Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Nebel

Ogród Nebel

danuta_szwajcer 23:53, 04 cze 2013

Pięknie Ci juz kwitnie wiciokrzew No i zacieniona rabatka ładnie rośnie. Ville de Lyon to bardzo piękny klematis, szybko rośnie i bardzo obficie i długo kwitnie i ma ładne kwiatki zaokrąglone płatki, U mnie rósł pieknie ale niestety zeszlej zimy wymroziło go. Postanowiłam , ze znowu go posadze bo warto Więc dobry zakup i zobaczysz jak będzie Ci ozdabiał ogród i cieszył oko.U nas ciągle leje i ogrod już zmeczony nadmiarem wody. Pozdrawiam
monteverde 00:00, 05 cze 2013

Słonko, a u mnie zimno dzisiaj, nawet nie wsadziłam roślin dzisiaj kupionych zapomniałam , że widziałam u Ciebie runiankę kupioną pozdrawiamA ten wiciokrzew zmarzł mi na przedwiośniu
nebel 00:18, 05 cze 2013

Danusiu ten powojnik wybrałam po przeczytaniu wielu watków na forum i tego co ich posiadacze pisali, dlatego się u mnie znalazł i to własnie w takim a nie innym miejscu. A to ,że roślinki czasem wymarzają, no cóz musimy się z tym pogodzić. Przed chwilą własnie byłam u Ciebie i poczytałam co nowego słychać. w kazdym razie staram się być na bieżąco.
Aniu a ten wiciokrzew rośnie u mnie od początku, czyli jakieś 15 lat. Jedna z pierwszych roslin jakie kupiłam do ogrodu.
monteverde 00:20, 05 cze 2013

W jednym ze starych ogrodów też go miałam i zostawiłam pięknie rozrośniętego, a tu w tym może miejsce mu nie odpowiadało
nebel 00:25, 05 cze 2013

Pewnie tak, bo sama jestem zdziwiona tym, że mimo tego iż tak obficie kwitnie, to rośnie u mnie w miejscu gdzie nie za duzo ma słońca. Trochę rano i to wszystko.
monteverde 00:31, 05 cze 2013

W tamtym ogrodzie też rósł w takich właśnie warunkach i pięknie kwitł
reni 08:40, 05 cze 2013

Ewa tak sobie czytam o piwonii... ja część mam posadzoną w pełnym słońcu , a część w półcieniu...i te w słońcu rosną lepiej krzewy dorodne, że hej, a te drugie są mniejsze i póżniej kwitną...jakoś specjalnie o nie nie zabiegam na wiosnę trochę nawozu i tyle.
Słonko by się przydało, tak mi go brak..pozdrawiam
regli 09:48, 05 cze 2013

nebel napisał(a)
Dziewczyny tak wiem, że u Was nie najlepiej już to wygląda, przynajmniej w wielu miejscach, do których zaglądam na forum. Obiecałam sobie, że nie będę pisać, o tym jaka jest u mnie pogoda, ale dzisiaj tak jakoś samo wyszło. Ale za to bardzo wiało, to tak na pocieszenie może.

Ależ pisz Dobrze wiedzieć, że gdzieś świeci słońce i to przecież nie Twoja wina, że gdzie indziej leje. Poza tym chociaż u Ciebie w ogrodzie coś się dzieje i można coś ładnego zobaczyć. Bo u mnie ogród odłogiem leży. Dzisiaj na razie nie pada, ale zimno.
Kindzia 19:30, 05 cze 2013

Właśnie też chciałam napisać, żebyś o słoneczku nam przypominała...że jest w ogóle
Przynajmniej u Was przyzwoita pogoda!
monteverde 23:51, 05 cze 2013

Tak nie daleko a u mnie słońca nie było