Sorry AlicyaLK, nie mogłam się powstrzymać, wiń Agatę
A w temacie, to żółte z fioletem bardzo ładnie wygląda, więc pomysł szarlotki wydaje się być całkiem fajny Żółta trzmielina plus lawenda... No chyba, że znowu się pogubiłam i w międzyczasie kolor branej pod uwagę trzmieliny się zmienił
Kachat, nie, no dobrze - dziekujemy Kolor nie jest był brany pod uwagę Kiedyś chciałam lawendę, ale zrezygnowałam... mam ją w doniczkach, a do gruntu chyba raczej sadzić nie będę ze względu na kolor fioletowy Ogród ma być biało zielony Bardzo chcę trawy frosted curls i szukałam dla nich miejsca... wydaje mi się, że to jest całkiem fajne.
Szarlotko, o białych tulipankach myślałam Tylko mam wielki dylemat, czy je tam dosadzić, czy pójść w minimalizm i niech to będą tylko trawy i trzmieliny... Może Filip coś doradzi?
Dwa dni i dobrnęłam do końca
Podziwiam i podziwiam wielkie zmiany.
Ja też mam u siebie ogromne świerki. Panowie z elektrowni co jakiś czas obcinają czubki bo linie zaczepiają. Nie jest łatwo z tak wielkimi drzewami, ale jak się chce to można. Ja swoje polubiłam już dawno, mimo iż dużo kolek i sprzątania. Pod wpływem ogrodowiska wzięłam się właśnie za porządkowanie rabaty w moim lasku
Pozdrawiam
Nie mam swojego wątku. Na razie tylko podglądam inne piękne ogrody, czytam i próbuję zrobić coś u siebie. Ciężko idzie, bo przez prawie dziesięć lat sadziłam co popadnie bez żadnego składu i ładu. Świerki na działce już rosły ale były jeszcze małe jak zamieszkaliśmy, a teraz takie kolosy. Szczerze mówiąc to mi tam nic nie chciało rosnąć. Były tam już różne rośliny, namiastka skalniaka też. I nic mi się nie podobało i co roku od nowa. Ale tak to jest jak człowiek się nie zna a wydaje mu się, że jest inaczej . Miejsce to jest z trzech stron obrośniete świerkami, tak w literę U. Słońce dochodzi tylko od wschodniej strony ale i tak jest go niewiele. Mam nadzieję, że na ogrodowisku coś podpatrze i w końcu ta rabata będzie jakoś wyglądała.