Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

sylwia_slomc... 21:50, 13 wrz 2016

Powiedz co z drzwiczkami??? Udało się odzyskać? Mam nadzieję, że szybki całe.
Katkak 22:11, 13 wrz 2016

Kasya napisał(a)

kurcze..alez ludzie sa glupi
masz chyba tego samego sasiada co Magda-Nikita ze Szmaragdowego, tak samo jej zrobil...

Poważnie? To idę zaraz do Niej zobaczyć.
Katkak 22:12, 13 wrz 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Mam obawy,że nie oszczędzi , a dopiero wtedy zacznie robić na złość na całego Może wpaść na pomysł pryskania na chwasty i jeszcze Ci rośliny przy okazji popali

Masz rację, o tym nie pomyślałam. Drzwiczki całe, choć od jednych listewka odpada.
Mala_Mi 08:16, 14 wrz 2016

Kasiu, trzeba było wezwać sąsiadkę do uprzątnięcia "zielska", jakby się buntowała to wzywać straż miejską, niech spiszą protokół, że przerzuca Ci swoje "odpady zielone". Jakby musiała posprzątać raz i drugi pod groźbą mandatu, albo zapłaciła kolegium czy inny mandat za zaśmiecanie cudzej posiadłości, odczepiła by się od tego bluszczu. Albo by pilnowała by nie rósł.
Na pewno musisz jej wyjaśnić ze to jest jej, a nie twoje. Złośliwość, zawiść to jedno, a przekonanie że winorośla niszczą budynki to drugie. Ona żyje w przekonaniu, ze to przez ciebie one niszczeją, bo twój bluszcz je niszczy!!!
I niestety istnieje prawdopodobieństwo ,że może z nim walczyć opryskami.. wtedy opryska ci i Twoje. W obawie o rośliny powiesiłbym mate aby nie dało się opryskać Twoich roślin... bo w tym wypadku czy to złośliwość czy głupota.. konsekwencje mogą być jednakowe. I niestety te dwie przypadłości charakteru ludzkiego są niereformowalne i nieuleczalne.
Nikicie sąsiad też uciął winobluszcz i zostawił do posprzątania Tylko u niej było tego duuuużo

Mówiłam Ci byś szybko coś posadziła i odgrodziła się od tego na stale.. bo swoje to swoje... resztę wywodów skasowałam...
zawitka 08:44, 14 wrz 2016

Kasia wspÓłczuję Ci takich sąsiadów .Najlepiej udawać że nic się nie stało robić swoje i nie zwracać uwagi .Ja mam też taką sąsiadkę ale nie zwracam uwagi bo agresja wywołuje agresją a to się skończy żle dla Twoich roślin .Na głupotę nie ma rady:f
Dorota123 11:32, 14 wrz 2016

Poczytałam o problemach z sąsiadami, ale to ich kawałek ziemi i nie masz na to wpływu. Musisz zasłonić się po swojej stronie. Przyznaję, że z bluszczem można było zaakceptować ten nieciekawy widok.
Gdzieś widziałam tanim kosztem zrobioną konstrukcję na pnącza z marketowych przęseł z takich cieniutkich drutów. Mogłabyś pomyśleć o takich, mało miejsca zajmują i mogłabyś posadzić sobie różne rodzaje pnączy, łącznie z różami. Można by też tam zawiesić lustro w którym odbijał by się Twój ogródek.
Po stronie sąsiadki niczego nie wysiewaj, może się zrobić bardziej złośliwa.
JustynaZ 13:59, 14 wrz 2016

Współczuję "sympatycznej " sąsiadki . Mit o bluszczu niszczącym ściany też przeżyłam Miałam posadzony po swojej stronie , a mimo to musiałam go zlikwidować . Wynegocjowałam malowanie ściany pod kolor mojego domu . Trwało to jednak trochę . Tobie życzę dużo cierpliwości , nie patrz w tamtą stronę , masz tyle fajnych rabatek , roślinek i różnych ciekawostek . Gratuluję fajnego i ciekawego ogrodu .
Katkak 19:24, 14 wrz 2016

Aniu, Halinko, Dorotko, Justyś - nerwa mi już przeszła, ale tak smutno teraz na te szopy patrzeć. Głupota ludzka sięga zenitu. Stwierdziłam jednak, że nie będę się kopać z koniem. Jak winobluszcz będzie odrastał to postaram się do niego nie przyzwyczajać . Nie chcę mieć na całości jednolitego szpaleru z tuj, tym bardziej przez jedną babę. Chcę "żywopłot" mieszany i taki mam. Jak to urośnie wszystko to będzie lepiej. Coś może jeszcze wymyślę.
Pluszakowa 19:40, 14 wrz 2016

Kasiu wymyślisz kto jak nie ty masz zawsze milion pomysłów

Dobrze że emocje opadły choć rozumiem cię w 100%

Buziaki z budowy. Ostatnia paczka gresu i fajrant
Katkak 19:46, 14 wrz 2016

Na poprawę humorku