Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem

Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem

gusiarz 07:57, 05 maj 2014

Reni - kciuki trzymiem ... dzisiaj rano pomyślałam, że maj to mi sie jednak źle kojarzy przez matury... Mimo, że zdałam, stress wycisnął piętno

Ja pod drzewami - przynajmniej dopóki drzewka są małe będę sadzić truskawki i poziomki.

Nikita - wiem, że teraz grusze kolumnowe są dostępne. Rosną na kształt wrzeciona - nie jak wielgaśne drzewa. Chyba Obelisk się nazywa.... pogooglaj
polinka 08:03, 05 maj 2014

Trzymam kciuki za synusia i nie zazdroszczę Wam tych nerwów Musi być dobrze
AlicyaLK 09:40, 05 maj 2014

Ja też trzymam kciuki, ale za mamę syn sobie poradzi, ale żeby mama sobie ze stresem poradziła
kitek81 11:09, 05 maj 2014

powodzenia dla syna na maturze na pewno wszystko zda! tylko ten stres niepotrzebny! zobaczymy, jak ja za kilka lat będę przeżywać
widzę, że z pracami tez idziesz do przodu! najważniejsze, ze coś się dzieje!
pozdrawiam :*
malkul 13:43, 05 maj 2014

kciukasy trzymamy
regli 19:51, 05 maj 2014

Bardzo wielkie dzięki za kciuki Również za mnie Syn podszedł do matury bezstresowo. Stwierdził, że stres nie jest mu do niczego potrzebny, że nie ma się czego bać, bo po prostu zda i już. No i ja też wyluzowałam.
Mamy awarię internetu, więc do Was zajrzę, jak naprawią
Pozdrawiam i na jutro też zamawiam kciuki, choć jutro chyba najłatwiejszy dzień.
gusiarz 21:18, 05 maj 2014

Kciuki przyszykowane... wymyte i wypolerowane czekają na jutrzejsze ściskanie
regli 23:33, 05 maj 2014

Internet wrócił, tyle że już późno, a mimo pozornego luzu, jakoś tak kiepsko mi się tej nocy spało
No i przez tę maturę, jakoś nie mam głowy na ogród. Do tego dzisiaj cały dzień telefony odbierałam. Moja mama pobija w telefonowaniu rekordy. Jeszcze ze dwa takie dni i telefon zostanie zakopany głęboko pod jakimś nowym nabytkiem roślinnym
A w ogrodzie niestety szkody mrozowe. Zmarzła mi azalia i winorośl. Na kwiaty azalii to już nie ma co liczyć w tym roku, ale na winogronka jeszcze nadzieję mam.
O tych drzewkach kolumnowych, to jakoś nie czytałam pochlebnych opinii nabywców (może kiepsko trafiłam?). Chyba jednak się nie skuszę. Będę wybierać na odpowiednich podkładach, co by mi wielkie nie porosły. Z czereśni już wiem, że trzeba wybrać odmianę Lapins, bo jest samopylna (samopłodna), więc może rosnąć samotnie i na podkładkach albo Gisela, albo Phl. Reszta rośnie wielka. Odmiany śliwy też już wybrałam, ale w tej chwili nie pamiętam (ale mam zapisane).
Chyba na początku też posadzę pod drzewkami truskawki i poziomki. A potem się pomyśli.
Spadam jeszcze zajrzeć co u Was
regli 22:45, 06 maj 2014

Zbieram się, żeby Wam w końcu jakieś zdjęcia pokazać i ciągle mi umyka. Dzisiaj wreszcie trawę posiałam w owocowniku. I w najbliższym czasie muszę się zabrać za rabatkę rozplenicową, tylko nie wiem kiedy ten najbliższy czas nastąpi.
Anita1978 07:00, 07 maj 2014

Oooo....widzę, że u ciebie to dzieje się! Oj dzieje! Trzymam kciuki też!