Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kraina Czarów w fazie projektów

Kraina Czarów w fazie projektów

AlicyaLK 14:04, 20 sie 2013

agatanowa napisał(a)
Fajnie będzie

Mam nadzieję Jak Filip zaakceptował, to musi być fajnie, bo on czepialski typ jest widzi wszystko, czego nikt nie widzi
agatanowa 14:06, 20 sie 2013

z brązem mam podobnie, od razu wydaje mi sie, że roślina już w drewno się zamieniła i ani dycha

zauważyłam, ze Filip perfekcjonista to dobrze
AlicyaLK 14:31, 20 sie 2013

a mnie się te trawy podobają, tylko nie do moich założeń ma być zielono biało + od czasu do czasu czarne rośliny, ewentualnie róż, ale nie brąz
Mój M ostatnio złapał jakąś brązową trawę i pokazuje, że zeschnięte takie trzymają haha
agatanowa 14:41, 20 sie 2013

logicznie rozumuje
Loosiuu 14:42, 20 sie 2013

AlicyaLK napisał(a)

Tak, tam jest na razie dziura, więc będzie sama ziemia workowa i trawy chcę na całości, tak jak mówisz... W jakich odległościach ją sadzić?

Musiałabyś się zapytać Any, bo ona ma takie poletko z turzycami
https://www.ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-walka-z-ugorem?page=747
Kiedyś przechodząc w centrum ogrodniczym właśnie słyszałem dyskusję małżeństwa o sprzedawaniu suchych traw
Ja czepialski? nieeeee Może trochę...nie lubię prowizorek i po prostu zwracam uwagę na pierdołki
agatanowa 14:45, 20 sie 2013

Ja te brązowe trawki odbieram analogicznie, przecież dla przeciętnego czlowieka taka myśl sama się narzuca

trzeba z siana porobić kepki, wsadzić w rabatę i bedzie taniej (a wyglądać będzie podobnie, zwłaszcza z daleka)
to pojechałam po całości
AlicyaLK 14:59, 20 sie 2013

agatanowa napisał(a)
Ja te brązowe trawki odbieram analogicznie, przecież dla przeciętnego czlowieka taka myśl sama się narzuca

trzeba z siana porobić kepki, wsadzić w rabatę i bedzie taniej (a wyglądać będzie podobnie, zwłaszcza z daleka)
to pojechałam po całości

hahah dobre... to będzie moja wersja ekonomiczna
AlicyaLK 15:01, 20 sie 2013

Loosiuu napisał(a)

Musiałabyś się zapytać Any, bo ona ma takie poletko z turzycami
https://www.ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-walka-z-ugorem?page=747
Kiedyś przechodząc w centrum ogrodniczym właśnie słyszałem dyskusję małżeństwa o sprzedawaniu suchych traw
Ja czepialski? nieeeee Może trochę...nie lubię prowizorek i po prostu zwracam uwagę na pierdołki

no ja sądzę, że połowa sąsiedztwa by myślała, że mi pousychały trawy hahah
Dzięki za link
Tak dla pewności... ja lubię Twoją czepialskość, chociaż w idealnych ogrodach Madżenki i Agi z Kwadratowego mnie rozwala, bo ja bym wzięła te ogrody z całym dobrodziejstwem, nic nie zmieniała, leżała na tarasie i podziwiała... a no i piłabym kawkę do tego najlepiej mrożoną
AgnieszkaW 19:55, 20 sie 2013

No, no, przejrzałam trochę stronek i widzę wielkie postępy. Ślicznie już masz, podcięte świerki dały fajne, rozproszone światło, jest już super. Pozdrawiam serdecznie Alicjo
Loosiuu 22:55, 20 sie 2013

Jak Agnieszka powiedziała o świerkach to mi przypomniała, że ostatnio się zastanawiałem czy nie był by fajnym rozwiązaniem winobluszcz pięciolistkowy pod nimi. Co prawda trzeba by go przycinać ze 3-4 razy w sezonie, ale efekt mógłby być ciekawy i szybki.