Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

Mala_Mi 18:03, 24 kwi 2012

A ja Zbysiu, ze strzyżeniem swojego czekam na Ciebie
agata19762 23:00, 24 kwi 2012

dużo roboty przed Tobą....
pozdrawiam Cię Zbyszku
zbigniew_gazda 08:29, 25 kwi 2012

Karolino - jak do tej pory mam 3 rodzaje żurawek . 2 odmiany to stare jak świat i te zimy się nie boją. Teraz pięknie wypuszczają liście. Natomiast kupiłem 1 szt w tamtym roku "Elektric" (żółta z brązowymi szerokimi paskami w środku) . I ta wyschła całkowicie w zimie ale coś jakby dawała znaki życia. Wygląda na to że im bardziej wyszukane odmiany tym gorzej wytrzymują 30 stopni mrozu.
A co do kul bukszpanu - te o których piszesz będą na tle ściany domu i mam nadzieję że sobie poradzą.
Ana - Ty sie nie boj tylko śmiało tnij . Musi Ci ktoś pomóc z sekatorem do grubych gałęzi. Zacznij od spodu . Wzór masz a i pooglądaj na 60 -tych stronach wątku jak to zrobiła Danusia , Witek i Ryszard.
Aniu - szykuj sprzęt i cierpliwie czekaj (może bliżej chrzcin u Ciebie ?
Agatko - za chwilę idę do roboty bo berberyski Kobold kupione.
popcorn 09:02, 25 kwi 2012

Zbuszku a masz może zapisane te "stare" odmiany żurawek? Bo chyba mam wszystkie nowe i wyszukane i mnie denerwują, bo miały być częściowo zimozielone a wszystkie wymroziło im liście
Za rok je chyba przykryję :/ W takim razie trzymam kciuki żeby kulki bukszpanowe sobie poradziły Myślałam że już tam są!
pozdrawiam!
zbigniew_gazda 13:34, 25 kwi 2012

popcarol napisał(a)
Zbuszku a masz może zapisane te "stare" odmiany żurawek? Bo chyba mam wszystkie nowe i wyszukane i mnie denerwują, bo miały być częściowo zimozielone a wszystkie wymroziło im liście
Za rok je chyba przykryję :/ W takim razie trzymam kciuki żeby kulki bukszpanowe sobie poradziły Myślałam że już tam są!
pozdrawiam!

Karolino już Ci podaję nazwy żurawek i pyknąłem zdjęcia jak wyglądają dzisiaj :

Palace Purple :

Krwista (czerwone kwiaty )

Żurawka Electra - zobacz liście doszczętnie wymrożone ale widać że startuje. Wszystkie są na tej samej rabatce , były przykryte śniegiem , ale mróz 32 stopnie był to fakt.

popcorn 14:17, 25 kwi 2012

Zbyszku dzięki!
Moja krwista wygląda tak samo. Za to ta 1wsza nieźle wypasiona! Moje takie nie są.
A ostatnia totalnie zmasakrowana... aż mi jej żal :/

Dzięki za fotki! Wiem czego szukać
zbigniew_gazda 14:24, 25 kwi 2012

Prace na rabatce pod domem rozpoczęte !!!!! Dzisiaj wsadziłem berberysy Kobold które będą udawać kulki bukszpanowe w zawijasku. Przekazuję relację obrazkową .

Milka 14:56, 25 kwi 2012

A Zbysiu teraz ma projekt, pooglądałam i fajnie się zapowiada czy łatwiej wg projektu? czy po 3 kawie łątwiej będzie
zbigniew_gazda 08:55, 26 kwi 2012

irena_milek napisał(a)
A Zbysiu teraz ma projekt, pooglądałam i fajnie się zapowiada czy łatwiej wg projektu? czy po 3 kawie łątwiej będzie

Irenko projekt to zarys ogólny. Nie wiadomo co mi jeszcze palnie do główki. Wykonanie zależy też od wyników prześwietlenia świnki-skarbonki.
jotka 09:12, 26 kwi 2012

Wypasionej świnki zyczę Zbyszku,