Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

dorciabe 16:48, 28 maj 2014

Gocha napisał(a)

To raczej Twój ogród jest piękny, nieduży ale dopracowany. Mam nadzieję, że te moje roślinki balkonowe się sprawdzą i będą ładne całe lato. Buziaki

Gosia pelargonie na pewno będą ładne przez całe lat. Moje białe w donicach szaleją.
Dzieki za miłe słowa o moim ogródeczku, wiesz malutki musi być uporządkowany. Skromnie, ale staram się żeby czysto było

Widziałam jak skoszoną trawą ściółkuje się rabaty, tak jak korą
Gocha 16:54, 28 maj 2014

dorciabe napisał(a)

Gosia pelargonie na pewno będą ładne przez całe lat. Moje białe w donicach szaleją.
Dzieki za miłe słowa o moim ogródeczku, wiesz malutki musi być uporządkowany. Skromnie, ale staram się żeby czysto było

Widziałam jak skoszoną trawą ściółkuje się rabaty, tak jak korą

Witaj Dorotko. Jeślichodzi o pelargonie to wiem , że powinny być ładne i myślę, że kupię jeszcze właśnie pelargonie taki zwykłe, może jakieś lekko różowe. Muszę jeszcze dokupić 2 większe skrzynki na drugą część z przodu. Nie wiem jak będą sie zachowywały petunie. Tych starałam się nigdy nie kupować do skrzynek bo według mnie są bardzo wymagające, przede wszystkim nie wolno ich przesuszyć. Ale te kolory mnie użekły i dobrze się komponują. Begonie miałam w tamtym roku po raz pierwszy i są super. Buziaki
asiach 17:05, 28 maj 2014

Dawno mnie tu nie był ale praca a dalej sama wiesz : dom, ogród ...
Dzisiaj pogoda nie sprzyja wyjściu bo pada - całą noc i cały dzień - chyba tego deszczu jest już za dużo. Nadrobiłam zaległości
Kwaty w skrzynaich piękne - kolor niespotykany
A rabaty rosną i rosną i przechodzą metamorfozę
Pozdrawiam
Rench 17:30, 28 maj 2014

Gosiu, temu lilakowi palbinowi , się obrywa przekwitłe kwiatki ? czy same odpadają ?
Zakupy fajne, rób jak inne dziewczyny, trzaskaj foty metkom
Kasik 18:33, 28 maj 2014

Gosiu wpadłam w odwiedziny. Mnie tez zachwyciły te skrzyneczki, bo i kwiatki niecodzienne. teraz już można cuda robić - producenci prześcigają się w ofercie, tylko to kosztuje- zresztą sama o tym piszesz.
My w pierwszym roku mieliśmy taki dość spory wydatek, ale u mnie była łąka i trzeba było ja zagospodarować. W zeszłym już tak nie szalałam, ale w tym , kiedy poznałam forum , znów dostałam małpiego rozumu. .
Teraz już odpuszczam- podstawa jakaś jest, a z czasem i rabaty pouzupełniam.

U Ciebie też wpływ Ogrodowiska widać. To i fajne, bo pięknieje wszystko.

Pozdrawiam
Gocha 21:50, 28 maj 2014

asiach napisał(a)
Dawno mnie tu nie był ale praca a dalej sama wiesz : dom, ogród ...
Dzisiaj pogoda nie sprzyja wyjściu bo pada - całą noc i cały dzień - chyba tego deszczu jest już za dużo. Nadrobiłam zaległości
Kwaty w skrzynaich piękne - kolor niespotykany
A rabaty rosną i rosną i przechodzą metamorfozę
Pozdrawiam

Asiu ja podobnie nie mam za wiele czasu ostatnio. Przyjeżdżam do domu późnym popołudniem i nie wiadomo w co ręce włożyć. Ty mówisz, że masz dosyć deszczu a ja wczoraj podlewałam ogród bo sucho. Dzisiaj już nie musiałam. Była taka straszna zlewa i w dodatku pioruny waliły gdzieś bardzo blisko. Nie dało się wyjść z samochodu, cała byłam przemoczona. A ogród oczywiście pływał. Jeżeli chodzi o kwiaty w skrzyniach to mam nadzieję, że również ładne będą przez całe lato. Pozdrawiam.
Gocha 22:16, 28 maj 2014

Rench napisał(a)
Gosiu, temu lilakowi palbinowi , się obrywa przekwitłe kwiatki ? czy same odpadają ?
Zakupy fajne, rób jak inne dziewczyny, trzaskaj foty metkom

Reniu Nie pamiętam dokładnie kiedy lilak przycinam ale wydaje mi się że niedługo po kwitnieniu. Na pewno te kwiatostany nie odpadają tylko opadają kwiatki a gałązki z kwiatostanów zostają. I ja mocno przycinam te krzew. Jeżeli chodzi o zakupy to kupowałam większość na targu i one nie miały metek.Pozdrawiam i dzięki, fajnie , że wpadłaś do mnie i zawsze zapraszam

Gocha 22:24, 28 maj 2014

Kasik napisał(a)
Gosiu wpadłam w odwiedziny. Mnie tez zachwyciły te skrzyneczki, bo i kwiatki niecodzienne. teraz już można cuda robić - producenci prześcigają się w ofercie, tylko to kosztuje- zresztą sama o tym piszesz.
My w pierwszym roku mieliśmy taki dość spory wydatek, ale u mnie była łąka i trzeba było ja zagospodarować. W zeszłym już tak nie szalałam, ale w tym , kiedy poznałam forum , znów dostałam małpiego rozumu. .
Teraz już odpuszczam- podstawa jakaś jest, a z czasem i rabaty pouzupełniam.

U Ciebie też wpływ Ogrodowiska widać. To i fajne, bo pięknieje wszystko.

Pozdrawiam

Witam Cię Kasiu. Jeżeli chodzi o moje zakupy to oczywiście to jest " wina " ogrodowiska, z czego bardzo się cieszę. Na razie muszę kupować i robić nowe nasadzenia ale oczywiście wiem, że to do pewnego czasu. Ogród nie jest z gumy , nie wszystko pomieści. Pozdrawiam i zapraszam
dorciabe 22:33, 28 maj 2014

Gocha napisał(a)

Witaj Dorotko. Jeślichodzi o pelargonie to wiem , że powinny być ładne i myślę, że kupię jeszcze właśnie pelargonie taki zwykłe, może jakieś lekko różowe. Muszę jeszcze dokupić 2 większe skrzynki na drugą część z przodu. Nie wiem jak będą sie zachowywały petunie. Tych starałam się nigdy nie kupować do skrzynek bo według mnie są bardzo wymagające, przede wszystkim nie wolno ich przesuszyć. Ale te kolory mnie użekły i dobrze się komponują. Begonie miałam w tamtym roku po raz pierwszy i są super. Buziaki

Ja też tylko surfinie, nie petunie. Begonie bardzo mi się podobają i kwitną do mrozów Nie sadziłam u siebie,ale może kupię
Zeta 15:04, 30 maj 2014

A ja kupiłam u Dębskich kule buksikowe za 62 zł takie 80 cm średnicy i metr dwadzieścia po 160 zł chyba mi się udało bo akurat przyjechały jak byłam ...a rośliny u Dębskich to tak jak Ci mówiłam kiepskiej jakości polecam Kurowskich i jeśli chodzi o byliny to w Puławach ogród marzeń.no ale chyba czytałam u mnie??