Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 18:41, 27 wrz 2014

Skończyłam na dziś... Jeśli przeżyję, wstawię później fotki i odpowiem na posty...

Mam DOŚĆ
Pawlus 19:20, 27 wrz 2014

A mi dnia zabrakło. Chciałem zacząć przekopywanie nad stawem.
Czekam na zdjęcia.
katiaxx 19:38, 27 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)
Uprzedzam, ze miskanty pod brzozami słabo rosna. Moje musiałm przesadzić, bo brzozy wypijały im wodę a trawki lubią dużo wody... I były morning lighty strasznie rachityczne

a ja się dziwię dlaczego mój miskant obok brzozy kiepsko rośnie - choć posadzony równocześnie w innym który i większy i "grubszy" , sądziłąm że to wina mrówek ...
aleksandra_g 19:51, 27 wrz 2014

mi też jak zwykle dnia zabrakło ale jutro ma być piękny dzień! Jagodaaa dziś masz dość a jutro będziesz cieszyć oczy i przyjdą chęci i energia
makkasia 20:00, 27 wrz 2014

nie ma problemu ..poczekam na fotki do jutra a teraz odpoczywaj Ja dzisiaj przesadziłam po raz enty "żywopłot" bukszpanowy i mam nadzieję, że to jego docelowe miejsce. Przesadziłam też kilka kulek miałam jeszcze inne plany ale nie zrobiłam tyle ile chciałam bo goście przyjechali Mam nadzieję na dłuuuugą i ciepła jesień coby ze wszystkim zdążyć. Acha i potwierdzam pod brzozą jest roślinom ciężko
ściskam
Jagodaa 20:12, 27 wrz 2014

Nawet mi nie mówcie, ze miskanty nie będą rosły pod brzozami!

Musztarda po obiedzie. Dziś w ciężkich mękach posadziłam siedem!

Jagodaa 20:15, 27 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)
Uprzedzam, ze miskanty pod brzozami słabo rosna. Moje musiałm przesadzić, bo brzozy wypijały im wodę a trawki lubią dużo wody... I były morning lighty strasznie rachityczne

Niestety już posadzone. Najwyżej będę lać wodę ile wlezie i nawozić. Trudno.
aleksandra_g 20:17, 27 wrz 2014

też sobie pod nosem powiedziałam, trudno ! będę lać wodę!
Jagodaa 20:20, 27 wrz 2014

SylwiaKa napisał(a)
Jagoda - przyszłam się zainspirować Twoją rabatą trawiastą Co prawda murku u mnie nie ma ale rabatę bezczelnie skopiuję (jeśli nie masz nic przeciwko)
A przy okazji doczytałam, że szukasz szarej farby do wnętrz - ja polecam Fluggera nr 5496 (z mieszalnika). Szary, wręcz wpadający w srebrzysty. Mam tym kolorem pomalowany prawie cały dom. Jest śliczny, nie wpada w żaden inny odcień bo do białej bazy dodany jest tylko czarny barwnik - specjalnie sprawdzałam zanim zleciłam mieszanie. Szczerze polecam

Sylwia, tu powszechnie się sobą wzajemnie inspirujemy, więc nie widzę przeszkód, abyś coś sobie ode mnie zapożyczyła . Cieszę się, że coś Ci się spodobało. Na "płaskiej" rabacie trawy będą bezpieczniejsze, ja się boję, co u mnie będzie po zimie.

Dziękuję za polecenie farby . Szkoda, że to moje pytanie padło tak późno . Teraz mam rozpoczęte farby na składzie.
Jagodaa 20:22, 27 wrz 2014

Pawlus napisał(a)
A mi dnia zabrakło. Chciałem zacząć przekopywanie nad stawem.
Czekam na zdjęcia.

Ja wyskoczyłam, jak tylko przestało lać, czyli ok 11.30, tylko przerwa na obiad i wróciłam do domu o 18.30. Nawet drugiej kawy nie piłam!