Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Betka 12:39, 10 sie 2016

Gocha napisał(a)

Beatko ok to postaram się wyskoczyć tam we wrześniu. Ja mam tyle skrzypu że chyba do końca świata nie wyrobiłabym się z pojedynczym malowaniem ich pędzelkiem. Może na zimę dużo wapna wysypię w warzywnik tylko nie w borówki.Buziaczki

Gosiu mój skrzyp wygląda tak
Luki 12:47, 10 sie 2016

Małgosiu ja przybiegam jeszcze raz za Artemiski dziękować bo rosną znakomicie, są już dwa razy większe i szykują się do kolejnego tłoczenia jeszcze raz bardzo dziękuję
Warzywnik masz na prawdę imponujących rozmiarów, czasem chciałbym takie mieć, ale tak patrzę jak kiepsko idzie mi w tym temacie na małej powierzchni to nawet nie myślę jak by było na większej
Ewa777 12:47, 10 sie 2016

Gocha napisał(a)
Te zakupione przez Łukasza w Bylinowym Raju i przywiezione do Kasi na spotkanie.

Ta jeżówka wygląda jak gerber Śliczna
Gocha 12:56, 10 sie 2016

Betka napisał(a)

Gosiu mój skrzyp wygląda tak

Beatko a on jest już po tym smarowaniu ? Ale Ty masz pojedyncze sztuki a ja je mogę w setkach liczyć więc smarowanie pojedynczych roślin odpada.
Gocha 13:02, 10 sie 2016

Luki napisał(a)
Małgosiu ja przybiegam jeszcze raz za Artemiski dziękować bo rosną znakomicie, są już dwa razy większe i szykują się do kolejnego tłoczenia jeszcze raz bardzo dziękuję
Warzywnik masz na prawdę imponujących rozmiarów, czasem chciałbym takie mieć, ale tak patrzę jak kiepsko idzie mi w tym temacie na małej powierzchni to nawet nie myślę jak by było na większej

Łukasz moja jedna sztuka Artemis też ma się dobrze. Teraz kwitnie drugi raz ale ja dosyć późno ją ciachnęłam. Teraz się zastanawiam gdzie zrobić miejsce na kilka sztuk Artemisa żeby tworzyły taką białą plamę i może mam już pomysł. Niech Twoje ładnie rosną i polecam się w razie czego na przyszłość.
A taki duży warzywnik to także niestety dużo pracy. Ale ja odkąd pamiętam zawsze miałam warzywnik i nie wyobrażam sobie żeby było inaczej. Swoje ogórki i cebula- bezcenne- te mi sie zawsze udają. Coś jeszcze czasami też się udaje. Tylko moim marzeniem jest okiełznanie tego warzywnika- wiem jak powinno być a to już dużo ale jeszcze pozostaje kwestia realizacji. Pozdrawiam Łukaszu gorąco PS. Fajnie wymyśliłeś u Kasi z dosadzeniami
Gocha 13:07, 10 sie 2016

Ewa777 napisał(a)

Ta jeżówka wygląda jak gerber Śliczna

Ewuś też miałam od razu takie skojarzenie. I kolor jak dla mnie cudny. I to jest najprawdopodobniej Supreme Cantaloupe
Kindzia 13:08, 10 sie 2016

Supreme potem główkę ma Też se posadziłam takie w tym roku...a co, też mam
malkul 13:09, 10 sie 2016

Gosiuu jak zobaczyłam tę jeżówkę pomarańczkę to byłam pewna że to gerber, dałam się nabrać
Kindzia 13:12, 10 sie 2016

Gocha napisał(a)

Kasiu tak bedę robić z jeżówkami- więcej i więcej, coraz to innych. A co do dalii to ja je bardzo lubię ale w tym roku zamawiałam przez internet sporo i jak przyszły to wszystkie wysadziłam do doniczek bo było jeszcze za zimno na sadzenie ich do gruntu. I niestety sporo jeszcze siedzi w tych doniczkach- i nie pytaj dlaczego bo nie wiem. Jakoś się nie składało żeby je posadzić. Ale mam około 3 dni teraz na posadzenie wszystkich roślin z doniczek i mam postanowienie że to uczynię.Także boję się żeby się u mnie nie zmarnowały bo tego bym nie zniosła. Wprawdzie w tamtym roku bardzo dbałam o dalie i były piękne ale jakoś ten rok taki niezbyt dla mnie udany i na dalie przeszło. A dlaczego bedziesz miała na zbyciu ? - usuwasz je w ogóle ? - Nie będziesz ich przechowywać przez zimę ? Ja mam miejsce na przechowywanie i z tym nie ma problemu. Trochę M. się burzy jak trzeba wykopywać je. ale tylko trochę. A jaki kolor tych dalii- masz gdzieś zdjęcie. Ja miejsca na nie mam dużo i je bardzo lubię to może bym sie na nie skusiła. Wtedy miała bym kolejną roślinkę z Twojego ogrodu

Nie w ogóle to nie Mam ich sporo, wklejałam ostatnio zdjęcia. Część sobie zostawię, a w miejsca po tych oddanych chcę jeżówki wsadzić. Za dużo ich mam na tej salonowej rabacie i wszystkie wysokie porosły, rozpychają się za bardzo
Jeżeli się zdecydujesz, że chcesz, to napisz mi wtedy u mnie O liliach pamiętam
Gocha 13:18, 10 sie 2016

Kindzia napisał(a)
Supreme potem główkę ma Też se posadziłam takie w tym roku...a co, też mam

Kasiu to fajnie że mamy takie same to będziemy sprawdzać jak nam rosną. Tylko ja swojej jeszcze nie posadziłam. To muszę to zrobić jak najszybciej żeby Twoją dogoniła. Ja na tę jeżówkę już dawno miałam ochotę ale u nas w ogrodniczych nie ma tak dużego wyboru i odmiany często trzeba zgadywać. Chociaż wydaje mi sie że bardzo podobną miałam 2 lata temu kupioną ale pierwszej zimy nie przeżyła. Mam nadzieję że z tą będzie lepiej. A może wiesz Kasiu czy mogę teraz przesadzać siewki jeżówek w inne miejsce tak żeby mogły sobie rosnąć czy mam czekać aż do wiosny i tak samo zasiały mi się trawy brązowe i mam ich bardzo dużo i też mam dużo siewek rozplenic . Co mam z nimi zrobić i kiedy ? Proszę podpowiedz mi