Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

iwonaal 08:45, 27 maj 2014

Ogrom pracy zrobiłaś, pięknie. Też ściółkuję trawą.
Jag_58 10:11, 27 maj 2014

Gosiu ,ale poszłaś z robotą do przodu ,carexy jak podrosną będą tam ładnie wyglądać
dorciabe 19:40, 27 maj 2014

Gosia bardzo ładne ukwiecone skrzyneczki Trawki nawet się nie obejrzysz jak urosną Wogóle wypięknotkowałaś ogród jak nie wiem co Macham
Mirella 20:10, 27 maj 2014

Gosia nadrobiłam, wszystko w pięknym rozkwicie, bardzo ładnie wygląda ogród.
Gocha 16:10, 28 maj 2014

Alisonek napisał(a)
jak ładnie rabaty wyścółkowane...i faktycznie mniej chwastów dzięki temu jest???

Alisonek - rabaty ściółkuję wg zaleceń ogrodowiskowych tzn. na mokrą ziemię rozłożyć gazety a na to korę wysypać. Na razie się to sprawdza chociaż nie w 100 % bo kilka chwastów już wyrwałam. A ta trawa skoszona wysypana jest na trawnik , w części którą chcę zlikwidować i przerobić na zacienioną rabatę. Nie wiem czy to ma jakiś sens to przysypywanie skoszoną trawą. Ale poeksperymentuję. Będę sypać trawę z paru skoszeń i zobaczymy później jak się zachowuje ta trawa pod spodem i po jakim czasie będzie można to przekopać. Pozdrawiam
Gocha 16:15, 28 maj 2014

atena35 napisał(a)
Co do ciebie zaglądam to nowe zakupy, nowe zakupy, nowe zakupy
Ale widać i efekt, gęste rabaty.
Bardzo mi się podoba. Ślicznie. Dobrze, że fotografujesz - za rok będzie co porównywać.

Tosiu może chciałabym robić większe zakupy a nie tylko po parę roślinek ale niestety krucho z kasą , są inne potrzeby. Muszę najpierw przygotować miejsce pod większe nasadzenia i zebrać kasę ( tylko skąd ? ) Musimy zrobić około 100 m kw. trawnika, powinniśmy wywieźć w końcu ziemię z tej sterty zarośniętej przy domu, ale to oczywiście również kosztuje i to niemałe ieniądze. W związku z czym trzeba trochę zmieniać plany i robić pomalutku. Pa
Gocha 16:17, 28 maj 2014

iwonaal napisał(a)
Ogrom pracy zrobiłaś, pięknie. Też ściółkuję trawą.

Iwonko a co ściółkujesz trawą? Bo ja tę trawę rozsypuję na trawnik tak żeby w tym miejscu zrobić rabatę pod cieniolubne. Pozdrawiam
Gocha 16:22, 28 maj 2014

Jag_58 napisał(a)
Gosiu ,ale poszłaś z robotą do przodu ,carexy jak podrosną będą tam ładnie wyglądać

Jagoda chciałabym móc zrobić dużo więcej ale nie bardzo mam czas teraz ( chodzę po południu na rehabilitację ) i trochę w taką pogodę czuję się kiepskawo- nie lubię takich zmian ciśnienia. Mam nadzieję, że te carexy będą tam ładnie się rozrastały i nie będą wymarzały. Zastanawiałam się czy dobrze zrobiłam, że pomiędzy nimi posadziłam tę szałwię. Boję się , żeby nie było za bardzo upstrzone. Ale najwyżej będę przesadzać jak mi się później nie spodoba. Pozdrawiam.
Gocha 16:23, 28 maj 2014

dorciabe napisał(a)
Gosia bardzo ładne ukwiecone skrzyneczki Trawki nawet się nie obejrzysz jak urosną Wogóle wypięknotkowałaś ogród jak nie wiem co Macham

To raczej Twój ogród jest piękny, nieduży ale dopracowany. Mam nadzieję, że te moje roślinki balkonowe się sprawdzą i będą ładne całe lato. Buziaki
Gocha 16:25, 28 maj 2014

Mirella napisał(a)
Gosia nadrobiłam, wszystko w pięknym rozkwicie, bardzo ładnie wygląda ogród.

Dzięki ale sama widzisz, że jeszcze dużo pracy przede mną. Ja pokazuję na zdjęciach tylko to co jest już jako tako zrobione. TWój ogród jest super. I mam nadzieję , że zostajesz z nami. Buziaki