Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomóżcie wyczarować mi ogród

Pomóżcie wyczarować mi ogród

Iwk4 22:43, 21 kwi 2015

Violu, mi też się dziwnie czyta, że trawy urosną, miskanty sporo. Ale trzeba dziewczynom wierzyć. Buziaki zostawiam, dobranoc
Viola 22:44, 21 kwi 2015

Iwk4 napisał(a)
Violu, mi też się dziwnie czyta, że trawy urosną, miskanty sporo. Ale trzeba dziewczynom wierzyć. Buziaki zostawiam, dobranoc

Dobranoc, oczywiscie miłych snów
inag 23:52, 21 kwi 2015

Spokojnej nocy!!!
Viola 19:27, 22 kwi 2015

Kogo nie ma na ogrodowisku, ten w ogrodzie Nareszccie pogoda jakaś sensowna. Zaszalałam dzisiaj, wzięłam się w końcu za rozsunięcie zbyt gęsto posadzonych zeszłej wiosny tuj. Masakra, poszły w korzenie, myślałam, że nie wyciągnę; a skurczybyki już równe ze mną. Jeszcze zostało mi 4 sztuki dosadzić (bo jednocześnie wydłużyłam rządek spiralisowy). Teraz będzie w końcu jakiś porządek. Może jutro wrzuce fotki wszystkich wersji tej biednej rabatki na tyłach domu. Dziś nie zrobiłam zdjęć (bo i robota jeszcze nie skończona), ledwie siedzę przy komputerze, kręgosłup zwija się z bólu

Ale na pocieszenie: mam nowe zwierzątka , o dwóch kotach to już wiecie, a od dzisiaj mam 100 (sto) dorodnych ..... dżdżowniczek . Wrzuciłam je w kilku miejscach do kompostownika - rozdzieliłam pokoje, żeby sie nie kłóciły, dałam świeżego papu, podlałam trochę wodą.... za pięć minut zaczęłam rozgarniać kompost, żeby zobaczyć co u nich słychać, ale ich nie było , chyba poszły do pracy :
Viola 19:37, 22 kwi 2015

Czy to kalifornijki??? Przepraszam bardziej wrażliwych za te zdjęcia, dżdżownice za żywo prezentują się lepiej, są mało fotogeniczne Wyrzucę zaraz te fotki, tylko proszę napiszcie czy dobre kupiłam.

Viola 19:37, 22 kwi 2015

inag napisał(a)
Spokojnej nocy!!!
Była spokojna, ale krótka
kosolka 20:31, 22 kwi 2015

Violus, współczuję kręgosłupa! Ale gratuluję wykonania ciężkich prac. Dziś było przepięknie, a ja cały dzień musiałam spędzić w oczekiwaniu na lekarza. Na szczęście jednorazowo i tylko kontrolnie. Szukałam szybko w necie co to za dzdzownice ale nic ciekawego nie znalazłam. Może Waldek się odezwie. Rozciągnij się na wyrku, żeby plecy do jutra sie ogarnęły. Buziaki!
Sabina76 21:23, 22 kwi 2015

Viola napisał(a)
Wrzuciłam je w kilku miejscach do kompostownika - rozdzieliłam pokoje, żeby sie nie kłóciły, dałam świeżego papu, podlałam trochę wodą.... za pięć minut zaczęłam rozgarniać kompost, żeby zobaczyć co u nich słychać, ale ich nie było , chyba poszły do pracy :

Ha ha, dzięki Viola - oplułam monitor
Sabina76 21:24, 22 kwi 2015

Viola napisał(a)
Wrzuciłam je w kilku miejscach do kompostownika - rozdzieliłam pokoje, żeby sie nie kłóciły, dałam świeżego papu, podlałam trochę wodą.... za pięć minut zaczęłam rozgarniać kompost, żeby zobaczyć co u nich słychać, ale ich nie było , chyba poszły do pracy :

Ha ha, dzięki Viola - oplułam monitor

ups, dubelek
inag 00:20, 23 kwi 2015

Viola napisał(a)
Kogo nie ma na ogrodowisku, ten w ogrodzie Nareszccie pogoda jakaś sensowna. Zaszalałam dzisiaj, wzięłam się w końcu za rozsunięcie zbyt gęsto posadzonych zeszłej wiosny tuj. Masakra, poszły w korzenie, myślałam, że nie wyciągnę; a skurczybyki już równe ze mną. Jeszcze zostało mi 4 sztuki dosadzić (bo jednocześnie wydłużyłam rządek spiralisowy). Teraz będzie w końcu jakiś porządek. Może jutro wrzuce fotki wszystkich wersji tej biednej rabatki na tyłach domu. Dziś nie zrobiłam zdjęć (bo i robota jeszcze nie skończona), ledwie siedzę przy komputerze, kręgosłup zwija się z bólu

Ale na pocieszenie: mam nowe zwierzątka , o dwóch kotach to już wiecie, a od dzisiaj mam 100 (sto) dorodnych ..... dżdżowniczek . Wrzuciłam je w kilku miejscach do kompostownika - rozdzieliłam pokoje, żeby sie nie kłóciły, dałam świeżego papu, podlałam trochę wodą.... za pięć minut zaczęłam rozgarniać kompost, żeby zobaczyć co u nich słychać, ale ich nie było , chyba poszły do pracy :

Rozbawiłaś mnie prawie do łez tymi "skurczybykami"

Jak kręgosłup boli to zagoń domowników do masowania na zmianę! A co - należy Ci się!

I może nie uwierzysz, ale ja też ostatnio chciałam zamówić dżdżownice
Skończyło się na tym, że poszłam z wiaderkiem do kompostownika taty i nawybierałam od niego setki tych pięknotek W niektórych miejscach były tak skumulowane, ze pozbijały się w takie kule Teraz sobie mieszkają u mnie na rabatkach wysypanych kompostem U mnie na pewno mają lżejsze życie - przynajmniej mają pewność, ze nie pójdą na ryby