Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

ewsyg 15:42, 14 paź 2013

Ja też jestem na etapie oglądania zimozielonych, ale dzisiaj kupiłam sobie brzozę z czerwonymi listeczkami. Mąż się dziwniwe patrzył a potem stwierdził, że nawet fajna jest.
eda 16:06, 14 paź 2013

Debra napisał(a)

No i kosić nie musi

Ale to jak dla mnie jednak karkołomny pomysł. Plastikowa trawa !!!
tak i ten zapach po koszeniu bez tego to nie ogród
Sebek 16:08, 14 paź 2013

Debra napisał(a)
Sztuczny trawnik w angielskim ogrodzie ??
Natrafiłam dzisiaj na tekst o plastikowej trawie .... w Anglii!
Wprawdzie tekst jest napisany ze sporym dystansem, co nie zmienia faktu, że zdjęcia mówią same za siebie

Autor ma plastikowy trawnik! I czyści go odkurzaczem, zobaczcie sami !

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2453364/Robert-Hardman-thinks-new-plastic-garden-leave-green-envy.html

W tekście jest zdanie, które mówi wiele - ' .. nikt, tak jak Homo Britannicus nie skosi trawnika w pasy w niedzielne popołudnie...' (No one does a stripey lawn like Homo Britannicus on a Sunday afternoon).

Jak kiedys bede zapracowany to tez sobie taki zaloze Tak czy inaczej wyglada ten trawnik jak zywy
Robertop 18:07, 14 paź 2013

Debro, pomyśl o zimozielonych karłowych odmianach. Nie będą tak ekspansywne a dodadzą kolorów przez cały rok (odcienie zielonego, żółtego, niebieskiego).
Debra 18:22, 14 paź 2013

EPODLAS napisał(a)
A ja właśnie teraz poiłam moje iglaki na zimę. Kładę wąż na roślinę i małym strumieniem leje dosyć długo pod jedną roślinę. Ja lubię cisy, Mam trzy kolumnowe i jeden rozłożysty. Jeden cis jest już całkiem spory i na dodatek ma piękne żółte przyrosty wiosną. Mam też sporo jałowców, najmniej tuj.

Bożenko, z tym podlewaniem, tak jak pewnie czytasz, to bardziej chodzi o nie zimozielone. Bo są porady by ich nie podlewać, ze to im przedłuża wegetację, że potem zmarzną... itp....
Danusia napisała u siebie co i jak, i teraz trudno, niech na mnie patrzą jak na osobę z innego świata, będę podlewać wedle uznania

Cisy są cudne, pewnie w końcu się im nie oprę.
Debra 18:26, 14 paź 2013

kasiek napisał(a)
Przyszłam z rewizyta i uśmiech zostawiam. Podziwiam wianuszkowe cuda - warte podpatrzenia. Ogródek sliczny i zadbany, ładne dreno w ogrodzie (pergole, płot) i ozdoby na sciany

Dziekuję
Ja od dość dawna po cichutku zachwycam się Twoim gąszczem na malutkiej powierzchni. Ja mam 185 m kw. więc będę podpatrywać nadal.
Lubię drewno w ogrodzie, lubie takie 'autorskie' akcenty w ogrodzie, takie jak ten Twój mur z lustrem!
Cały ogródek jest bardzo autorski, z wyraźnym indywidualnym pazurem

Zapraszam i będę też wracać do Ciebie nadal
Debra 18:26, 14 paź 2013

ewsyg napisał(a)
Ja też jestem na etapie oglądania zimozielonych, ale dzisiaj kupiłam sobie brzozę z czerwonymi listeczkami. Mąż się dziwniwe patrzył a potem stwierdził, że nawet fajna jest.

No tak brzoza jako zimozielona )))))
Debra 18:28, 14 paź 2013

eda napisał(a)
tak i ten zapach po koszeniu bez tego to nie ogród

Wiesz, masz rację Edytko, zapach koszonej trawy też lubię, to taki nieodłączny element ogrodu.
Debra 18:29, 14 paź 2013

Sebek napisał(a)

Jak kiedys bede zapracowany to tez sobie taki zaloze Tak czy inaczej wyglada ten trawnik jak zywy

Nie wierzę !

No wygląda super, ale pewnie do czasu. Wyobraź sobie taki plastik po naszej zimie
Debra 18:30, 14 paź 2013

Robertop napisał(a)
Debro, pomyśl o zimozielonych karłowych odmianach. Nie będą tak ekspansywne a dodadzą kolorów przez cały rok (odcienie zielonego, żółtego, niebieskiego).

Robercie, ja mam już trochę zimozielonych i masz rację, warto mieć ich sporo.
Natomiast taka 'choinka' to jednak w zimowej szacie najcudniej wygląda.