Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 23:58, 29 mar 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Gosia i pewnie śnią Ci się też kwiatki Niezłe te Twoje nocne akcje hahahaha, czas zaraz zmienimy to trochę dłużej bez halogenów będzie można szaleć. Chyba dzisiejsza pogoda wstrzyma nas skutecznie z pracami. Miłego dnia

Ewa kwiatki mi się chyba już nie śnią, chyba jestem zbyt zmęczona i padnięta. W sobotę to się nie narobiłyśmy, nic się nie podgoniło w ogrodzie niestety. Trochę dzisiaj wyskoczyłam podłubać w ogródku. Wczoraj popikowałam trochę stipy ( koszmar) jęczmienia i cleome. A dzisiaj myślałam , że popikuję pomidory ale nie mam już siły po pracach w ogrodzie , gotowaniu obiadu- 2 rodzaje mięsa bo synowie różnie jedzą.
Gocha 00:02, 30 mar 2015

Ewa777 napisał(a)
Ja sobie też kupię halogeny W dzień nie mam jak wyjść do ogrodu, a w nocy, to nawet bym miała pomocników

Ewa polecam , one naprawdę czasami się przydają. A M. kupował kilka lat temu w super promocji jak mu było potrzebne oświetlenie do dodatkowej pracy.
Gocha 00:13, 30 mar 2015

Betka napisał(a)
No nocne akcje przy halogenie wychodzą Wam bardzo dobrze Tylko się nie przeziębcie !!!! Teraz pogodowe załamanie więc odpoczniecie
Obwódka super wygląda kawał dobrej roboty a ta góra z chwastami to nic takiego hihihi przecież jej prawie wcale nie widać Z waszym zapałem i z siłami to ta góra zniknie i to szybko
Pozdrawiam !!!!

Beatko trochę zimno było faktycznie ale musiałąm posadzić to co przyszło- 19 donic. A tę górę może nam się uda jakoś powoli w tym roku przenieść w inne miejsce i rozrzucić a później w tym miejscu zrobić trawnik. Jak sił starczy oczywiście. I mam nadzieję , że synowie pomogą.
A tu donice zapełnione w piątek
Gocha 00:16, 30 mar 2015

Ludwika napisał(a)
wow! duża robota z tyloma bukszpanami! Halogen bardzo przydatna rzecz, ja też najwięcej czasu na ogródek miałabym późnym wieczorem, kiedy mąż jest już w domu i może się zająć synem a potem kiedy ten drugi już śpi Ale nie mam niestety tego halogenu ... jeszcze

Pozdrowienia!

Ludwiko to trzeba koniecznie kupić, czasem naprawdę się przydaje. A kulki niestety nie wszystkie jeszcze posadzone muszę zrobić im miejsze i wymyślić gdzie je posadzić. Najwyżej posadzę je w jakieś miejsce przejściowe. Pozdrawiam I dzięki oczywiście za odwiedziny.
Gocha 00:28, 30 mar 2015

Kacha123 napisał(a)
Gosiu jesteś boska z tymi nocnymi pracami! Efekt wow!

Kasiu dzisiaj na odmianę robiłam w dzień ale na forum siedzę w nocy już, dopiero teraz mam czas zobaczyć co u innych słychać.
Gocha 00:30, 30 mar 2015

dorciabe napisał(a)
Gosia jak tam? U mnie zielono po deszczu

Dorotko czy to znaczy , że chwasty ci się pokazały czy raczej listeczki- mam nadzieję ze to drugie. Buziaki
Gocha 00:54, 30 mar 2015

Siewki pomidorów- już najwyższa pora żeby je posadzić ale jeszcze chwilę muszą zaczekać. A papryka dopiero wschodzi

A to pozostałości lewkonii. Reszta powyrywana przez młodzież na 18 stce syna.

Popikowana stipa, jęczmień grzywiasty i cleome.

Gocha 01:12, 30 mar 2015

Po wczorajszej deszczowej i zimnej sobocie dzisiaj ładne słońce, i trochę mogliśmy porobić. Przesadziliśmy z narożnej rabaty tawuły , poprzycinałam część kul bukszpanowych.Te małe świeżo kupione też starałam się jeszcze wyrównać. I przycięłam obwódkę.

Gocha 01:21, 30 mar 2015

Poprzycinałam kule bukszpanowe- chociaż część
Gocha 01:33, 30 mar 2015

A tu rzeczka szafirków jeszcze niedużych ale mam nadzieję, że jak zakwitną będzie pięknie. I moje pierwsze krokusiki ale jakieś małe i niewiele . Zapisuję do kupienia na jesieni.