Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 10:12, 28 sty 2016

Kindzia napisał(a)

Mój kręgosłup też odmawia współpracy z ogrodem Ale z czasem, jak sezon ogrodowy się rozkręca, on się też trochę dostosowuje Zresztą ogólnie lepiej się czuję w sezonie poza zimowym i myślę, że właśnie ma to związek z większą dawką ruchu
Ja też nie jeżdżę na nartach...jakoś nigdy mnie to nie kręciło, może dlatego, że ja w ogóle nie lubię jeździć. Wolę chodzić...albo latać

Pozdrówka

Kasiu faktycznie do Ciebie to latanie bardzo pasuje. Ja wprawdzie jeszcze 3 lata temu jeżdziłam w Szklarskiej Porębie jak byliśmy w ferie. Ale teraz już kolana nie wytrzymują i sił też brak. Przedtem to sporo ćwiczyłam więc kondycja była- a teraz kicha. Ale ja lubię pojechać w góry w zimie po to żeby sie oderwać od codzienności i trochę pospacerować i oczywiście mamuśka jest dobra na stoku do podania herbatki i kanapek zjeżdżającym chłopom. Ale ja lubię tak- posiedzę trochę w knajpie trochę pochodzę i jestem długo na powietrzu. Tylko jestem ciekawa czy jakiś śnieg dla nas jeszcze zostanie. Buziaczki Kasiu
Gocha 10:16, 28 sty 2016

boguslawa_madejska napisał(a)
Gosiu ogórki OCTOPUS kupiłam ,ale się naszukałam,na taśmie tylko były....
zawsze kupowałam jakie nowości i nic nie miałam z tego,zobacze teraz

Bogusiu mam nadzieję że się nie zawiedziesz i ogórki będą super. Ja nigdy nie kupowałam na taśmie tylko takie zwykłe- u nas zawsze są w sklepach. Jeszcze byłam kiedyś zadowolona z ogórków odmiany Sonata bo takie ogórki sprzedawali na targu i chciałam wypróbować - bo mieli w zimie też kiszone z nich bardzo dobre i to byli tacy zaufani ludzie.Pozdrawiam
Gocha 10:19, 28 sty 2016

Ewa777 napisał(a)
Na narty się wybieracie - fajnie Też bym chciała, ale boję się czy będzie śnieg.

Ewuś u Was ferie są w tym samym czasie co u nas. My ostatnio całą rodzinką na nartach byliśmy 3 lata temu. Przez 2 lata chłopcy jeżdzili sami na narty. A wcześniej to co roku zawsze robiliśmy tygodniowy wypad na narty w różne miejsca. Ja też się boję o śnieg tym bardziej że nasze ferie są najpóźniej. Ale mam nadzieję że szczęście będzie nam sprzyjać i wyjazd będzie udany . Buziaki
Gocha 10:32, 28 sty 2016

Aneta1309 napisał(a)
Gosiu jak tam, masz już pierwsze zwiastuny wiosny w ogrodzie?

Anetko ja na razie nie wyglądam wiosny. Przyznam że nie nacieszyłam się zimą. Ja lubię taką zimę trochę mroźną słoneczną i ze śniegiem takim skrzypiącym. I jeszcze nie dojrzałam do tego że mam już szukać wiosny. Po ciemiernikach nie zobaczę bo je zakryłam szczelnie gałązkami ze świerku żeby mrozy ich nie uszkodziły. Dzisiaj patrzyłam czy krokusy nie wychodzą - i u mnie ich nie widać. Mnie trochę przeraża że trzeba będzie się schylać żeby coś robić w ogrodzie a mój kręgosłup bardzo protestuje wtedy. Ale nie ma wyjścia jak się chce mieć ogród zadbany. Także ja jeszcze zbieram siły. Anetko a co u Ciebie słychać. Buziaki
Kindzia 19:10, 28 sty 2016

Lilie masz zaklepane Małgosiu, napisałam u siebie.

Moje róże plewię siedząc na tyłku...nawet taką podkładkę sobie kupiłam Tylko tam mogę plewić w ten sposób, mam je wzdłuż dojazdu do garażu, a tam wybrukowane, to w dupsko nie ciągnie wilgoć
Gocha 09:48, 29 sty 2016

Kindzia napisał(a)
Lilie masz zaklepane Małgosiu, napisałam u siebie.

Moje róże plewię siedząc na tyłku...nawet taką podkładkę sobie kupiłam Tylko tam mogę plewić w ten sposób, mam je wzdłuż dojazdu do garażu, a tam wybrukowane, to w dupsko nie ciągnie wilgoć

Kasiu ja gdybym tak siadła na tyłku to ta wystająca część ciała z przodu by mi przeszkadzała w plewieniu niestety- szkoda że nie można tego brzucha tak odciosać. Ja jak plewię czy coś innego robię w ogrodzie to się schylam i to w dodatku na prostych nogach co jest zabójcze dla kręgosłupa ale tak się nauczyłam . Na kolanach też nie mogę bo one też powinny być do wymiany. No cóż radzę sobie jak mogę- poboli to postękam i do przodu.
Ewa777 18:45, 29 sty 2016

Gosiu, dziewczyny u mnie napisały, że nie trzeba nasion stipy mrozić przed wysianiem
Kindzia 18:46, 29 sty 2016

Gocha napisał(a)

Kasiu ja gdybym tak siadła na tyłku to ta wystająca część ciała z przodu by mi przeszkadzała w plewieniu niestety- szkoda że nie można tego brzucha tak odciosać. Ja jak plewię czy coś innego robię w ogrodzie to się schylam i to w dodatku na prostych nogach co jest zabójcze dla kręgosłupa ale tak się nauczyłam . Na kolanach też nie mogę bo one też powinny być do wymiany. No cóż radzę sobie jak mogę- poboli to postękam i do przodu.

To ciekawa pozycja jest... Ja też czasem taką przybieram...M, oczywiście, odpowiednio komentuje...

Baw się dobrze jutro
katel 00:20, 31 sty 2016

Witam się Gosiu w Twoim wątku!
Jak wczoraj przysiadłam (teraz to już przedwczoraj ) to tak mnie u Ciebie wciągnęło, że jeszcze jestem, a jest co oglądać - dzieje się u Ciebie! Masz dziewczyno powera, jak już robisz to widzę z rozmachem .
Cudownie kwitnie u Ciebie lilak Meyera Palibin, czy Ty go nawozisz i czym, że tak pięknie kwitnie?
Widziałam też u Ciebie wiązówkę bulwkową, strasznie mi się spodobała, czy masz może jej nasionka?
Gosiu jeśli chcę mieć małe kulki bukszpanowe to powinnam kupić jakąś specjalną odmianę bukszpanu, tak zrozumiałam jak czytałam a ja jeszcze z bukszpanu zielona jestem?
Doczytałam też, że się obawiasz czy się jęczmień nie będzie za bardzo rozsiewał - trudno go opanować? No i gdzie go kupiłaś? Cudnie wygląda.
Gosiu przepraszam, że tyle pytań ale nie mogę przestać bo ciągle coś mnie intryguje, ta szałwia Twoja jaka to odmiana? Właśnie pracuję nad projektem do którego mi szałwii trzeba a ta zachwyca. Jakiej ona jest wysokości? Chcę ją posadzić przed tawułą japońską Goldmound, nie zasłoni jej?
Marga 12:54, 09 lut 2016

Gosiu, wyczytałam, że paskudne choróbska Cię położyły
Dużo zdrówka życzę.