Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 22:17, 29 kwi 2014

anna_pisalska napisał(a)
Tulipany z wystawy zjawiskowe Fajną rabatę stworzyłaś, będzie pięknie, jak się rozrośnie

Cześć Aniu. Cieszę się , że do mnie zajrzałaś. A właśnie boję się, że będzie za gęsto jak trochę urosną te rośliny na rabatach.
Gocha 22:27, 29 kwi 2014

Jeszcze trochę tulipanów z wystawy EDEN 2014

Gocha 22:44, 29 kwi 2014

I trochę narcyzów z wystawy

Gocha 22:50, 29 kwi 2014

Gocha 22:57, 29 kwi 2014

Gocha 22:59, 29 kwi 2014

Kanutka 07:48, 30 kwi 2014

Gocha napisał(a)

Dorotko już chyba więcej na razie nie poszaleję bo skończyła mi się kasa na roślinki. Muszę dopiero zrobić nowe rabaty, trochę trawnika muszę usunąć, więc to trochę potrwa. i muszę trochę roślin poprzesadzać. Na tej nowej rabacie, którą dziś skończyliśmy pewnie lepiej byłoby mieć żółte żurawki, lepiej by pasowały do kory ale nie zdołałam kupić takich czystych w kolorze. Albo do ciemnej żurawki powinny być kamienie ale ja wolę korę. Trudno może jak zakwitną te żurawki i jak się rozrosną to będą lepiej widoczne.Dorotko 2 dni temu odkryłam w mojej okolicy super szkółkę drzew iglastych szczepionych i niektórych liściastych i też był cudny bukszpan, oraz wielgachne bonsai z różnych roślin, buki , klony. Tylko niestety są bardzo drogie ale są cudne. Warto chociaż pooglądać. Może byłaś tam?- w Tereszynie to jest

witaj Gosia! W Tereszynie ja byłam po bonsai, ale jak tylko zobaczyłam ceny to mnie głowa rozbolała i zostało nadal puste miejsce w moim ogrodzie. Niestety te bonsai nie są na moją kieszeń, ale trzeba przyznać, że są piękne. Jak byłam teraz na Targu Pod Zamkiem to stał tam pan z Bałtowa koło Puław i on ma bonsai z jałowca po 500zł, myślę żeby pojechać do niego i zobaczyć to. Niestety nie miał przy sobie, bo wszystko w gruncie u niego. Bonsai jeszcze są podobno w Jaszczowie, ale też nie byłam, może i tam się wybiorę.

A Twój ogród robi sie taki ogrodowiskowy, rabatka z korą jest śliczna. Jestem pod wrażeniem Twojej pracy jaką wkładasz w ogród. Żurawki bordowe jak się rozrosną to będzie bardziej widać w korze, ja też je mam w korze Pozdrwionka i dalej podglądam Twoją pracę
Gocha 11:09, 30 kwi 2014

Właśnie chciałam wyjść do ogrodu i coś porobić bo przeschło po wczorajszym deszczu a mam teraz śliczną ulewę z gradem włącznie. Ucierpią moje begonie posadzone i dalie w donicach, które wczoraj nabyłam. Często tak bywa, że jak biorę urlop, żeby coś porobić w ogrodzie to pogoda robi psikusy.
Gocha 11:15, 30 kwi 2014

Kanutka- ja jak byłam w Tereszynie to się zachwyciłam tymi bonsai ale cena mnie dobiła. Właściwie pojechałam tylko popatrzeć i ewentualnie rozważyć kupno jakiś małych roślin ale i te małe były za drogie. A te bonsai to po prostu horror cenowy. Ale skoro takie mają i im się opłaca mieć taką szkółkę to znaczy , że są również chętni ludzie , którzy to kupują- tylko pozazdrościć. Ja jednak poprzestanę na kupnie takich małych szczepionych na pniu iglaczków tam gdzie robiłam poprzednie zakupy.
asiach 15:06, 30 kwi 2014

Można nacieszyć oczy. Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies