Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Gardenarium 14:25, 09 lis 2013

paulina_ns napisał(a)
Wiem Pani Danusiu, że brabanty najlepiej się nie prezentują, zasadziłam w nich całą jedną stronę, chcąc uzyskać szybki żywopłot, ale już teraz żałuję, wolę poczekać, a uzyskać lepszy efekt.

Wydaje mi się, że opcja pierwsza będzie lepsza.

paulina_ns napisał(a)
Wymyśliłam póki co jedną stronę rabaty, ma ona 12 metrów i w mojej głowie widnieje coś takiego

Jest całkiem nieźle. A jaka jest druga opcja?

Instagram Ogrodowiska
paulina_ns 14:43, 09 lis 2013

na razie nad nią pracuję Pani Danusiu mam dylemat, bo tam, gdzie są dołki zanikowe w zimie podchodzi nam woda gruntowa i często wylewają, no i nie wiem jakie rośliny tam dać...
Joanna___ 16:19, 09 lis 2013

Paulina,jak Ci się te patyczki ukorzenią to skręci mnie z zazdrości
Przygnę też gałązki u siebie skoro to taka dobra metoda.Wydaje mi się,że powinny byc odgięte ja najbliżej rośliny.A może nie ma to znaczenia,nie wiem,instynkt podpowiada
Lecę na spacer z moim łobuzem,bo ma za dużo energii

Joanna___ 18:36, 09 lis 2013

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1049-bockowe-perypetie-ogrodkowe?page=546

Nie wiem czy tak mogę ale zobacz te rabaty.Chyba coś w stylu który szukasz.Mi się bardzo podobają.
paulina_ns 19:02, 09 lis 2013

Joanna___ napisał(a)
Paulina,jak Ci się te patyczki ukorzenią to skręci mnie z zazdrości
Przygnę też gałązki u siebie skoro to taka dobra metoda.Wydaje mi się,że powinny byc odgięte ja najbliżej rośliny.A może nie ma to znaczenia,nie wiem,instynkt podpowiada
Lecę na spacer z moim łobuzem,bo ma za dużo energii

Witaj Joasiu, ja sama jestem bardzo ciekawa, czy coś wyjdzie z tych patyczków A co do odgięcia tylko tak się dało, jak chciałam bliżej to się złamała gałązka, także musisz uważać Ja czytałam, że odginając tak gałązkę w 99 % powinna wypuścić korzenie, także zobaczymy.

A do boćka już lecę zerknąć dziękuję.

Ps. załóż sobie swój wątek, chętnie pospaceruję po Twoim ogrodzie
paulina_ns 21:23, 09 lis 2013

Joasiu byłam, oglądałam i podziwiałam, na pewno coś podpatrzę
agam 21:31, 09 lis 2013

Paulinko czy te gałązki dotykają ziemi czy tylko kory? Kurcze tak się zastanawiam czy teraz jest dobry moment na takie eksperymenta skoro gałązki się łamią. Sama nie wiem.
Ładnie ta nowa rabatka wygląda.
paulina_ns 10:25, 10 lis 2013

agam napisał(a)
Paulinko czy te gałązki dotykają ziemi czy tylko kory? Kurcze tak się zastanawiam czy teraz jest dobry moment na takie eksperymenta skoro gałązki się łamią. Sama nie wiem.
Ładnie ta nowa rabatka wygląda.

Agam, te gałązki są zasypane ziemią, musisz je delikatnie przygiąć do ziemi, czubek gałązki nie zasypujesz, tylko środek. Tu masz dokładnie pokazane:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/68-rozmnazanie-hortensji

pozdrawiam
bleebla 11:07, 10 lis 2013

Prześledziłam cały wątek. Bardzo mi się u Ciebie podoba. Widok na tatry obłędny Na razie za dużo nie pomogę bo się dopiero uczę ale na pewno będe zaglądać i śledzić Twoje poczynania
paulina_ns 11:18, 10 lis 2013

bleebla napisał(a)
Prześledziłam cały wątek. Bardzo mi się u Ciebie podoba. Widok na tatry obłędny Na razie za dużo nie pomogę bo się dopiero uczę ale na pewno będe zaglądać i śledzić Twoje poczynania

Patrząc na Twój ogród, już bardzo wiele się nauczyłaś zaglądaj, zaglądaj