Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Debra 19:01, 10 maj 2013

Trawy posadzone, ale zdjęcia na tym etapie to byłoby nieporozumienie. Niech podrosną.

Za to dzisiaj czerwone kwiaty mam w ogrodzie. Zakwitła Azalia japońska i Kuklik szkarłatny.

Ta azalia straszliwie wymarzła w ubiegłym roku, ale powoli dochodzi do siebie. Ma mnóstwo paków.

Kuklik pod Głogownikiem zakwitł na razie jednym kwiatkiem, ale ma pąki. Młodziutki jest posadzony jako tycia sadzonka na jesieni.

A Głogownik ma mnóstwo nowych czerwonych liści.

nieszka 19:35, 11 maj 2013

Debra napisał(a)
No to chyba wszystko jasne. Wierzba zabiera mu wszystko, może spróbuj go przesadzić.

Obejrzałam go, tego jaśminowca i melduje że w tym roku będzie kwitł. Ma ją pąki
Dam mu jeszcze tam szansę bo koło tego miejsca planuje altankę i chciałabym że zapach tam pozostał.
nieszka 19:37, 11 maj 2013

Debra napisał(a)
I jeszcze kilka widoczków ogólnych.

Ładnie by tu wyglądały tulipany. Ładnie Pomyśl o nich koniecznie
Debra 20:14, 11 maj 2013

Agnieszko, na razie tu jest pustawo, bo liliowce dopiero sę rozrastają.

No i jest pewien problem - ja naprawde nie lubię kwiatów. Berberysy to moje ulubione kwiaty ))

Ale dzieki za wizytę.

Nikt tu do mnie raczej nie zagląda, taka tam działeczka, nie żaden wypasiony ogród.

Ale ja duzo pracy w nią wkładam, rozwija się i ja ją lubię.
Kasiek 20:22, 11 maj 2013

Debro ja tez lubie Twoj ogrod I to mocno,podziwiam za prace i upor i za pomysly Tez czekam na moje liliowce zakupione w tym roku,mam nadzieje ze urosna.Pamietasz moze nazw swoich ?Pozdrawiam tak od serca i zapraszam na kilka slow o Rubensie do mnie
Debra 21:08, 11 maj 2013

Kasiek napisał(a)
Debro ja tez lubie Twoj ogrod I to mocno,podziwiam za prace i upor i za pomysly Tez czekam na moje liliowce zakupione w tym roku,mam nadzieje ze urosna.Pamietasz moze nazw swoich ?Pozdrawiam tak od serca i zapraszam na kilka slow o Rubensie do mnie

Kasiu dziekuję za tyle dobrych słów. Moje liliowce to Krystyna, Max. Kolbe, Little Missy, Orchid Candy i oczywiście Stella d'Oro. Po kilka sztuk każdej odmiany.
Wygląda na to, że Little Missy zakwitnie niedługo, bo ma juz spory pąk.

Zaraz zajrzę, by poczytać o Rubensie.
Kasiek 21:25, 11 maj 2013

Pokazesz fotki? Bardzo lubie liliowce,sporo ich teraz dokupilam i czekam ,bo one jeszcze takie malutkie
Debro nie ma za co dziekowac...bede tu czestym gosciem jesli pozwolisz, lubie tu u Ciebie bywac,czasem tylko tak cichutko posiedze i podziwiam,a szczegolnie Twoja drewniania drozke,jest po prostu piekna
Debra 21:32, 11 maj 2013

Kasiek napisał(a)
Pokazesz fotki? Bardzo lubie liliowce,sporo ich teraz dokupilam i czekam ,bo one jeszcze takie malutkie
Debro nie ma za co dziekowac...bede tu czestym gosciem jesli pozwolisz, lubie tu u Ciebie bywac,czasem tylko tak cichutko posiedze i podziwiam,a szczegolnie Twoja drewniania drozke,jest po prostu piekna

Kasiuniu, dzięki za to bukszpanowe serce. Bukszpanowe? Nie mylę się?

Fotki pokażę, jak tylko jakiś zakwitnie. Zapraszam Cię gorąco, też u Ciebie jestem częstym gościem, nie zawsze coś pisząc.
Jeszcze raz dziekuję Ci za tyle dobrych i ciepłych słów.

A co do liliowców, to u mnie na razie poza jednym, reszta ma tylko coraz więcej liści. Było sucho, trochę marniały, bo one potrzebuja mnóstwo wody.

Jak mówią, liliowce najlepiej rosną pod rynną
Kasiek 21:39, 11 maj 2013

Bukszpanowe I ja jestem ciekawa jakie bede miala kolory,do tej pory mialam jedna odmiane,zoltego,(nazwy nie znam bo go dostalam) teraz zamowilam rozne kolory od jasnych po ciemne bordo,ale zobaczymy co sie ,,wykluje´´ Debro,liliowce kwitna w pierwszym roku,czy musze jeszcze poczekac?
Debra 21:44, 11 maj 2013

Kasiek napisał(a)
Bukszpanowe I ja jestem ciekawa jakie bede miala kolory,do tej pory mialam jedna odmiane,zoltego,(nazwy nie znam bo go dostalam) teraz zamowilam rozne kolory od jasnych po ciemne bordo,ale zobaczymy co sie ,,wykluje´´ Debro,liliowce kwitna w pierwszym roku,czy musze jeszcze poczekac?

Kwitną w pierwszym roku. Na pewno zobaczysz ich kwiaty jeszcze w tym roku. Może ich kwitnienie nie będzie takie obfite, ale będzie.
Ja też ma kolory od żółtych do ciemno-bordowych. Ale jakie będą ? Co się wykluje, to będzie, wiadomo że gwarancji nigdy nie ma. Byle kwitły pieknie i obficie.

Ja posadzilam w tym roku mnóstwo roślin, wszystkie jak na razie rosną, ale czy osiągną oczekiwane rozmiary, czy będą kwitły, niecierpliwa jestem, chodze wokół nich, głaszczę, gadam do nich....