Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

kamasja 12:08, 20 maj 2015

Gocha ale szalejesz. Ja swoje Queeny posadziłam z parrotami- nie mialam już siły i wrzuciłam do dołka po begoniach.Komicznie wyglądają, różnica wysokości znaczna, ale są piękne takie "czarnuchy".
Gocha 13:32, 20 maj 2015

kamasja napisał(a)
Gocha ale szalejesz. Ja swoje Queeny posadziłam z parrotami- nie mialam już siły i wrzuciłam do dołka po begoniach.Komicznie wyglądają, różnica wysokości znaczna, ale są piękne takie "czarnuchy".

Agatko Parroty chyba dużo wcześniej kwitną, przynajmniej u mnie już od pewnego czasu przekwitnięte. Według mnie Queeny najlepiej mi sie sprawdzają z Elegant Lady bo kwitną w tym samym czasie i długo się trzymają. To zestawienie miłam sprawdzone z zeszłego roku. W tym roku posadziłam z białymi jak widać ale to miały być Exotic Emperor- a są zupełnie inne- te śnieżnobiałe ale też ładne i długo kwitną. A czarne mnie sie bardzo podobają. Pozdrawiam
anna_pisalska 20:24, 20 maj 2015

Cześć Gosiu Jak Twoje czereśnie, dużo owoców w tym roku?
Aneta1309 21:14, 20 maj 2015

U mnie sposób z psią kupą też nie skuteczny tak wogóle to nic nie jest skuteczne a te kretowiska to do lłez mnie doprowadzają zbieram codziennie.
Aneta1309 21:16, 20 maj 2015

Gosiu super zmiany
BusyBee 21:21, 20 maj 2015

Alez nowych fotek super to morze tulipanów- prawdziwa kolorowa wiosna

I czytam jeszcze o kretach, ślimakach...a u innych na O o pladze mszyc i opuchlakach...ależ my się z tym dziadostwem mamy człowiek ani na chwilę nie może tracić czujności
Gocha 21:49, 20 maj 2015

anna_pisalska napisał(a)
Cześć Gosiu Jak Twoje czereśnie, dużo owoców w tym roku?

Aniu właśnie niedawno o Tobie myślałam, bo przypomniałam sobie że doradzałaś mi w sprawie czereśni. Miałam zajrzeć do wątku i sprawdzić kiedy miałam pryskać i czym ale oczywiście zawsze coś ważniejszego wypadało. Nie wiem czy jakieś owoce będą bo nie pryskane tylko wiosną od grzybów. Czy jeszcze jest sens czymś opryskać od robali ? Kwitły mi pięknie. Zawiązki sa na jednych drzewach więcej na innych mniej. Aniu a jak u Ciebie ? Pewnie wszystko w odpowiednim czasie zrobione ? Pozdrawiam goraco
Gocha 21:52, 20 maj 2015

Aneta1309 napisał(a)
U mnie sposób z psią kupą też nie skuteczny tak wogóle to nic nie jest skuteczne a te kretowiska to do lłez mnie doprowadzają zbieram codziennie.

Anetko u mnie krety strasznie sie uwzięły szczególnie na nowe rabaty. Codziennie po kilka nowych kopców. Walka z nimi to jak walka z wiatrakami. Chrabąszczy lata pełno to i krety będą miały co szukać w ziemi.Pozdrawiam
Gocha 21:56, 20 maj 2015

BusyBee napisał(a)
Alez nowych fotek super to morze tulipanów- prawdziwa kolorowa wiosna

I czytam jeszcze o kretach, ślimakach...a u innych na O o pladze mszyc i opuchlakach...ależ my się z tym dziadostwem mamy człowiek ani na chwilę nie może tracić czujności

Kasiu u mnie też pełno mszyc i owszem kupiłam Mospilan ale leży nadal w torebce a mszyce maja się dobrze niestety. I mam pełno chrabąszczy więc będzie mnóstwo pędraków w ziemi. Ciągła walka i raczej nie do wygrania. Nie mam nawet czasu pozaglądać co u Ciebie słychać, zaraz sprawdzę jak przekopywanie. Buziaki
Imienniczka 21:59, 20 maj 2015

Piękne te białe tulipany. Czosnki też cudne