Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie...

Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie...

ryska 11:52, 26 paź 2014

tabliczkaznapisem_ucze_sie napisał(a)
No z lipy lecą...

Rysko, wyślij męża do muzeum, niech zajuma te dyżurne kapcie z filcu, będziesz miała większa powierzchnie froterujaca ))
Niech sie chlopina do czegoś przyda

Prędzej na szydełku bym zrobiła
Pozdrawiam niedzielnie
MalgosiaR 14:35, 30 paź 2014

Hej Martula, skrzynie na truskawiki automat Ci piekne zrobil...
tabliczkazna... 19:08, 01 lis 2014

Nie lubię... Wiem, ze nie tylko ja, wiec nie bede pisać komunałów dlaczego.
Dzis zdążyłam postawić kwiatki i przyleciał do nich dobry duszek, nic sie nie bal. Chyba to na pociechę dla mnie, ze tyle sie nastalam w korku
bartek_luberda 19:56, 01 lis 2014

Piękne żurawki
tabliczkazna... 20:22, 01 lis 2014

bartek_luberda napisał(a)
Piękne żurawki

Dzieki
Na razie jestem z nich naprawdę zadowolona, zobaczymy jak przezimuja... To bedzie nasz pierwszy raz, hihi
Jeśli zima im nic nie zrobi uznam je za najwdzięczniejsze i najmniej problemowe rosliny ever.

Witam u mnie
katarzynkak 22:45, 05 lis 2014

Tak dzis popatrzyłam sobie na przód domu i stwierdzilam, ze lubię ten widok. Wiadomo, ze jeszcze go podszlifujemy na wiosnę, ale - nie poszło najgorzej jak na pierwszy raz
I pierwsze zderzenie z ziemia ))

Marta, ależskromnie to ujełaś Wyszło superancko! Moze u mnie coś wymyślisz

ryska 20:55, 13 lis 2014

Tutaj jest jakby luksusowo Buziaki
Viola 21:54, 13 lis 2014

Ehh, ta żaba w warzywniaku to nie był przypadek.
Dzis ustaliłam, ze ona tam mieszka (!) Ludzie kochani!
Zawsze jak sie tam pojawiam, to ona wyłazi (słysze charakterystyczny odgłos wskakujacego ciała...) i z bezpiecznej odległości sie gapi. Dzis widziałam autentyczna zabia rozpacz na tym śliskim pyszczku, bo wyszła interweniować ws truskawek - chyba lubiła tam siedzieć - ale nic nie wskorala...
Przysięgam, ze jak nadejdzie ten dzień, a zdarzy sie w końcu na pewno, ze nie bede miała rękawic i sie zapomnę... I ja dotknę... Aaaa! Bede sie tak darla, ze w OSP bedą myslec, ze to zbiórka

Twoje poczucie humoru powaliło mnie na kolana Nie mogę dojść do siebie, już 15 minut się śmieję z Twojej przygody z Żabą (Ropuchą, przepraszam bardzo osobnika).

Marto, przejrzałam szybko wątek i jestem w szoku -jakie piękne zmiany dokonałaś. Porównuję pierwsze i ostatnie zdjęcia rabatki bukszpanowej i tej drugiej z żurawkami. Cudo po prostu. A skrzynie na truskawki wymiatają Pozdrawiam. Viola
tabliczkazna... 21:52, 14 lis 2014

Hej Kochane i Kochani, miło, że tu zaglądacie Wiem, wygląda na to, że zapadłam w sen zimowy, ale to nieprawda jest! Jakoś tak z ubytkiem dnia na zewnątrz proporcjonalnie ubywa mi czasu na klikanie na O.
Trochę jeszcze wojuję ze starą sprawą, dzieciaki coraz bardziej absorbujące - ten co przeżył wie, że pierwsze kroczki są trudne i to bardziej dla otoczenia niż kroczącego, bo już nie te lata, a i boisko większe, by precyzyjnie wykonać pad siatkarski i podbić w górę lecącą dupkę A do tego, jeszcze starsza siostra wciąż gdzieś coś poutyka i można się we własnym domu zabić o zabawki :/ Nie mówiąc już o tym, że wciąż coś mi ginie w niewyjaśnionych okolicznościach, by po tygodniu odnaleźć się w pudełku na kredki etc
Ale! Nie byłabym sobą, gdybym nie wymyśliła kolejnego tematu. Otóż stwierdziłam, że wykorzystam ten macierzyński i poszłam sobie na podyplomówkę No i teraz to już naprawdę z czasem krucho Ale za to mąż w weekendy może sobie pobyć w domu, hehe Już nie mówi mi, że może trzeci raz?

W ten weekend jak za sprawą czarodziejskiej różdżki nasze dęby zrzuciły wszystkie liście (!). O wow! Nie mamy trawnika, nic nie widać. Stres jest, bo jak nie pozbieramy, to na wiosnę też nie będziemy mieć Jeszcze trzeba te cholery wywozić, bo czeremchowe to sobie wrzucam do kompostownika, ale dębowe nie. Już i tak wystarczy mi, że jakiś geniusz wsypał mi wiaderko żołędzi na kompost Jakaś niewidzialna dłoń, nikt się przyznać nie chce... eh...

Róże mi kwitną jedna przez drugą. Okopczykowałam, ale jeszcze w związku z tym nie zawijam... Mam nadzieję, że jak je zetnie mrozik to ich nie potracę, bo ładne wybrałam.
tabliczkazna... 21:53, 14 lis 2014

katarzynkak napisał(a)

Marta, ależskromnie to ujełaś Wyszło superancko! Moze u mnie coś wymyślisz

Kasia, ja ledwie u siebie coś sklecę, gdzie by mi się mądrować u kogoś innego! Wiesz jak to mówią - z pustego i Salomon nie naleje, a u mnie tej wiedzy ogrodniczej nie za wiele, nie za wiele...