Alisonek - rabaty ściółkuję wg zaleceń ogrodowiskowych tzn. na mokrą ziemię rozłożyć gazety a na to korę wysypać. Na razie się to sprawdza chociaż nie w 100 % bo kilka chwastów już wyrwałam. A ta trawa skoszona wysypana jest na trawnik , w części którą chcę zlikwidować i przerobić na zacienioną rabatę. Nie wiem czy to ma jakiś sens to przysypywanie skoszoną trawą. Ale poeksperymentuję. Będę sypać trawę z paru skoszeń i zobaczymy później jak się zachowuje ta trawa pod spodem i po jakim czasie będzie można to przekopać. Pozdrawiam
Tosiu może chciałabym robić większe zakupy a nie tylko po parę roślinek ale niestety krucho z kasą , są inne potrzeby. Muszę najpierw przygotować miejsce pod większe nasadzenia i zebrać kasę ( tylko skąd ? ) Musimy zrobić około 100 m kw. trawnika, powinniśmy wywieźć w końcu ziemię z tej sterty zarośniętej przy domu, ale to oczywiście również kosztuje i to niemałe ieniądze. W związku z czym trzeba trochę zmieniać plany i robić pomalutku. Pa
Jagoda chciałabym móc zrobić dużo więcej ale nie bardzo mam czas teraz ( chodzę po południu na rehabilitację ) i trochę w taką pogodę czuję się kiepskawo- nie lubię takich zmian ciśnienia. Mam nadzieję, że te carexy będą tam ładnie się rozrastały i nie będą wymarzały. Zastanawiałam się czy dobrze zrobiłam, że pomiędzy nimi posadziłam tę szałwię. Boję się , żeby nie było za bardzo upstrzone. Ale najwyżej będę przesadzać jak mi się później nie spodoba. Pozdrawiam.
Dzięki ale sama widzisz, że jeszcze dużo pracy przede mną. Ja pokazuję na zdjęciach tylko to co jest już jako tako zrobione. TWój ogród jest super. I mam nadzieję , że zostajesz z nami. Buziaki