Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 15:11, 30 maj 2014

Zeta napisał(a)
A ja kupiłam u Dębskich kule buksikowe za 62 zł takie 80 cm średnicy i metr dwadzieścia po 160 zł chyba mi się udało bo akurat przyjechały jak byłam ...a rośliny u Dębskich to tak jak Ci mówiłam kiepskiej jakości polecam Kurowskich i jeśli chodzi o byliny to w Puławach ogród marzeń.no ale chyba czytałam u mnie??

Dzięki Zeta za info i za pamięć. Właśnie dzisiaj za chwilę jadę do Puław bo tam muszę odebrać przesyłkę od brata i przy okazji chcę zaliczyć Ogród Marzeń w Puławach i ewentualnie Centrum ogrodnicze w Kurowie. Tylko aż się boję, że za dużo kupię i oczywiście wydam kasę przeznaczoną na coś zgoła inszego. Ale to już można traktować jako nałóg- to kupowanie oczywiście. Buziaki
danuta_szwajcer 20:30, 30 maj 2014

Piękne rabaty tworzysz No i zakupy to niestety nałóg mam tak samo Pozdrawiam
asiach 23:05, 30 maj 2014

Gosiu, życzę miłego weekendu i dużo słońca po deszczu
Gocha 11:20, 01 cze 2014

I tak a propos nałogu. To są moje piątkowe zakupy. W większości zrobione w Puławach.Ale nie miałam za dużo czasu na rozglądanie się , tylko szukałam te rośliny, które chciałam kupić. Kupiłam szałwię 4 odmiany po 3 sztuki wszyskie niebieskie lub granatowe, trawę carex brązową, 3 różne żurawki, orliki prawie czarne ale takie mocno zużyte i trochę innych

Gocha 11:34, 01 cze 2014

Ciąg dalszych zakupów. To jest chyba ta hosta o długich nogach, jeżówka Southern Belle,, przetacznik

I kupiłam jeszcze pelargonie do skrzynek i begonia dragon

Gocha 11:47, 01 cze 2014

To moje poprzednio zrobione rabaty

dorciabe 11:52, 01 cze 2014

Gośka! ale zakupy ja nie mam gdzie sadzić, niestety. Zamówiłam sobie powojnika GUERNSEY CREAM, nie przemyślałam sprawy i czeka go życie w donicy
macham

Gocha 11:54, 01 cze 2014

Ciąg dalszy zdjęć z ogrodu

Nieznana roślina będzie kwitła

Bez Palibin przekwitł. Trzeba go będzie przyciąć

Moje bukszpany mają żółte listki w środku. Może wiecie co to jest i co mam z tym robić
Gocha 11:58, 01 cze 2014

dorciabe napisał(a)
Gośka! ale zakupy ja nie mam gdzie sadzić, niestety. Zamówiłam sobie powojnika GUERNSEY CREAM, nie przemyślałam sprawy i czeka go życie w donicy
macham

Te kupione rośliny też trochę poczekają ale byłam przymusowo w Puławach to przy okazji kupiłam. Poczekają na przygotowanie rabat, podobno znowu mają być intensywne deszcze więc nie wiem kiedy uda mi się to posadzić.
Gocha 12:13, 01 cze 2014

Te carexy takie małe kupiłam tydzień temu pod zamkiem, teraz je przeniosłam w inne miejsce a tu posadziłam carexy kupione w Puławach bo są dużo większe

Przymierzałam się do tego jak mam posadzić

I już posadzone w sobotę. Szałwię biała przeniosłam w inne miejsce a różową zostawiłam pomiędzy trawami