Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Puszczykowie

Ogród w Puszczykowie

wietrzyk 19:30, 06 lis 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Fajowskie takie tam

Badam, co kupiłam
wietrzyk 19:36, 06 lis 2013

Zielona napisał(a)
MAJ GOD!!! Toż Ty w jeden dzień od kupienia puzzli takie rzeczy robisz??? Zaraz oblukam dokładniej Co wrzuciłas pod brzozy? Tam byś mogła miec te derenie, które oglądałysmy!

Toż te derenie wrzuciłam właśnie Sibirica. Problem, że w puzlach tak dokładnie nie widać roślin, ale wydaje mi się, że dobrze choć pokrój ogólny zobaczyć. Brzóz pewnie nie widziałaś, bo chude są. Mam wrażenie, ze przez rok (bo sadziłam w ubiegłym październiku) wogóle nie urosły To 7 doorenbosów jest, kupiłam w szkółkach kórnickich i lichawe takie. Potem żałowałam, bo u Byczkowskich były w tej samej cenie, ale pieńki 3x grubsze. Przywiążę je póki co, bo jeszcze je wiatr powyginał
wietrzyk 19:41, 06 lis 2013

A początkowo myślałam, żeby dać pod nimi trawa hakonechloa i iris sibirica fioletowe. Widziałam gdzieś taką fotkę, pięknie wyglądało... Tak sobie myślę, że z większymi krzewami będzie bardziej naturalistycznie?
Zielona 19:42, 06 lis 2013

Te brzózki przecież są ładne!!! Zobaczysz, że jak ruszą, to bardzo szybko urosną. One czekają na towarzystwo po prostu

Lecę kolację Dzieciom przygotować.
Zielona 19:44, 06 lis 2013

wietrzyk napisał(a)
A początkowo myślałam, żeby dać pod nimi trawa hakonechloa i iris sibirica fioletowe. Widziałam gdzieś taką fotkę, pięknie wyglądało... Tak sobie myślę, że z większymi krzewami będzie bardziej naturalistycznie?

Z większymi dasz radę zrobić 3 piętra i będzie tak, jak lubisz

Teraz już naprawdę lecę. Będę jak przyjdę
wietrzyk 19:50, 06 lis 2013

No ja już raczej nigdzie się nie wybieram, to spoko
Zielona 20:53, 06 lis 2013

Dzieci zutylizowane więc wracam. Dobrze, że jakiś mecz jest w TV, bo M. na mnie już zerka z wyrzutem
Kamajla 21:50, 06 lis 2013

coś Danusia narzekała na Garden Puzzle, że przekłamują, ale jednak fajnie sobie zrobić takie czary-mary też chyba sobie zafunduję...
Kamajla 21:52, 06 lis 2013

zagajniki brzozowe są super. u mnie niestety nierealny z powodu powierzchni, ale też alergii... Ale w okolicy rosną sobie dziko, oko mogę nacieszyć
Zielona 22:08, 06 lis 2013

Kamajla napisał(a)
coś Danusia narzekała na Garden Puzzle, że przekłamują, ale jednak fajnie sobie zrobić takie czary-mary też chyba sobie zafunduję...
No bo Danusia pracuje na profesjonalnych programach, a puzzle, jak sama nazwa wskazuje, to zabawka Ale... jakże przyjemnie jest się pobawić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies