Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 15:35, 17 lip 2016

I najnowsze - te kupione przez Łukasaz w Bylinowym Raju
KasiaWB 15:37, 17 lip 2016

Bardzo ładne jeżówki mi wypadły te odmianowe może kiedyś odkupię sobie
Bea 16:15, 17 lip 2016

Śliczne.
Pozdrawiam
Betka 22:20, 17 lip 2016

Gosi ale u Ciebie kolorowo !!! Obwódki pierwsza klasa hortki piękne cała reszta też jeżówki cudne bardzo je lubię
PS trzymam kciuki żeby wszystko się ustabilizowało i twoja obecność na O była częstsza ( podglądam po cichutku )
Buźka
AgataP 21:18, 21 lip 2016

Gocha napisał(a)

Gosia, ja pierdziu ale zafundowałaś widoki kolorowe, ślicznie, gdzie nie spojrzeć dopieszczone rabatki. Jak warzywniak ?

No i powiedz mi kochana czy te jeżówki to Magnus?
Gocha 12:01, 22 lip 2016

Tusiala napisał(a)
Ileż kolorów... Nostalgia piękna no

Marta znowu kolorów u mnie pewnie za dużo i to różnych w dodatku. Nostalgia piękna ale muszę na wiosnę pozmieniać miejsca niektórym różom.
Gocha 12:02, 22 lip 2016

KasiaWB napisał(a)
Nooo jakie ilości lilii i liliowców pamiętne zakupy pokazują efekty
Muszę zrobić zdjęcia moim liliowcom, bo niektóre będę usuwać, mimo, że pięknie rosną ale niestety wyszły nie moje kolory )
Róże masz piękne

Kasiu może nie wyrzucaj liliowców- ja je chętnie przygarnę
Gocha 12:52, 22 lip 2016

AgataP napisał(a)

No Gosia zakup konkretny tych lilii był
Jakby nie było piękne są i warto posadzić, ja chciałabym dalie jeszcze i mieczyki ale te pierwsze kłopotliwe w przechowywaniu a drugie się pokładają po deszczu

Agatko całe szczęście że udało mi się w terminie posadzić zakupione lilie i się nie zmarnowały. Dalii kupiłam wysyłkowo w tym roku też sporo ale są w doniczkach nie posadzone- może się całkiem nie zmarnują. Taki mam teraz czas że nie mam natchnienia na prace w ogrodzie- jakoś tak pod górkę w życiu. Ale jakoś to trzeba przetrzymać. Mieczyki bardzo mi się podobają ale jako kwiat cięty a w ogrodzie jeszcze niedawno miałam ale już nie kupuję cebul a te co miałam to oddałam teściowej.
Gocha 13:11, 22 lip 2016

AgataP napisał(a)
A poza tym obejrzałam resztę i masz fantastyczne rośliny, piękne są i super je zestawiłaś nawet owiec grzywiasty się znalazł u Ciebie? wysiewałaś?

Owies grzywiasty to był błąd zakupowy dwa lata temu w Końskowoli na święcie róż zakupiłam ileś doniczek za całe 50 zł. bo facet powiedział że u nas zimuje a ja gupia nie doczytałam zanim kupiłam. Jakw domu doczytałam to nie posadziłam tylko tak stały w doniczkach. I ten na zdjęciu to z nasion co się rozsiały. To że nie zimuje to bym przeżyła i bym siała co roku tak jak stipę ale ten cholernik strasznie się rozsiewa i jest nie do opanowania podobno a przez chwilę tylko jest ładny- teraz już te kłosy się rozłażą i jest brzydki.
Gocha 13:41, 22 lip 2016

Kindzia napisał(a)
Małgoś, robisz superzaste zdjęcia!!! Bardzo przyjemnie u Ciebie I z liliami to na prawdę zaszalałaś Śliczne! Poczekaj ze trzy lata, zobaczysz jaki busz się z nich zrobi

Kasiu te lilie były sadzone troszkę bez przemyślenia bo trzeba było im szybko znaleźć miejsce. W sumie nie jest źle ale kolory nie są dopasowane i wysokości też ale chyba w tym roku tego nie naprawię. Troszkę się boję czy przez zimę przetrwają bo te kilka lilii które miałam od 2 lat to tej zimy mi wyginęły.
Kasiu nie wiem czy pamiętasz ale umowiłyśmy się że gdybyś miała jakieś lilie na zbyciu to ja jestem chętna- tzn. gdybyś się pozbywała . Buziaczki