Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 11:20, 09 sie 2016

Betka napisał(a)
Gosiu odwiedzam cie i ja
Ślicznie masz, kwiatów mnóstwo sama nie wiem które piękniejsza!
Gosiu i jak będziesz jechała to tego znajomego ?
Buziaki zostawiam i mysle o Tobie i trzymam kciuki

Beatko dzięki za odwiedziny. Wydawało mi się że pisałam do Ciebie że raczej nie bedę jechać bo ja nie mam na razie chęci kupowania czegokolwiek bo jeszcze sporo roślin mam nieposadzonych i czekają w doniczkach. Ale widocznie tylko miałam napisać i zapomniałam. Może podjadę do nich jeszcze po coś ale nie wiem czy uda mi się w sierpniu czy może np we wrześniu. Jak możesz czekać to ok. A jak chcesz to może podjedź sama. Przepraszam że tak wyszło ale to trochę tak niezależnie ode mnie. Wczoraj to nawet tak na siłę podjechałam do Konopnicy żeby kilka roślinek kupić na poprawę nastroju. Buziaki
Gocha 11:22, 09 sie 2016

ren133 napisał(a)

Noo piękne zdjęcia pokazujesz ale te zawilce to przebiły wszystko!!!!!
Cuuuuuuuudne są

Reniu dziękuję. Te zawilce faktycznie po zimie bardzo szybko się zebrały - nie ma żadnego problemu z zimowaniem i faktycznie się super rozrosły nawet mam wrażenie że za bardzo. Musiałam przesadzić 3 kulki bukszpanowe rosnące koło nich i pożeraja mi też żurawki. Pozdrawiam
Gocha 11:25, 09 sie 2016

Jeszcze zapodziała mi się taka jeżówka- ta też 2 letnia rosnąca w lawendzie

I wrzosy- te które nie zdążyłam przyciąć to zakwitły szybciej i ładniej. Proszę nie patrzeć na chwasty
Gocha 11:32, 09 sie 2016

Hortensjowo. U mnie w tym roku najładniejsze były Anabelki ale do momentu połamania ich przez deszcze i wiatry- ale i tak są w miarę ok a przede wszystkim mają dużo kwiatów. Inne niestety nie mają za dużo kwiatów- może za późno ciełam albo jakaś inna przyczyna jest.
Gocha 11:42, 09 sie 2016

I wstawiam kilka zdjęć z warzywnika- miałam nadzieję że w tym roku już będzie ładnie wyglądał ale niestety pokonały nas chwasty i krety. Z chwastów to właściwie- skrzyp i powój- nienawidzę tego zielska
Ścieżki były ładnie zrobione ale widocznie nie sprawdziło się to u mnie- oplewione ale nie było siły i czasu żeby je przekopać i wybrać każdy kawałeczek korzeni chwastów. Położone kartony a na nie kora. Ale krety od razu przystąpiły do pracy i chwasty szybko się przebiły
Coś tam rośnie ale chwastów chyba więcej
Gocha 11:52, 09 sie 2016

I koszmar na ścieżkach
amelia_b 11:54, 09 sie 2016

Gosiu RRR od wiosny mocy nabrała, jeżówki masz śliczne, rozchodniki także. Kolory fantastyczne w całym ogrodzie, ślicznie jest Pozdrawiam i dużo zdrówka zyczę
katel 20:16, 09 sie 2016

Gosiu pięknie wszystko kwitnie. Warzywnik WOW , niesamowicie wszystko wyrosło, jesteście tytanami pracy.
U mnie chwasty też dają popalić no i właśnie też z powojem walczę i sił mi już brakuje, po wyrwaniu odrasta w kilka dni a kret mi go skutecznie po całym ogrodzie poroznosił .
Marga 21:09, 09 sie 2016

Gosiu, fajnie, że jesteś, a chwastami się nie przejmuj. Wszyscy je mają W niektóre zakątki mojego ogrodu to już nawet nie patrzę. przyjdzie zima i wszystko zmrozi.
Jestem pod wrażeniem jak bardzo rozchodnikowa Ci się rozrosła. Myślała, że na efekt przyjdzie czekać do przyszłego roku, a tu taka niespodzianka.
Jeżówy też masz cudowne. Buziaki zostawiam i zdrówka życzę
gierczusia 23:05, 09 sie 2016

Matttko jaki warzywnik i jaaakie chwasty ?? ja tam nic nie widzem

Buziole gorace zasyłam