Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomóżcie wyczarować mi ogród

Pomóżcie wyczarować mi ogród

Ewa777 19:16, 18 lut 2015

Viola, teraz możesz leżeć w łóżku i planować ogródek Zdrówka życzę
Viola 21:32, 18 lut 2015

Oj dziewczyny, zapalenie krtani to nic, muszę się wykurować do następnej śrdody bo do szpitala na rehabilitację się kładę. I to mnie smuci. Co mój ogródek sam na przedwiośniu zrobi? Tulipany nie będą wiedzieć, że łepki wysadzić z ziemi trzeba A w garażu posiany przetacznik i trawki i porcelanka do donic i coś tam jeszcze. Nie wiem czy szanowny małżonek będzie umiał delikatnie podlewać; muszę go przeszkolić. O pikowaniu już nie wspomnę. I to mnie martwi, że opryski miedzianem i promanalem nie zrobione. Gdyby w weekend trochę cieplej było to może jeszcze bym zdążyła, ale wątpię, bo musi byc chyba parę dni takiej wyższej temperatury Oj wszystko mi się na głowę zwaliło. Jak wrócę około 15 marca to dopiero sie zacznie. Róże przyjdą i hortensje i trawy ... O matulu!
Viola 21:33, 18 lut 2015

Beatko, Danusiu, Olu, Iwonko i Ewo, dziękuję za życzenia
Ivvvona 21:43, 18 lut 2015

Viola, kuruj się, bo zdrówko i siły bedą potrzebne
kosolka 23:17, 18 lut 2015

Nie martw się... Sama mnie pocieszalas, że zdrowie ważniejsze niż wszystko inne.. Buziaki!!
Iwk4 23:24, 18 lut 2015

kosolka napisał(a)
Nie martw się... Sama mnie pocieszalas, że zdrowie ważniejsze niż wszystko inne.. Buziaki!!

Święta racja
Wpadnę jutro, dziś mówię dobranoc
as226 23:46, 18 lut 2015

Viola napisał(a)
Oj dziewczyny, zapalenie krtani to nic, muszę się wykurować do następnej śrdody bo do szpitala na rehabilitację się kładę. I to mnie smuci. Co mój ogródek sam na przedwiośniu zrobi? Tulipany nie będą wiedzieć, że łepki wysadzić z ziemi trzeba A w garażu posiany przetacznik i trawki i porcelanka do donic i coś tam jeszcze. Nie wiem czy szanowny małżonek będzie umiał delikatnie podlewać; muszę go przeszkolić. O pikowaniu już nie wspomnę. I to mnie martwi, że opryski miedzianem i promanalem nie zrobione. Gdyby w weekend trochę cieplej było to może jeszcze bym zdążyła, ale wątpię, bo musi byc chyba parę dni takiej wyższej temperatury Oj wszystko mi się na głowę zwaliło. Jak wrócę około 15 marca to dopiero sie zacznie. Róże przyjdą i hortensje i trawy ... O matulu!

Violu zdrówka życzę! pozdrawiam
Viola 14:08, 19 lut 2015

as226 napisał(a)

Violu zdrówka życzę! pozdrawiam

Dzięki Asiu
Viola 14:15, 19 lut 2015

No, ale do rysowania niepotrzebna jest zdrowa krtań Całe szczęście moje dzieci już duże, mogę buszować w szufladach z kredkami bez ograniczeń

Narysowałam dwie wersje (druga uproszczona) narożnej rabatki, którą w tym sezonie chcę uzupełnić. Tak naprawdę to bym nie ruszała tego miejsca (mam przecież wiele innych w kolejce), ale muszę poprzesadzać drzewka liściaste. Nakupiłam jak głupia w poprzednim roku i wszystko źle posadzone byle jak. Teraz muszę to uporządkować, więc w narożnik chcę wstawić jakieś drzewko: mam do wyboru jarząba pospolitego i ambrowca i to chyba wszystko bo reszta ma inny pokrój (mój klon usyryjski będzie krzaczasty, grujecznik za mały, lilak też chyba tu zginie).
Narysowałam dwie wersje: Chodzi o układ pęcherznic, chcę je tutaj definitywnie zostawić; teraz rosną samę - widać na zdjęciu), na wiosnę, tuje Spiralis (nie szmaragdy) pójdą po całości więc pęcherznice chcę wysunąć do przodu i dać drzewo w narożnik. Miejsce rano słoneczne, od południa powoli cień. Ziemia dobra, dżdżownice łażą Wersja pierwsza bardziej praktyczna wg mnie, pęcherznice szybko rosną, z tyłu za drzewem może będzie lepiej???? Czy nie ???

kosolka 14:24, 19 lut 2015

Violka, moje lajkonikowe spostrzeżenia - chyba pasowałby tu lepiej ambrowiec zamiast jarząba. Widziałam go tylko na zdjęciach, ale chyba fajnie się jesienią zgra z limkami kolorem? A miskanty jakbyś dała po obu stronach symetrycznie? I co planujesz na przyszłość pod brzozami? Pociągnąć limki do przodu? Narysowałaś teraz trzy hort. Z jakiegoś powodu? Lepiej żeby wyszły poza tą brzozę z lewej, tak jak wychodzą za tą po prawej.