Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomóżcie wyczarować mi ogród

Pomóżcie wyczarować mi ogród

Viola 09:43, 06 maj 2015

kosolka napisał(a)
Mam nadzieję ze wyjdzie tak jak chcesz! Ja też nic nie pisze, nie mam o czym, choć ciągle coś robię Zresztą mało siedzę w necie. Pozdrawiam i buziaki!

Cześć Ola, dopóki jeszcze jestem to odpisuję, zaraz też zmykam. Ogrodowisko strasznie pożera czas, a nie wiele go mam. Szkoda, bo wolałabym w ogrodzie siedzeć i na ogrodowisku niż robote swoja robić. Pozdrawiam, trzymaj się
kosolka 10:28, 06 maj 2015

Moje piwonie też w pąkach
Mala_Mi 15:07, 06 maj 2015

Też siedzę na kompie, ale w pracy
Na ogród i forum czasu brak, ale od kilku dni zakładka u Ciebie otwarta... wiec zaglądam ponownie.

U mnie plany też biorą w łeb, bo jak sadzę to i tak nie trzymając sie planu

Piwonia zakwitnie Jak od miesiąca pąk nie klapł to będzie kwitła
Iwk4 00:06, 12 maj 2015

Violu, pozdrawiam
U mnie piwonie pąków nie mają. Szkoda.
Poczekam na twoje.
catherine85 13:15, 13 maj 2015

Witaj Violu
Mam do Ciebie pytanko: jak sprawdzają się Twoje donice przed domem? Polecasz czy odradzasz? Mam podobny projekt domu i początkowo trzeba było zrezygnować z donic a teraz ja patrzę u Ciebie to trochę żałuję. Jak Twoim roslinkom tam odpowiada. Proszę czy mogłabys podać mi dokładne wymiary tych donic (szerokosć,wysokosć i grubosć scianek donicy)? Z góry dziękuję i podziwiam Twoją piękną rabatkę Pozdrawiam
Napia 23:47, 15 maj 2015

Tak jak Ty niedawno sadziłam piwonie i dzisiaj zobaczyłam, że dwie mają pączki
Jaką masz odmianę, bo mam wrażenie, że liście ciemniejsze od moich?
Viola 09:33, 19 maj 2015

Napia napisał(a)
Tak jak Ty niedawno sadziłam piwonie i dzisiaj zobaczyłam, że dwie mają pączki
Jaką masz odmianę, bo mam wrażenie, że liście ciemniejsze od moich?

Agnieszko, jeśli chodzi o piwonie, to niestety nie wiem co to za odmiana, jakaś prehistoryczna, od mojej mamy z ogródka. Rośnie u niej już chyba 30 lat. Tej wiosny podzieliłam karpy, wiedząc, że to nie czas (ale w zeszłym sierpniu nie miałam sposobności, a czekać dłużej nie chciałam)i licząc się z tym, że nie zakwitną. A one trzy tygodnie po podzieleniu i posadzeniu pokazały swoje pączki - będą kwitły Mam trzy kolory - biły, jasnoróżowy i ciemnoróżowy. Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję, ale byłam uwięziona w pracy
Viola 09:36, 19 maj 2015

catherine85 napisał(a)
Witaj Violu
Mam do Ciebie pytanko: jak sprawdzają się Twoje donice przed domem? Polecasz czy odradzasz? Mam podobny projekt domu i początkowo trzeba było zrezygnować z donic a teraz ja patrzę u Ciebie to trochę żałuję. Jak Twoim roslinkom tam odpowiada. Proszę czy mogłabys podać mi dokładne wymiary tych donic (szerokosć,wysokosć i grubosć scianek donicy)? Z góry dziękuję i podziwiam Twoją piękną rabatkę Pozdrawiam

Kasiu, donice zastaliśmy już zbudowane, dom kupowaliśmy w stanie developerskim. Jestem w zasadzie z nich zadowolona, przy domu mogę mieć jakieś roślinki, ale nie wiem, czy jest czego żałować? Musiałam je ocieplić od środka grubym steropianem, żeby nic nie przemarzło, było z tym sporo roboty Wymiary podam Ci wieczorem albo jutro, muszę pomierzyć.
Viola 09:42, 19 maj 2015

Aniu, Olu, Iwonko, jestem dopiero dziś z Wami, mam nadzieję, że już wróciłam do Ogrodowiska. Miałam straszny czas w pracy. Ogród czeka na mnie, rabata hortensjowa ciągle nie skończona, może w ten weekend. Rośliny rosnące w doniczkach przy kompostowniku juz proszą o wysadzenie. Tawułki od Ciebie Olu są już spore, ładnie się wszystkie rozrosły. Naparstnice Ani - w gruncie, więc nie będę ich juz przesadzać, też mają się dobrze, nabierają masy
Ale mam wrażenie, że u mnie wszystko tak strasznie późno startuje. U Was już lato prawie, u mnie jeszcze tulipany kwitną.
Ewik 12:05, 19 maj 2015

będzie się działo u Ciebie