Sudety, tyle tam pięknych i ciekawych miejsc. W tym roku były Bieszczady, za rok może wrócę w Sudety.
ewsyg 22:46, 07 sie 2013

Wiecie, ja mogłabym zamieszkać w zamku Czocha. Do dzisiaj jestem pod jego wrażeniem.
kitek81 09:46, 08 sie 2013

dobry Kochana i co nowego w tym gorącym dniu?
pozdrawiam :*
Debra 11:13, 08 sie 2013

Na dobry początek dnia, dla miłosników kotów

http://www.youtube.com/watch?v=tLt5rBfNucc

Debra 11:18, 08 sie 2013

bociek napisał(a)
A ja Wam powiem inaczej. Ludzie wszedzie zyja i daja sobie rade w warunkach dla nas nie do przezycia. Bieszczady to pikus - Pan Pikus Niestety cywilizacja nas rozbestwila I gdyby nagle wzystkie jej zdobycze trafil szlag to bylaby wielka bieda Oj, wiekszosc nie dalaby sobie rady...

Macham skrzydelkiem

Kasiu, w pełni się zgadzam. Udogodnienia cywilizacji powodują, że niewyobrażalne staje się życie bez tysięcy udogodnień, których już nawet nie zauważamy. Są i już. Np. odśnieżone ulice i chodnki (chociaz z tym to też różnie bywa
Pozbawieni technicznych rozwiązań XX i XXI wieku dostosowalibyśmy się szybciej, niz myślimy. Bo chęć przetrwania daje siłę.
Tylko pytanie - po co robić to dobrowolnie

Debra 11:21, 08 sie 2013

ewsyg napisał(a)
A m,nie z polskich gór najbardziej podobają się Sudety, tyle tam pięknych i ciekawych miejsc. W tym roku były Bieszczady, za rok może wrócę w Sudety.

Ewo, wszędzie pięknie, każde miejsce na ziemi ma swoje uroki. Ja już nie potrafie powiedzieć gdzie podoba mi się najbardziej, bo wszędzie, gdzie byłam, było coś niesamowicie pięknego, a obok jakieś koszmary.
U nas najbardziej przeraża mnie brzydota 'domorosłej' architektury, śmiecie, na szczęście ogrody coraz piękniejsze