Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Aneczkowe marzenia

Aneczkowe marzenia

Aneczka 23:47, 04 lut 2014

Kobietki jesteście niezastąpione. Wiecie co, że eMuś się nawet nie obraził, choć było już blisko (ufff) Nawet za mną o trawce porozmawiał, że trzeba będzie jakiejś ziemi rozsypać, bo u nas sam piach i nawet trawa rosnąć nie chce.

Iwonko choćby nie wiem co to go zdobędę, nawet przez internet, tak się na niego napaliłam

Aniu nie wiedziałam, że można kupić nasionka tej roślinki, na pewno poszukam. Dobrze wiedzieć, dziękuję

Bogdziu jesteś niezastąpiona Jeśli nie znajdę tych nasionek, to się do ciebie zgłoszę

Elunia zaglądaj, witam cię w moim skromniutkim przyszłym ogrodzie Jeszcze nie ma co oglądać, bo u mnie na razie to tylko same projekty, ale obiecuję poprawę

Kasiu masz rację, żadnych przeziębień, bo od wiosny trza być w formie Ale tym projektowaniem to normalnie już byś zgrzeszyła no naprawdę. U ciebie już tak cudnie jest i berberyski przesadzone i tyle już zrobione, że szok. Teraz to już kwestia tylko dopieszczania i dosadzania wszelkich "chciejstw"

Matko kochana u mnie dzisiaj tyle gości, a tu nie ma co oglądać no! Ale dla was coś dzisiaj mam kochane kobitki Mój pierwszy w życiu hiacynt już zakwitł mi na parapeciku Ale się cieszę jak dziecko A oto on:

Drugi już się wychyla, będzie jakiś ciemniejszy
:

Pozostałe cztery jeszcze muszą się chyba namyślić
Posadziłam też kilka cebulek puszkini, ale tylko jedna wypuściła listki, reszta się chyba jeszcze zastanawia Ciekawie czy zakwitnie?

Jutro biorę się za sianie szałwi Miałam posiać dzisiaj, ale ciemno już było i nie chciałam po ciemku po ziemię łazić. Otwarłam już nawet torebeczkę z nasionkami i wiecie co? zaglądam do niej a tam nic, więc macam ją jeszcze raz, bo przysięgłabym że czułam nasionka, więc zajrzałam drugi raz pełna nadziei i ... znalaaaazłam tyyyyyle nasionek, że nie było się co dziwić czemu ich za pierwszym razem nie dojrzałam No to za wiele tej szałwi nie będzie, ale spoko mam jeszcze inne kwiotki, znaczy się jeszcze nasionka
Buziaczki dla was moje panie
Bogdzia 09:03, 05 lut 2014

Miłego dnia Aniu.
elzbieta_g 09:11, 05 lut 2014

z tymi nasionami to czasem parodia ledwo w palce można je złapać żeby posiać a jak jeszcze połowa nie wykiełkuje to już całkiem porażka
Bogdzia 18:47, 05 lut 2014

elzbieta_g napisał(a)
z tymi nasionami to czasem parodia ledwo w palce można je złapać żeby posiać a jak jeszcze połowa nie wykiełkuje to już całkiem porażka

Coraz częsciej tak pakuja i to nawet roslinki które łatwo się hoduje, coraz wieksza jest pazernośc na kasę.
Aneczka 19:30, 05 lut 2014

Dosłownie, kiedyś wydawało mi się że więcej było tych nasionek w paczuszkach. No ale trudno.
Mala_Mi 20:48, 05 lut 2014

Bo pospolitych nasion się nie kupuje tylko dostaje od fajnych koleżanek forumowych.. ja też dostaje i też daję... bo to taka fajna wymiana
Ivvvona 20:58, 05 lut 2014

Śliczny hiacyncik. Tym bardziej cieszy, że to pierwszy. A z tą ilością nasion to prawda. Później to już można zbierać swoje albo dostawać od fajnych koleżanek
Bogdzia 17:15, 06 lut 2014

Mala_Mi napisał(a)
Bo pospolitych nasion się nie kupuje tylko dostaje od fajnych koleżanek forumowych.. ja też dostaje i też daję... bo to taka fajna wymiana

To chyba Cię o coś poprosze.
Aneczka 21:28, 06 lut 2014

Kochane a znacie może jakieś fajne centra ogrodnicze między Gorzowem a Zieloną Górą, bo ja mieszkam dokładnie po środku. Znam świetne centrum ogrodnicze przed Poznaniem - Jucca - ale tam mam ponad 100km. Chodzi mi o taki ogrodniczy, w którym dostanę takie roślinki jak hortensja vanilka, grandiflora, róża bonica i takie inne żelazne róże.
Ogrodnicze w koło mnie nie mają takich roślin, tylko takie "zwykłe". U nich róże nawet nie mają nazw, a ja nie mam pieniędzy na kupowanie w ciemno. Zależy mi na sprawdzonych roślinach, które znam dzięki wam.

Badylka hortensji Limelight dostanę na wiosnę od Sylwi , jeśli nie znajdę u nas liliowca Stella, to mogę się zgłosić do Bogdzi Ale nie wiem gdzie kupić pozostałe, bo u mnie takich pięknot nie ma Myślałam kupić te roślinki przez internet, ale jak już znalazłam hortensje, których szukam, to ta sama osoba nie miała róż które mnie interesują. A nie opłaca mi się płacić każdemu osobno za przesyłkę, to już lepiej zebrać się i pojechać do Poznania. Znacie może jakieś sprawdzone sklepy internetowe?

Kasik 21:33, 06 lut 2014

Aniu pisałaś u Marty, że szukasz vanilek. Ja zamawiałam przez internet, Sadziłam 25 października takie małe krzaczki. kupowałam po 9 i 11 zł. Rośliny są super zapakowane i przychodzą w mig. Tylko trzeba zwrócić uwagę na ceny i wielkość u różnych dostawców, po prostu porównać.