Planuje posadzić w wąskim pasie wzdłuż huśtawki długość 3 m a szerokość jeszcze sama nie wiemmyślę ok 1 m i naprzemian tuja z trawą hakonechloa albo żurawkami.jedna strona w której będą nasadzenia jest słoneczna i jest tam słonko od ok 12 do wieczora natomiast druga jest bardziej zacieniona i jest tam slonce od ok 10 do 13 i po ok 18 i tak dumam czy tuja da radę i czy nie będzie łysiała stykając się z tymi roslinkami
Miejsce się tworzy dopiero hi hibardzi mi się podoba te ustawienie roślin z " Ogród mały ale pojemny" i to moja inspiracja tylko bukszpan bym chciała zastąpić tujami
Planuję wzdłuż domu posadzić hortensje bukietowe- jest to część od ogrodu, słońce od ok 15 do zachodu, mam jakieś miejsca na ok 1,2* 9m. Co posadzić oprócz nich/ za nimi żeby wczesną wiosną też było ładnie- iglaki? Jakieś drzewko zimozielone ? Lubię trawy ale one też późno się pojawiają...
Myślę że 4 krzaki to max na tej długości?
Szanowni Państwo
Co mogę posadzić między ogrodzeniem a tujami? Długość 10 m szerokość 1m. Teren praktycznie cały czas w cieniu. Myślałem o barwinku ale chyba roślina zbyt ekspansywna
No tak Coś co przykryje ten teren i nie będzie wymagało zbyt dużo pracy W końcu jest to za moim ogrodzeniem. Najlepiej jakąś bylinę odkrywkową. Myślałem o barwinku pospolitym bo robi ładny dywan i kwitnie. Ale z tego co wyczytałem posadzić łatwo ale trzymać to w ryzach to już nie bardzo