Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

asiach 08:13, 29 kwi 2014

Gocha napisał(a)
Asiu ale się zgrałyśmy.Ty u mnie a ja u Ciebie- telepatia. Jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie. dam tym sosnom szansę w tym roku i zobaczę co one potrafią.Pozdrawiam i dobranoc.

Rzeczywiście telepatia.
Ja tylko zyczę powodzenia bo mnie mojej było żal prowadziłąm kilka lat bez udanego (według mnie) finału.
W końcu ścięłam dolne gałęzie zostawiłam górna czapę aż ona w końcu padła. Miała dość cięcia. Widać za dużo bólu jej zadałam
Pozdrawiam i daj zanać jak Twoje wyglądają jak sobie u Ciebie radzą.
Ale może spróbój skracać nowe przyrosty?
Gocha 09:37, 29 kwi 2014

Asiu mam właśnie zamiar skracać przyrosty a co do efektów to zobaczymy, zawsze można ją usunąć jak się nie wykaże.
asiach 10:04, 29 kwi 2014

Gocha napisał(a)
Asiu mam właśnie zamiar skracać przyrosty a co do efektów to zobaczymy, zawsze można ją usunąć jak się nie wykaże.

Czyli wychodzisz z takiego założenia co ja - nie chce u mnie rosnąć trudno trzeba usunąć
Marga 10:07, 29 kwi 2014

Witaj Gosiu,
Ślicznie wyszła Ci ta półkolista rabata Ale zmiana! I tulipany tez robią ogromne wrażenie.
Ja niestety prawie nic nie kupiłam na targach (oprócz pomidorków na balkon i ziół) . U mnie jeszcze za wcześnie na nasadzenia, grunt nie jest gotowy. Strasznie mnie korciło żeby coś kupić, ale przynajmniej się napatrzyłam
Pozdrawiam i będę zaglądać
asiach 10:36, 29 kwi 2014

Gosiu przestudiuj - myślę, że będzie pomocne
https://www.ogrodowisko.pl/watek/167-ogrod-boguslawa
Pa
Gocha 14:44, 29 kwi 2014

Marga napisał(a)
Witaj Gosiu,
Ślicznie wyszła Ci ta półkolista rabata Ale zmiana! I tulipany tez robią ogromne wrażenie.
Ja niestety prawie nic nie kupiłam na targach (oprócz pomidorków na balkon i ziół) . U mnie jeszcze za wcześnie na nasadzenia, grunt nie jest gotowy. Strasznie mnie korciło żeby coś kupić, ale przynajmniej się napatrzyłam
Pozdrawiam i będę zaglądać

Marga ja też na razie nie mam gdzie posadzić części kupionych roślin. Muszę zmienić i poprzerabiać stare rabaty. Będą więc musiały zaczekać przez chwilę w doniczkach. Najgorzej, że przez to szaleństwo zmian w ogrodzie ozdobnym całkowicie zaniedbałam warzywnik. Nic jeszcze nie mam tam zrobione, nie skopane i nie posiane ani posadzone. Trudno, w tym roku stawiam na piękno a nie na żarcie. Mam nadzieję, że najważniejsze- ogórki zdążę posiać.
Gocha 14:46, 29 kwi 2014

asiach napisał(a)

Czyli wychodzisz z takiego założenia co ja - nie chce u mnie rosnąć trudno trzeba usunąć

Tak Asiu, ja się zbytnio nie przejmuję i nie przywiązuję się za bardzo do roślin, nie ratuję ich na siłę. Nie chcą rosnąć to nie , ich strata. Trzeba czasami dać też zarobić tym, którzy produkują te sadzonki.
Jag_58 19:53, 29 kwi 2014

Witaj Małgosiu,wpadam z rewizytą do Ciebie ,masz duży ogród i widzę że robisz zasadnicze zmiany ,faktycznie rośliny jednoroczne maja swój urok ,ale pracy z nimi mnóstwo i dobrze że stawiasz na bylinki,Małgosiu ale trzymałabym się swojego stylu ,nasz ogród ma nam sprawiać przyjemność a nie stresować .Małgosiu przerobiona rabatka bardzo ładna ,zakupy bardzo udane teraz tylko gdzie to wszystko posadzićJak czytałam Twój wątek to pytałaś co to za chwast zamiast trawki -to była jasnota purpurowa Będę zaglądać i kibicować poczynaniom ,zapraszam tez do mniepozdrawiam serdecznie
Gocha 21:00, 29 kwi 2014

Niestety deszcz nie dał mi dzisiaj pracować w ogrodzie.Ładny deszczyk ale po nim strasznie mokro.

anna_pisalska 21:02, 29 kwi 2014

Tulipany z wystawy zjawiskowe Fajną rabatę stworzyłaś, będzie pięknie, jak się rozrośnie