Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 19:06, 30 mar 2015

zawitka napisał(a)
Gosiu te rabatki z trawkami ikulkami fajnie wyszła a linie z buksów faktycznie dają ład I porządek Pozdrawiam deszczowo

Dziękuję Halinko. Ja też ślę pozdrowienia z zimnego i deszczowego Lublina.
Ala106 09:37, 31 mar 2015

Dużo pracy, od razu widać.
Taki ład i porządek.
Nikt tak nie doceni pracy włożonej w ogród, jak inny ogrodnik (chyba, że się mylę).
Pozdrawiam serdecznie.
Gocha 13:16, 31 mar 2015

Ala106 napisał(a)
Dużo pracy, od razu widać.
Taki ład i porządek.
Nikt tak nie doceni pracy włożonej w ogród, jak inny ogrodnik (chyba, że się mylę).
Pozdrawiam serdecznie.

Renatko masz rację. Nie ogrodnikowi wydaje się , że taki ład i porządek chyba sam się robi, nie wie , że na to , żeby tak było trzeba sie odpowiednio napracować. Ale my ogrodnicy a właściwie Ci posiadający czynnie ogrody wiemy ile to zachodu żeby był jako taki efekt. Ale to fajnie , że jest takie forum na którym możemy usłyszeć trochę miłych słów dotyczących tego co robimy. U mnie w domu to poza mną to raczej dusze nie ogrodowe, może ewentualnie jakieś przebłyski wykazuje młodszy synio. Pozdrawiam gorąco z zimnego Lublina
kamasja 11:41, 01 kwi 2015

Gosiu ogród nabiera elegancji-bukszpaniki to jest to. Ominęła Was grypa? Ja jak była piękna pogoda to leżałam jak kłoda. Moje cebulowe też już zeszły a mąż licytuje się, które ładniejsze(sadził swoje).Kupiłam też bratki, stokrotki i prymulki czekają na lepszą pogodę. Jakie wspaniałe łany stipy! Pozdrawiam
Gocha 12:09, 01 kwi 2015

kamasja napisał(a)
Gosiu ogród nabiera elegancji-bukszpaniki to jest to. Ominęła Was grypa? Ja jak była piękna pogoda to leżałam jak kłoda. Moje cebulowe też już zeszły a mąż licytuje się, które ładniejsze(sadził swoje).Kupiłam też bratki, stokrotki i prymulki czekają na lepszą pogodę. Jakie wspaniałe łany stipy! Pozdrawiam

Agatko- na temat grypy nie chce się wypowiadać bo zawsze jak powiem że coś nas nie dopadło to jak na zawołanie zawsze to mam. Więc grypie mówię nadal NIE.U mnie cebulowe ładnie wschodzą tylko trochę niepokoi mnie wychodzenie tulipanów w lawendzie bo wygląda mi na to , że pomimo tego że były sadzone w koszyczkach to teraz wschodza tak jakby były ztych koszyczków wyciagnięte i części w ogóle brak. Ponadto wydaje mi się , że nornice wyżarły mi też ostróżki z tej rabaty, bo w ich miejscu jest dziura. Martwi mnie też ta lawenda- poprzycinałam ją niedawno troszkę i parę krzaczków zdążyłąm i poźniej od razu deszcze i coś mi teraz bardzo brzydko wygląda ta lawenda jakby jakiś grzyb ją zaatakował. Boję się tez o przycinane bukszpany- też po przycięciu ciagle pada. Moje bratki, stokrotki, primule też nie posadzone do donic. A ta stipa u nie jakoś nie chce rosnąć- nie mam do dyspozycji okien ze słońcem niestety dla roślin. Pozdrawiam
KasiaWB 12:21, 01 kwi 2015

pogoda nas nie rozpieszcza
ja też w jednym roku miałam tulipany między lawendą, a następnym wykopałam jeśli nie zamierzasz ich wyciągać to mogą zostać. Moja lawenda też nie wygląda najlepiej, ale to przez te deszcze. Zresztą i tak będę ją przesadzać
Pozdrawiam
Gocha 12:28, 01 kwi 2015

KasiaWB napisał(a)
pogoda nas nie rozpieszcza
ja też w jednym roku miałam tulipany między lawendą, a następnym wykopałam jeśli nie zamierzasz ich wyciągać to mogą zostać. Moja lawenda też nie wygląda najlepiej, ale to przez te deszcze. Zresztą i tak będę ją przesadzać
Pozdrawiam

Kasiu w tym roku miałąm nie wykopywać tych tulipanów tylko zostawię jeszcze do przyszłego roku - takie plany na teraz. A ta moja lawenda to była sadzona w tamtym roku dopiero i była po zimie bardzo ładna tylko ją chciałam tak troszke podciąć a właściwie wyrównać i zdążyłam kilka krzaczków przyciąć i już była nocka. A niedługo po tym zaczęły się deszcze i dzisiaj rano jak popatrzyłam na te przycięte to aż mnie zmroziło- oj nie podobaja mi sie one. Zobaczymy może jakoś przeżyją a jak nie to wymienimy- trudno. Nie wszystko musi być piękne. Buziaki
Mala_Mi 18:58, 01 kwi 2015

Ależ się dzieje. A raczej działo
Kule przystrzyżone jak u fryzjera z najwyższej półki.
Szafirki będą cię na brzegu wnerwiać za liście Mnie wnerwiały
Krokusy się rozrosną do przyszłego roku

A tak wogle to bardzo mi się podoba twój przedogródek.. ma to co lubię... jest różnorodny, ciekawy i porządnie wygląda. Porządki w ogrodzie masz zrobione na tip-top.
Gocha 23:48, 01 kwi 2015

Mala_Mi napisał(a)
Ależ się dzieje. A raczej działo
Kule przystrzyżone jak u fryzjera z najwyższej półki.
Szafirki będą cię na brzegu wnerwiać za liście Mnie wnerwiały
Krokusy się rozrosną do przyszłego roku

A tak wogle to bardzo mi się podoba twój przedogródek.. ma to co lubię... jest różnorodny, ciekawy i porządnie wygląda. Porządki w ogrodzie masz zrobione na tip-top.

Aniu dzianie oczywiscie jeszcze nie dokończone z powodu dziwnie nie wiosennej pogody i zbliżających się świąt. Ta nowa część wymaga jeszcze oczywiście dokończenia ale plan nasadzeń z grubsza jest. O bukszpany przycięte trochę się obawiam bo prawie zaraz po przycięciu ciągły deszcz. Jeżeli chodzi o szafirki to wiem , że w pewnym momencie nie bedę ich w tym miejscu lubiła. Ale ponieważ zakupiłam duże ilośći i trzeba było je gdzieś posadzić to nie chciałam ich sadzić bez przemyślenia wolałam je posadzić w takim miejscu z którego łatwo będzie mi je wykopać i przesadzić w miejsca docelowe i włąsnie takie gdzie te liście nie będą przeszkadzać ale nad tym miejscem muszę pomysleć. Aniu dziękuję za uznanie dla mojego przedogródka. U mnie to większa część ogrodu to właściwie przedogródek bo za domem mam tylko pas około 5 metrowej szerokości i narazie niestety tam jest koszmar i całość do zrobienia może w przyszłym roku. Pozdrawiam
iwonaal 08:35, 02 kwi 2015

Bardzo mi się podoba, wszystko uporządkowane.