Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

amelia_b 23:14, 09 sie 2016

Skrzyp to i u mnie się zadomowił, ale jakiś specjalnie z nim nie walczę, czytałam tylko kiedyś że jak się go wyrywa to się rozrasta bardziej. Gosiu dużo cierpliwość Ci życzę
Gocha 00:27, 10 sie 2016

amelia_b napisał(a)
Gosiu RRR od wiosny mocy nabrała, jeżówki masz śliczne, rozchodniki także. Kolory fantastyczne w całym ogrodzie, ślicznie jest Pozdrawiam i dużo zdrówka zyczę

Amelka faktycznie nie spodziewałam się takiego rozrostu roslin. Rozchodniki w większości ładne tylko 2 szt. Matrony nagle całe zjedzone- nie wiem czy przypadkiem może posmakowały slimakom. Mam tam różne odmiany i jestem ciekawa czy nie będą sie gryzły ze sobą bo tam jest chyba 5 odmian. Rozplenice też bardzo urosły. Buziaczki
Gocha 00:32, 10 sie 2016

katel napisał(a)
Gosiu pięknie wszystko kwitnie. Warzywnik WOW , niesamowicie wszystko wyrosło, jesteście tytanami pracy.
U mnie chwasty też dają popalić no i właśnie też z powojem walczę i sił mi już brakuje, po wyrwaniu odrasta w kilka dni a kret mi go skutecznie po całym ogrodzie poroznosił .

Kasiu raczej niewiele robimy ostatnio. Jurek popołudniami pracował a ja niewiele byłam w stanie sama popracować w ogrodzie. Chwasty nas niestety zarastają. Walczę z powojem i skrzypem ale jestem chyba na straconej pozycji.
Gocha 00:39, 10 sie 2016

Marga napisał(a)
Gosiu, fajnie, że jesteś, a chwastami się nie przejmuj. Wszyscy je mają W niektóre zakątki mojego ogrodu to już nawet nie patrzę. przyjdzie zima i wszystko zmrozi.
Jestem pod wrażeniem jak bardzo rozchodnikowa Ci się rozrosła. Myślała, że na efekt przyjdzie czekać do przyszłego roku, a tu taka niespodzianka.
Jeżówy też masz cudowne. Buziaki zostawiam i zdrówka życzę

Monika te chwasty nestety nie uda mróz wymrozić bo korzenie zostaną. Rozchodnikowa faktycznie rozrosnieta. Lilie na niej przekwitły ale niedługo rozchodniki się rozwina i szczoteczki pojawia w rozplenicach. Buziaczki
Gocha 00:43, 10 sie 2016

gierczusia napisał(a)
Matttko jaki warzywnik i jaaakie chwasty ?? ja tam nic nie widzem

Buziole gorace zasyłam

Eluś ale Ty miła jesteś. Chwasty udają warzywa liściowe chyba. a faktycznie chwastów prawie nie ma w cebuli i papryce- więc te można pokazywać. W ogórkach jak są to ich nie widać bo pod krzaczkami ogórków. Buziaczki gorace
Gocha 00:45, 10 sie 2016

amelia_b napisał(a)
Skrzyp to i u mnie się zadomowił, ale jakiś specjalnie z nim nie walczę, czytałam tylko kiedyś że jak się go wyrywa to się rozrasta bardziej. Gosiu dużo cierpliwość Ci życzę

Amelia ja skrzyp staram się wyrywac jak ziemia jest mokra i wtedy wychodzi z korzeniem. Wiem że on się rozmnaża z każdego jego kawałka. ale można by go było zostawiać i nie usuwać ale mnie on denerwuje. Buziaczki
anabuko1 07:42, 10 sie 2016

Gosiu,witaj!!
Imponujący warzywnik.
Moje ogórki już wysychają.Szkoada
ależ masz cudne hortki.Ja też je uwielbiam
Jeżówka sliczna.Podobna do mojej
A wrzosy juz tak szybko w takim kwitnieniu,Fiu, fiu!!
Betka 08:43, 10 sie 2016

Gosiu mi sie nie spieszy z ta kosodrzewina wiec nawę we wrześniu jak będziesz jechała to może być
Ogród masz pelen kwiatów i sa tak piękne ze nawet nie zauwazylam że masz i chwasty hahahaha ostatnio tez walczę ze skrzypem. Biorę oprysk nie rozcieńczam i smaruje pędzelkiem każdego troche gimnastyki z tym ale jeszcze zraz i może wygram ten pojedynek
Tusiala 08:45, 10 sie 2016

Przepiękne jeżówki Ja niestety mam na razie tylko jedną Warzywniak wypasiony a i hortki wspaniałe
AgataP 09:02, 10 sie 2016

Gosia - jeżówki przepiękne, chyba sobie dokupię jakąś odmianę w większej ilości , w rozchodnikach się zakochałam, mam już ich trochę a zamówiłam kolejne roślina bezproblemowa u mnie, takich potrzebuję,
hortki u mnie też kwitną, zamierzam wprowadzić ich więcej

A warzywniak? Gosia tylko ścieżka zarośnięta więc nie wiem czym się stresujesz, połóż matę szkółkarską tą mocną plastikową i już.
Ja położyłam wszędzie włókninę, jak postawię koryta to wykroję wewnątrz a położę siatkę na krety. Ścieżki będę umacniać w przyszłym roku, mam jeszcze płyty chodnikowe i kupę kamieni Poza tym przestałam się stresować, nie musi być wypieszczone w każdym kącie.
Ja tez mam ostatnio lenia, wystarczy że zadaszenie szyłam ostatnio przez dwa dni i to tylko jedną część... a u mnie jeszcze 4 latka w domu i 10 latek który chyba ma świnkę - dziś idziemy do lekarza.. więc jest co robić, ogród z doskoku...

buziaczki, masz ślicznie w ogrodzie, a warzywniak chciałabym mieć już taki
nawet z zarośniętą ścieżką